Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τη δόση
  • [02] Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Αλλάζουν όλα στη φορολογία
  • [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα
  • [05] Ανθρώπινη παρουσία από τη Νεολιθική Περίοδο, στην Πάρο
  • [06] Δεν στέλνουν λίστες με ονόματα υπαλλήλων οι δήμαρχοι
  • [07] Στον Κώστα Κουτσουρέλη το βραβείο «Άρης Αλεξάνδρου»
  • [08] «Ηρεμιστικά» γονίδια θεραπεύουν την επιληψία
  • [09] Αποζημίωση 200.000 δολαρίων πλήρωσε η Google
  • [10] Συνέχιση των κινητοποιήσεων και εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [11] Γιούνκερ: Aρχές Δεκεμβρίου η βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες
  • [12] Η πρώτη στην Ελλάδα αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Χέλμουτ Νιούτον
  • [13] Πρεμιέρα για το νέο Blackberry 10, στις 30 Ιανουαρίου 2013
  • [14] UNICEF: Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα
  • [15] Διαφώνησαν Γιούνκερ και Λαγκάρντ για την επιμήκυνση
  • [16] Ικανοποιημένος ο Ι. Στουρνάρας από τα αποτελέσματα του Eurogroup

  • [01] Στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τη δόση

    Την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν σε τροχιά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες, εξήρε το Eurogroup στο ανακοινωθέν που εξέδωσε για την Ελλάδα και στο οποίο υπογραμμίζει τη «σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας».

    Ειδικότερα, το Eurogroup καλωσόρισε τη σημαντική πρόοδο προς μια πλήρη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικα στις επικαιροποιημένες προϋποθέσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών και αναγκαίων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των αυτόματων μηχανισμών διόρθωσης και της σταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού τομέα .

    Το Eurogroup αναγνώρισε ταυτόχρονα τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει από τους Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ? μετά από ακόμη ένα πολύ δύσκολο έτος θα επιτρέψουν στην οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη με υψηλότερη απασχόληση που είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα σίγουρο μέλλον.

    Παράλληλα, οι υπουργοί οικονομικών του ευρώ, καλωσόρισαν την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν στο σωστό δρόμο το πρόγραμμα, ιδίως με την υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο, στις 7 και 11 Νοεμβρίου, ενός σημαντικού αριθμού μεταρρυθμίσεων, καθώς και ενός πειστικού προϋπολογισμού για το 2013, τα οποία έχουν λάβει μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

    Το Eurogroup σημείωσε επίσης με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει και έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει νέα εργαλεία πριν την επόμενη εκταμίευση, για να ενισχύσει τη διακυβέρνηση του προγράμματος τα οποία θα βοηθήσουν να παραμείνει σε τροχιά, κυρίως μέσω των μηχανισμών διόρθωσης για να διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της σημαντικής ενίσχυσης του υφιστάμενου λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναθεωρημένοι δημοσιονομικοί στόχοι όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και υποστηρίχθηκε από την τρόικα θα είναι μια κατάλληλη προσαρμογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή υπό το πρίσμα των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων.

    Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν «τις λίγες υπολειπόμενες προαπαιτούμενες δράσεις κατεπειγόντως ώστε να επιτρέψουν την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης». «Μαζί με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, το Eurogroup θα συζητήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τη βιωσιμότητα του χρέους σε έκτακτη συνάντηση που θα συγκληθεί στις 20 Νοεμβρίου».

    Το Eurogroup αναμένει ότι μέχρι τότε, όλα τα αναγκαία στοιχεία θα είναι σε θέση για τα κράτη μέλη να ξεκινήσουν τις σχετικές εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την επιφύλαξη της θετικής αξιολόγησης της τρόικα όλων των προαπαιτούμενων δράσεων των ελληνικών αρχών, καταλήγει το ανακοινωθέν.

    Διαβάστε επίσης: Ικανοποιημένος ο Ι. Στουρνάρας από τα αποτελέσματα του Eurogroup

    [02] Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

    Στις Βρυξέλλεςμεταβαίνει σήμεραο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με άλλους πρωθυπουργούς σε εκδήλωση της ομάδας "Friends of cohesion".

