Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αλλαγές στη φορολογία
  • [02] Πανευρωπαϊκό "όχι" στη λιτότητα
  • [03] Στο "σφυρί" το σήμα κατατεθέν του Τσάρλι Τσάπλιν
  • [04] Περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ για έναν Γάλλο
  • [05] Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Φερέιρα
  • [06] Εντατικότερη η παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας
  • [07] «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», απαντά ο Σ. Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ: «Υιοθέτηση της ατζέντας του μίσους και του φόβου» από την κυβέρνηση
  • [09] Το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας
  • [10] "Δεν αναμένει αποχώρηση του ΔΝΤ από την τρόικα, η γερμανική κυβέρνηση"

  • [01] Οι αλλαγές στη φορολογία

    Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος επέρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με τρεις συντελεστές, τη φορολόγηση των ενοικίων και των εφάπαξ με ξεχωριστή κλίμακα, την αύξηση του φόρου των τόκων των καταθέσεων και μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης.

    Ακόμη, το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

    - Την καθιέρωση κλίμακας με τρεις συντελεστές για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, από οκτώ συντελεστές που έχει η σημερινή κλίμακα. Ειδικότερα, για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21%, για τα επόμενα 23.000 ευρώ (ως τα 48.000 ευρώ) συντελεστής 36% και για τα υψηλότερα εισοδήματα πέραν των 48.000 ευρώ συντελεστής 45%.

    - Καταργείται το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ και αντικαθίσταται με νέο σύστημα επιστροφής φόρου έως 1.950 ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου. Με βάση το νέο σύστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα έχουν φορολογική ελάφρυνση. Αύξηση φόρου θα προκύπτει για τα υψηλότερα εισοδήματα.

    - Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται φορολογική κλίμακα με δύο συντελεστές: 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον. Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα έχουν αφορολόγητο ούτε σύστημα επιστροφής φόρου.

    - Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, για τα ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, για τα δίδακτρα φροντιστηρίων και για τα ασφάλιστρα ζωής και διατηρούνται μόνο αυτές που αφορούν τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οι δωρεές, οι χορηγίες και η διατροφή προς τον πρώην ή την πρώην σύζυγο.

    - Θεσπίζεται νέα κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, καθώς και των εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι όταν αποχωρούν για από την υπηρεσία τους για συνταξιοδότηση. Ειδικότερα ενοίκια και εφάπαξ θα φορολογούνται με συντελεστή 10% έως 12.000 ευρώ, 30% από 12.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ και 45% για τα υπερβάλλοντα.

    - Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος τόκων των καταθέσεων ενώ τα κέρδη υπεραξίας κεφαλαίου που προκύπτουν από τη μεταβίβαση ακινήτου θα φορολογούνται με συντελεστή 20%.

    - Για τις επιχειρήσεις ο φόρος στα αδιανέμητα κέρδη αυξάνεται στο 26% από 20% σήμερα, ενώ μειώνεται στο 10% για τα μερίσματα από 25% σήμερα.

    [02] Πανευρωπαϊκό "όχι" στη λιτότητα

    Με κεντρικό σύνθημα «στοπ στη λιτότητα, ανάπτυξη τώρα», περίπου 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν στις 2.00 μμ πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Προηγήθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, η Ευρώπη σε ώρα μηδέν».

    Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και συμμετείχαν σε αυτή 40 συνδικάτα από 24 χώρες.

    «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης κατά των πολιτικών της λιτότητας που απογυμνώνουν τον δημόσιο τομέα, απαξιώνουν τα κοινωνικά αγαθά και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος, που αποτελεί τη σημαντικότερη κατάκτηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητάμε από τα ηγετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε μια άλλη πολιτική που θα επενδύει στην πραγματική οικονομία, θα ενισχύει την απασχόληση και θα οδηγεί στην ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    «Μαζί με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους λέμε ?όχι? στις πολιτικές που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος σε ολόκληρη την Ευρώπη», υποστήριξε ο Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, και προσέθεσε ότι για τα χρέη των χωρών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και δεν θα λυθούν τα προβλήματα με απολύσεις.

    Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα ελληνικά συνδικάτα δέχθηκαν πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από συνδικάτα της Ευρώπης, όπως από αυτά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

    [03] Στο "σφυρί" το σήμα κατατεθέν του Τσάρλι Τσάπλιν

    Το καπέλο και το μπαστούνι του Σαρλό --τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα της εποχής των βουβών ταινιών του Χόλιγουντ-- θα δημοπρατηθούν στο Λος Άντζελες την Κυριακή.

