Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι Έλληνες"
  • [02] Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα
  • [03] Οι Νεάντερταλ όντως διέσχισαν το Αιγαίο
  • [04] Μήνυμα στο κινητό σας για να διακόψετε το κάπνισμα!
  • [05] Πορεία κατοίκων, αυτή την ώρα, κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική
  • [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα άρχισε την επίσκεψή του στη Μπανγκόκ
  • [07] F1: Ο Φέτελ εκκινεί πρώτος στο προτελευταίο γκραν πρι της χρονιάς
  • [08] Το Facebook επεκτείνεται και στην αγορά εύρεσης εργασίας
  • [09] Κίνδυνος και για τους συγγενείς ο πρόωρος θάνατος από καρδιά
  • [10] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Βόλο
  • [11] Μολότοφ στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην Καρδίτσα
  • [12] Τουρκία: Οι κούρδοι κρατούμενοι έληξαν την απεργία πείνας ύστερα από έκκληση του Οτσαλάν

  • [01] "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι πλούσιοι Έλληνες"

    Από το εάν θα συμμετάσχουν οι εύποροι Έλληνες στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας τους, εξαρτάται η συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δηλώνει ο Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην "Bild am Sonntag" και ζητεί πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη. Παρομοιάζει δε με κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

    "Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και "να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους". Τονίζει ακόμη ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές: "Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης".

    Ο Πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, "σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη".

    [02] Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα

    Κλιμακώνεται η βία στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά από νωρίς το πρωί την περιοχή και ο Μπενιαμίν Nετανιάχου δηλώνει έτοιμος για "σοβαρή κλιμάκωση των επιχειρήσεων".

    Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν ακόμα και νήπια, όπως το 18 μηνών βρέφος το οποίο σκοτώθηκε το πρωί στο κέντρο της πόλης.

    Επίσης, ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομέςενώ 17 τραυματίστηκαν.

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε καταυλισμό προσφύγων.

    Νωρίτερα, οι σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ ενώ ο στρατός ανακοίνωσε την αναχαίτιση δύο ρουκετών τις οποίες εκτόξευσε η Χαμάς.

    Ένοπλοι της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δύο ιρανικές ρουκέτες τύπου Fajr-5 εναντίον της εμπορικής πρωτεύουσας του Ισραήλ.

    [03] Οι Νεάντερταλ όντως διέσχισαν το Αιγαίο

    Οι Νεάντερταλ ή οι «όρθιοι άνθρωποι» (Homo erectus), δηλαδή οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), είχαν με κάποιον τρόπο φθάσει δια θαλάσσης και αποίκισαν τα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, την Κρήτη, τα Ιόνια, την Κύπρο και άλλα, πριν από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως.

    Ο καθηγητής του Τμήματος Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Νεβάδα των ΗΠΑ Άλαν Σίμονς, ο οποίος έχει μελετήσει και ανασκάψει διάφορες τοποθεσίες ιδίως στην Κύπρο, αναφέρει ότι, μετά τη συσσώρευση όλο και περισσότερων στοιχείων από τις πρόσφατες έρευνες, γίνεται αντιληπτό ότι οι άνθρωποι έφθασαν στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου πολύ προτού αρχίσει η Νεολιθική εποχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

    Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι η Κρήτη και η Κύπρος, αλλά και άλλα γειτονικά νησιά, αποικίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 9.000 χρόνια, από γεωργούς της Νεολιθικής εποχής, που προέρχονταν από την απέναντι στεριά. Όμως, πιο πρόσφατα, η ανακάλυψη και χρονολόγηση εργαλείων, κεραμικών, οστών ζώων και άλλων ευρημάτων σε διάφορες τοποθεσίες στα μεγάλα νησιά, δείχνουν ότι αυτά κατοικήθηκαν πολύ νωρίτερα, στην περίπτωση της Κρήτης πιθανώς πριν από 170.000 χρόνια, ενώ για τα Ιόνια τα πρώτα ίχνη ανάγονται πριν από περίπου 110.000 χρόνια.

    Για την Κρήτη ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Αμερικανός ανθρωπολόγος, έχουν πρόσφατα ανακαλυφθεί παλαιολιθικά εργαλεία που, με βάση την τυπολογία τους και τα γεωλογικά στρώματα όπου βρέθηκαν, εκτιμάται κατ' αρχήν ότι έχουν ηλικία περίπου 170.000 ετών. Ο Α. Σίμονς επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση η Κρήτη (που απέχει περίπου 160 χλμ. από την ηπειρωτική χώρα) δεν ήταν ενωμένη με την ξηρά εκείνη την εποχή, συνεπώς το ταξίδι των πρώτων αποίκων θα έγινε με πλεούμενο, κάτι που, όπως τονίζει, κάθε άλλο παρά μικρό κατόρθωμα θα αποτελούσε.