    Στην εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα συζητηθεί το επόμενο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αναθεωρηθούν τα ποσά που είχαν προβλεφθεί για την Ελλάδα με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2008-2009 και να ληφθούν υπόψη -στην κατανομή που θα γίνει- τα νέα στοιχεία που προέκυψαν την τελευταία τριετία, με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

    Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα έχει, επίσης, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το θέμα της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    [03] Αλλάζουν όλα στη φορολογία

    Nέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με τρεις συντελεστές και σύστημα επιστροφής φόρου, θέσπιση δύο συντελεστών 26% και 35% για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αλλαγές στη φορολογία των επιχειρήσεων έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για αλλαγές που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου βάση του οποίου θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα.

    Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση στο προσχέδιο του μνημονίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    - Η απλοποίηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με την καθιέρωση κλίμακας με 3 φορολογικούς συντελεστές από 8 συντελεστές που έχει το ισχύον καθεστώς καθώς και με την μετατροπή του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος σε σύστημα επιστροφής φόρου. Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα είναι η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος περίπου ενός εκατομμυρίου μισθωτών και συνταξιούχων.

    - Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων δαπανών που αφορούν μεταξύ άλλων τους τόκους στεγαστικών δανείων, τις δαπάνες για ασφάλεια ζωής, για δίδακτρα φροντιστηρίων κά.

    - Η μετατροπή της φορoαπαλλαγής που προβλέπεται για τα παιδιά, σε επίδομα που καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.

    - Η καθιέρωση κλίμακας φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ και 35% για υψηλότερα. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται.

    - Η θέσπιση συντελεστή 26% για την φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων και 10% για τα μερίσματα έτσι ώστε η φορολογία των διανεμόμενων κερδών να ανέλθει σε 33,4% από 40% σήμερα.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του μνημονίου στόχος των αλλαγών στη φορολογία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα του 2013 είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ έως και το 2014.

    [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα

    Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15) στις 12.30 , έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ένταξη εργαζομένων στο Δημόσιο σε διαθεσιμότητα και σε ενδεχόμενες απολύσεις.

    Για αύριο, Τετάρτη, έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανεργατική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της «Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά των πολιτικών της λιτότητας».

    Στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση συμμετέχουν 40 συνδικάτα από 23 χώρες της Ευρώπης.

    Τα συνδικάτα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ στην Αυστρία το συνδικάτο των εργαζομένων θα διανείμει στους πολίτες φυλλάδιο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

    Τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα στην Ιταλία, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

    [05] Ανθρώπινη παρουσία από τη Νεολιθική Περίοδο, στην Πάρο

    Την ανθρώπινη παρουσία στην Πάρο ήδη από τη Νεολιθική Περίοδο αποκαλύπτουν ευρήματα που ήρθαν στο φως και χρονολογούνται από την 5η χιλιετία πΧ, όπως επισήμανε ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, Δημήτριος Σκιλάρντι, ο οποίος έχει επίσης, την ιδιότητα του διευθυντή των ανασκαφών στις Κουκουναριές.

    Μιλώντας στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με θέμα «Προσεγγίσεις στη νησιωτική αρχαιολογία με έμφαση στα μικρότερα νησιά του Αιγαίου», που διοργάνωσε το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπογράμμισε ότι από τις αρχές του χρόνου, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λεβέντη και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Κουκουναριών, που βρίσκεται σε εξαιρετικά επίκαιρη θέση, στον κόλπο της Νάουσας, δίπλα στη γνωστή παραλία τις Κολυμπήθρες.

    Ο κ. Σκιλάρντι σημείωσε ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο μοναδικό στο Αιγαίο λόγω της επαλληλίας αρχαιολογικών φάσεων, καθώς ήταν χωρίς διακοπή σε χρήση 5η χιλιετία π.Χ. έως τον 7ο αιώνα π.Χ. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 2-3 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κοινοτικό χρηματοδοτικό σχήμα.