    Τα δύο αυτά αντικείμενα διαμόρφωσαν τη φιγούρα του "μικρού αλήτη", του περιπλανώμενου ανέργου, που έκαναν διάσημο τον Τσάπλιν και τις ταινίες τους, όπως τα «Φώτα της Πόλης» και «Μοντέρνοι Καιροί».

    Σύμφωνα με τον Οίκο Μπόναμς που διοργανώνει την δημοπρασία, αναμένεται να πουληθούν από 40.000 ως 60.000 δολάρια.

    Το καπέλο και το μπαστούνι, ένα σετ από τα πολλά που χρησιμοποιούσε ο διάσημος καλλιτέχνης, προέρχονται από ιδιωτική συλλογή ανθρώπου που συνδέεται με την οικογένεια Τσάπλιν.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ για έναν Γάλλο

    Ένας Γάλλος είναι ο μεγάλος τυχερός της κλήρωσης του Euro Millions με κέρδη 169.837.010 ευρώ, το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει χαρίσει το ευρωπαϊκό λότο στην ιστορία του.

    Ο παίκτης, ο μόνος από τους Ευρωπαίους που επέλεξε και τα επτά σωστά νούμερα έσπασε το ρεκόρ του γαλλικού Euro Millions το οποίο είχε ένας συμπατριώτης του από το Καλβαντός.

    Για όσους παθιάζονται με την αριθμολογία, η χθεσινή κλήρωση ήταν η 13η, την 13η ημέρα του μήνα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον άλλο Γάλλο τυχερό.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Φερέιρα

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί μετά από δύο χρόνια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της "πράσινης" ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, και αποφάσισαν να τερματίσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, λόγω των κακών αποτελεσμάτων του "τριφυλλιού" τη φετινή χρονιά.

    [06] Εντατικότερη η παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας

    Σχεδόν 21.000 αιτήματα δέχθηκε η Google από διάφορες κυβερνήσεις σε ολόκληρη την υφήλιο, προκειμένου να τους εγκρίνει πρόσβαση στα δεδομένα της διαδικτυακής της μηχανής αναζήτησης.

    Σύμφωνα με την έκθεση Διαφάνειας της Google, οι περιπτώσεις κυβερνητικής παρακολούθησης πολιτών που "σερφάρουν" στο διαδίκτυο αυξάνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.

    Η έκθεση εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο, από το 2009. Τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν μια σαφώς αυξητική τάση, εξάμηνο με το εξάμηνο. Ενδεικτικά, την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η έκθεση καταγράφηκαν 12.539 αιτήματα.

    Φέτος, τα κυβερνητικά αιτήματα για "άρση απορρήτου", αποκλεισμό περιεχομένου κ.α. έφτασαν τα 20.939.

    [07] «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», απαντά ο Σ. Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

    «Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού», η κυβέρνηση κατήργησε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο σχετικός νόμος για την απόδοση ιθαγένειας κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου -δεδομένου ότι βάσει Συντάγματος είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του ΣτΕ- ο νόμος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, αντίστοιχο με αυτά που υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα παράτυπης μετανάστευσης.

    «Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το ?προοδευτικό? σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

    [08] ΣΥΡΙΖΑ: «Υιοθέτηση της ατζέντας του μίσους και του φόβου» από την κυβέρνηση

    Για «υιοθέτηση της ατζέντας του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πριν καν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

    Επιπλέον, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι προτιμά να δημαγωγεί και όχι να δίνει δίκαιες λύσεις. Σύμφωνα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητά του, ο νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής, σε βαθμό που ο όρος «μετανάστες δεύτερης γενιάς» να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής.

    [09] Το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο περί ιθαγένειας

    "Είναι προφανές ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που τη στηρίζουν", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις εξελίξεις για το νόμο περί ελληνικής ιθαγένειας.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα θέματα του νόμου 3838/10, προκειμένου να τη μελετήσει.

    Η κ. Γεννηματά ανέφερε, επίσης, ότι ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει και πως η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στη χώρα μας παραμένει προτεραιότητα του Κινήματος.

    [10] "Δεν αναμένει αποχώρηση του ΔΝΤ από την τρόικα, η γερμανική κυβέρνηση"

    Δεν αναμένει αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα η γερμανική κυβέρνηση, παρά τη διαφωνία σε σχέση με τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αυτό το σενάριο δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. «Όλοι αναζητούν μια εποικοδομητική λύση», σημείωσε η κυβερνητική πηγή, μεταφέρει το Reuters.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 November 2012 - 15:30:32 UTC