    Τον 13ο προς 12ο αιώνα πΧ κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας, μετά την καταστροφή των μυκηναϊκών ανακτόρων κατέφυγαν στη Πάρο, όπου κατέλαβαν την ύψους 73 μέτρων Ακρόπολη στις Κουκουναριές, την οχύρωσαν και την έκαναν κέντρο της δραστηριότητας τους στο νησί. Οι Κουκουναριές υπήρξαν οργανωμένο διοικητικό κέντρο της προϊστορικής εποχής, έως το 1150 πΧ, οπότε και καταστράφηκαν από βίαιη εισβολή και ακολούθως το κέντρο βάρος μετακινήθηκε στην Παροικιά.

    Η αρχαιολογική σκαπάνη στις Κουκουναριές έφερε στο φως εκατοντάδες ακέραια ζωγραφιστά αγγεία και πολυτελή αντικείμενα, από χαλκό, στεατίτη, ορεία κρύσταλλο και ελεφαντόδοντο.

    Οι Μυκηναίοι ανέπτυξαν την ναυσιπλοΐα και το εμπόριο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του νησιού. Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι είχαν εμπορικές συναλλαγές με την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Αίγυπτο.

    [06] Δεν στέλνουν λίστες με ονόματα υπαλλήλων οι δήμαρχοι

    Την πρόθεσή τους να μην στείλουν στοιχεία και λίστες υπαλλήλων προς αποχώρηση, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου χθες, κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, ενώ για το θέμα αυτό θα εκδώσουν και σχετικό ψήφισμα.

    Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. Προφανώς, κανείς δήμαρχος δεν θα διευκολύνει τη διαδικασία απόλυσης. Αν θέλουν στοιχεία, να έρθουν να τα βρουν. Δεν θα στείλουμε καμία λίστα».

    Ο κ. Νίκας ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει πολύ προσωπικό από τους δήμους κι έχουν δημιουργηθεί λειτουργικά κενά και πρόσθεσε πως «οι υπάλληλοι χρειάζονται όλοι».

    Και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην στείλει λίστα.

    «Πρέπει να αντιληφτεί η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα ότι τέτοιου είδους μέτρα αποκεφαλίζουν την ήδη ευνουχισμένη τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

    [07] Στον Κώστα Κουτσουρέλη το βραβείο «Άρης Αλεξάνδρου»

    Στον Κώστα Κουτσουρέλη δόθηκε χθες το βραβείο μεταφρασμένης ποίησης «Άρης Αλεξάνδρου» των εκδόσεων Γκοβόστη και του λογοτεχνικού περιοδικού «Τα Ποιητικά», που απονέμεται με την ευγενική χορηγία της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Κ. Κουτσουρέλης βραβεύτηκε για τη μετάφραση του έργου του Νοβάλις «Ύμνοι στη νύχτα», που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς από τις εκδόσεις «Περισπωμένη». Μιλώντας για το βραβείο, η κριτικός λογοτεχνίας, μεταφράστρια και επίκουρη καθηγήτρια μετάφρασης στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ Τιτίκα Δημητρούλια είπε ότι σκοπός του είναι να αναδείξει το αφανές αλλά κεφαλαιώδες έργο των μεταφραστών ποίησης. «Το βραβείο έρχεται να συμπληρώσει ένα πραγματικό κενό, αναγνωρίζοντας μιαν επίμοχθη προσπάθεια όπως είναι η μετάφραση της ποίησης», συμπλήρωσε ο ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Γ. Παπαγεωργίου.

    Από τη μεριά τους ο εκδότης Κώστας Γκοβόστης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στράτος Μεϊντανόπουλος τόνισαν τη σημασία του βραβείου για τον κόσμο της μετάφρασης ενώ ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας, έκανε λόγο για τη συμβολή της ποιητικής μετάφρασης στον σχηματισμό και την παροχή λογοτεχνικής παιδείας.

    [08] «Ηρεμιστικά» γονίδια θεραπεύουν την επιληψία

    Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να θεραπεύσουν πλήρως την επιληψία αρουραίων, προσθέτοντας «ηρεμιστικά» γονίδια στα υπερδιεγερμένα εγκεφαλικά κύτταρα των πειραματόζωων. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η μέθοδός τους μελλοντικά θα βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ελέγξουν τις επιληπτικές κρίσεις τους με φάρμακα.

    Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν ιό ως «όχημα» για να εισάγουν τα πρόσθετα γονίδια σε ένα μικρό αριθμό νευρώνων του εγκεφάλου των ζώων. Μετά από 15 μέρες οι επιληπτικές κρίσεις των αρουραίων μειώθηκαν δραματικά και σε ένα μήνα περίπου θεωρήθηκαν πλήρως θεραπευμένοι.

    Η επιληψία συνήθως προκαλείται όταν μια ομάδα εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων) εμφανίζει υπερδιέγερση, με συνέπεια όλος ο εγκέφαλος να αποσυντονίζεται και να προκαλείται η επιληπτική κρίση.

    Υπολογίζεται ότι περίπου 50 εκατ., άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από επιληψία και τα υπάρχοντα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα στο 30% από αυτούς.

    Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ρόμπερτ Γουάικ δήλωσε πως η τεχνική φαίνεται να είναι ασφαλής. Όπως είπε, «έχουμε μεγάλες ελπίδες από αυτή την μέθοδο. Είναι η πρώτη φορά που μια γονιδιακή θεραπεία χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσει τελείως τις επιληπτικές κρίσεις. Τα φάρμακα δεν έχουν κάνει τίποτε για την επιληψία τα τελευταία 20-30 χρόνια, πέρα από το να μειώσουν τις παρενέργειες. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για μια νέα θεραπεία».

    [09] Αποζημίωση 200.000 δολαρίων πλήρωσε η Google

    Ένας άνδρας από τη Μελβούρνη πήρε αποζημίωση 200.000 δολάρια από την Google, την οποία είχε μηνύσει για δυσφήμηση. Πρόκειται για τον Milorad Trkulja, o οποίος, ενώ τηλεφώνησε στην ιντερνετική εταιρεία και ζήτησε να αποσυρθεί η φωτογραφία του, που δημοσιευόταν στη μηχανή αναζήτησης δίπλα σε φωτογραφίες ατόμων του υποκόσμου, η τελευταία τον αγνόησε και συνέχιζε να τη δημοσιεύει.

    Μετά την άρνηση της εταιρείας να συμμορφωθεί, ο Trkulza κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή στη Google να αποσύρει τη φωτογραφία και να αποζημιώσει με 200.000 δολάρια τον ενάγοντα.

    Η δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας άρχισε όταν ο Trkulza δέχθηκε πυροβολισμούς στην πλάτη από κάποιον άγνωστο το 2004. Στη συνέχεια όταν κάποιος ζητούσε από τη Google πληροφορίες για τον Trkukza ή απλώς έγραφε το όνομά του, η φωτογραφία έβγαινε στην οθόνη φιγουράροντας δίπλα στη φωτογραφία του γνωστού από τη δράση του στον υπόκοσμο και τη καταδίκη του σε πολλά χρόνια φυλακή, Toni Mokbel.

    Η ίδια σελίδα των πληροφοριών ήταν συνδεδεμένη και με κάποια άλλη ιστοσελίδα που έδινε πληροφορίες για τον υπόκοσμο της Μελβούρνης.

    [10] Συνέχιση των κινητοποιήσεων και εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Λαϊκές κινητοποιήσεις και εκλογές για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας, ζητά με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Με επίκεντρο την ψήφιση των νέων μέτρων και τις εξελίξεις με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει την ίδια ώρα που ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και προσδένει τη χώρα στο άρμα Μέρκελ, και δέχεται απανωτά χαστούκια από τους διεθνείς πολιτικούς της φίλους.

    Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πανηγυρισμοί της θα πάψουν γρήγορα, καθώς η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, η οργή, η αγωνιστική διάθεση και κινητοποίηση του λαού μας συντρίβει καθημερινά τα σχέδια της, και θα βάλει τέλος στην πολιτική κοινωνικού κανιβαλισμού, φαυλότητας, κυνισμού, αναξιοπρέπειας και ανευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό, με τους αγώνες του, να ακυρώσει τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, να επιβάλλει τη μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση, εκλογές, και κυβέρνηση της Αριστεράς, και μια νέα πορεία της χώρας, μακριά από μνημόνια καταστροφικής ύφεσης και λιτότητας, με δημοκρατία, αξιοπρέπεια, παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

    [11] Γιούνκερ: Aρχές Δεκεμβρίου η βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν για τον χρόνο αποδέσμευσης των οικονομικών ενισχύσεων προς τις ισπανικές τράπεζες, που ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε ότι η απελευθέρωση της βοήθειας προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, θα γίνει «από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου» και τα χρήματα θα δοθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στις «αρχές Δεκεμβρίου».

    Η ευρωομάδα έχει υπολογίσει ότι το σχέδιο της βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο κ Γιούνκερ και κάλεσε την Ισπανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της στα ζητήματα του προϋπολογισμού.

    [12] Η πρώτη στην Ελλάδα αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Χέλμουτ Νιούτον

    «Δεν έχω οργιώδη φαντασία, τα πάντα που φωτογραφίζω είναι αληθινά. Κάθε σκηνή που στήνω ανήκει στη σκληρή πραγματικότητα των πλουσίων» αφηγείται διασκεδαστικά ο Χέλμουτ Νιούτον στον φακό της ερασιτεχνικής κάμερας της γυναίκας του, Τζουν Μπρουνέλ. Όσο για την επιλογή του να φωτογραφίζει αποκλειστικά γυναίκες, ισχυρίζεται ότι «πάντα του άρεσαν οι δυνατές γυναίκες, σωματικά και πνευματικά, γιατί νιώθει ασφαλής. Οι ντροπαλές γυναίκες με ανατριχιάζουν. Η μητέρα μου - λέει ο Νιούτον - ήταν πολύ δυνατή όταν έπρεπε να σώσει την οικογένειά της από τους Ναζί».

    Η πρώτη, στην Ελλάδα, αναδρομική έκθεση του φωτογράφου, που επαναπροσδιόρισε τη φωτογραφία μόδας, εγκαινιάστηκε τη Δευτέραστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με 196 αντιπροσωπευτικά έργα που προέρχονται από το Helmut Newton Foundation, με έδρα το Βερολίνο. Ιδρύθηκε από τον ίδιο, ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του, έπειτα από μοιραίο δυστύχημα στο Χόλυγουντ, το 2004.

    Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου, περιλαμβάνει και τα περίφημα πορτρέτα επωνύμων, άλλοτε κατά παραγγελία, άλλοτε από προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου. Έχει απαθανατίσει τον Σαλβαντόρ Νταλί, στην τελευταία του φωτογραφία πριν από τον θάνατό του, την Κατρίν Ντενέβ, τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, τη Σίντι Κρόφορντ, την Κλώντια Σίφερ αλλά και πολιτικούς, όπως τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Ζαν Λεπέν.

    [13] Πρεμιέρα για το νέο Blackberry 10, στις 30 Ιανουαρίου 2013

    Στις 30 Ιανουαρίου 2013 θα παρουσιαστεί από την κατασκευάστρια εταιρεία RIM, το νέο Blackberry 10, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη slashgear.com. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται να γίνει γνωστή και η ημερομηνία που θα βγει το προϊόν στην αγορά.

    «Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Blackberry 10, βάλαμε στόχο να δημιουργήσουμε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που θα μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες του κάθε χρήστη. Η ομάδα μας εργάστηκε σκληρά ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα κινητό με καινοτομίες, εύκολο και απλό στη διαδικτυακή περιήγηση και παράλληλα πλούσιο σε εφαρμογές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Θόρστεν Χέινς, γενικός διευθυντής της RIM.

    Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η RIM εκτιμά πως το νέο Blackberry 10 θα είναι σε θέση «να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες» της εταιρείας.

    [14] UNICEF: Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα

    Η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και είναι αιτία για το 18% των περίπου 6,9 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών ετησίως ή περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά. Η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, όπως η ιλαρά και ο κοκίτης. Αν και η παγκόσμια κάλυψη για τα εμβόλια κατά των ασθενειών αυτών είναι 85% για την κάθε μία, τα φτωχότερα παιδιά συχνά παραμένουν απροστάτευτα.

    Το 99% των θανάτων παιδιών από πνευμονία συμβαίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    «Το μεγαλύτερο φορτίο στη μάχη κατά της πνευμονίας πέφτει στους φτωχότερους, που ήδη αντιμετωπίζουν πάρα πολλά. Ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, σε μια φτωχή χώρα, διατρέχει πολλαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνει από πνευμονία, από ότι ένα παιδί στο πλουσιότερο 20% του πληθυσμού.» δηλώνει ο Δρ. Mickey Chopra, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της UNICEF.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Ηλίας Λυμπέρης από το γραφείο της UNISEF, τονίζει ότι τα ποσοστά εμβολιασμού για τις ασθένειες που προκαλούν την πνευμονία είναι υψηλά, φτάνοντας το 99%, οπότε δεν υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξή της.

    [15] Διαφώνησαν Γιούνκερ και Λαγκάρντ για την επιμήκυνση

    Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έδειξαν με σαφήνεια τη διαφωνία τους σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα αναμένεται να μειώσει το ποσοστό του δημόσιου χρέους της στο 120% του ΑΕΠ.

    «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η προθεσμία να πάει προς τα πίσω έως το 2022, αντί του 2020, όπως αναμενόταν μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Γιούνκερ στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

    Από την πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπει» πάντα την προθεσμία έως το 2020.

    «Έχουμε διαφορές, δουλεύουμε και προσπαθούμε να τις επιλύσουμε», σημείωσε η κα Λαγκάρντ. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι δεν είναι ρεαλιστική η μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ το 2020, καθώς ήδη αναμένεται να φτάσει το 190% του ΑΕΠ το 2014

    Σε αυτή τη συζήτηση, η Γαλλία έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή της στη χρονική επιμήκυνση κατά δύο χρόνια για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ.

    «Προσωπικά, νομίζω ότι μπορούμε να αναθεωρήσουμε την ημερομηνία για το 2022» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσχοβισί, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.

    [16] Ικανοποιημένος ο Ι. Στουρνάρας από τα αποτελέσματα του Eurogroup

    Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τιςχθεσινές αποφάσεις του Eurogroup και επισήμανε ότι με αυτές κατοχυρώθηκε πλέον η επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την εξυγίανση της Ελλάδας, κατά δύο χρόνια.

    Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι αναμένει την πλήρη έκθεση της Τρόικας ως τις 17 Νοεμβρίου, ούτως ώστε αυτή να επικυρωθεί στο σύνολό της από το Eurogroup που θα συνέλθει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, ανέφερε ο υπουργός, οι χώρες της ευρωζώνης που πρέπει να θέσουν την έκθεση της Τρόικας υπό την κρίση των κοινοβουλίων τους θα έχουν έξι ημέρες καιρό για να το πράξουν, ούτως ώστε στις 26 Νοεμβρίου με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε βέβαιος ότι η δόση των 31,3 δις ευρώ θα εκταμιευθεί στο σύνολό της.

    Ερωτηθείς αν τα χρήματα των δανειστών θα κατατίθενται στην τράπεζα της Ελλάδος ή στην ΕΚΤ, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σημείωσε, πάντως, ότι εφεξής η παρακολούθηση των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους θα γίνεται ανά μήνα και ότι αν υπάρχουν αποκλίσεις από τις αρχικές εκτιμήσεις θα λαμβάνονται τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα. Σημείωσε ότι αυτό αφορά τόσο την πορεία των δημοσίων δαπανώ και των εσόδων, όσο και τα έσοδα από τις κρατικοποιήσεις.

    Σε ό,τι αφορά τις προαπαιτούμενες δράσεις τις οποίες πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι κατά βάση πρόκειται για ολιγάριθμες διοικητικές αποφάσεις και ότι δε χρειάζεται κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Τέλος ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επέλθει συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 7:30:33 UTC