    Η τόσο πρόωρη αποίκιση σημαίνει, όπως αναφέρει ο Α. Σίμονς, ότι εκείνοι οι προ-νεολιθικοί άνθρωποι διέθεταν εντυπωσιακές ικανότητες ναυσιπλοΐας, παρόλο που μπορεί να ήσαν Νεάντερταλ ή πρώιμοι πρόγονοι του homo sapiens. Το ζήτημα αυτό όμως παραμένει επίμαχο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το "Live Science", o Αμερικανός επιστήμονας επισημαίνει ότι το πρόβλημα με αυτά τα πολύ παλαιά ευρήματα είναι ότι δεν είναι ασφαλής η χρονολόγησή τους με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, ενώ η ηλικία τους είναι επίσης δύσκολο να εξαχθεί με απολύτως αξιόπιστο τρόπο από άλλα δεδομένα, όπως ο χώρος όπου ανακαλύφθηκαν.

    [04] Μήνυμα στο κινητό σας για να διακόψετε το κάπνισμα!

    Τα γραπτά μηνύματα ή βιντεομηνύματα που αποστέλλονται στα κινητά καπνιστών με στόχο να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τη συνήθεια σχεδόν διπλασίασαν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια, προκύπτει από μελέτη στη Νέα Ζηλανδία.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους, σε σύγκριση με το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

    Τα προγράμματα διακοπής του καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές.

    Όταν έρθει η ημέρα της οριστικής διακοπής, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πολλές φορές λάμβαναν πολλαπλά μηνύματα κάθε μέρα επί εβδομάδες που τους ενθάρρυναν, τους παρείχαν συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν το στερητικό σύνδρομο και επιπλέον συμβουλές σε περίπτωση που ξαναρχίσουν το κάπνισμα και χρειαστεί να ξεκινήσουν εκ νέου την προσπάθεια.

    [05] Πορεία κατοίκων, αυτή την ώρα, κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική

    Πορεία προς την Μεγάλη Παναγιά πραγματοποίησαν από το πρωί κάτοικοι της Χαλκιδικής στο πλαίσιο κινητοποίησης κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού.

    Η πορεία ξεκίνησε από την Ιερισσό ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, θα συνεχιστεί προς το ορυχείο που βρίσκεται στο βουνό. «Εκεί έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε επεισόδια» σχολίασε στο ΑΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργίου.

    [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα άρχισε την επίσκεψή του στη Μπανγκόκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Μπανγκόκ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη νοτιοανατολική Ασία.

    Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ της Μπανγκόκ λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδος).

    "Οι σύμμαχοι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των προσπαθειών μας για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων" στην περιοχή, δήλωσε ο Μπεν Ρόουντς, o αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα. "Η Ταϊλάνδη είναι όντως ο παλαιότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, από το 1954, και ένας σημαντικός εταίρος στη νοτιοανατολική Ασία".

    Ο Ομπάμα γίνει δεκτός από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και τον πρωθυπουργό Σιναουάτρα, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες κυρίως για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας.

    Οι αεροπορικές βάσεις και τα λιμάνια της Ταϊλάνδης είναι ζωτικής σημασίας για το αμερικανικό στρατιωτικό δίκτυο και το Πεντάγωνο διεξάγει κάθε χρόνο στην περιοχή αυτή ασκήσεις, όπως η επιχείρηση "Cobra Gold" στην οποία μετείχαν πέρυσι 13.00 στρατιώτες από 24 χώρες.

    [07] F1: Ο Φέτελ εκκινεί πρώτος στο προτελευταίο γκραν πρι της χρονιάς

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει από την «pole position» στοσημερινό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα (σ.σ. και προτελευταίο της χρονιάς), που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη νεότευκτη πίστα του Όστιν στο Τέξας.

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και έχει πλέον τον πρώτο λόγο στη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς διαθέτει προβάδισμα 10 βαθμών έναντι του Φερνάντο Αλόνσο.

    Από την πλευρά του, ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι κατετάγη μόλις ένατος, αλλά θα εκκινήσει από την όγδοη θέση, καθώς ο Ρομέν Γκροζάν πήρε ποινή πέντε θέσεων για απρογραμμάτιστη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

    Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν.

    Η πρώτη δεκάδα για το γκραν πρι των ΗΠΑ έχει ως εξής:

    1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:35.6572. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:35.7663. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:36.1744. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Λότους) 1:36.5875. Κίμι Ραϊκόνεν (Γαλλία/Λότους) 1:36.7086. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερτσέντες) 1:36.7947. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:36.9378. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India) 1:37.1419. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:37.30010. Παστόρ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα/Γουίλιαμς) 1:37.842

    [08] Το Facebook επεκτείνεται και στην αγορά εύρεσης εργασίας

    Το Facebook επεκτείνεται και στην αγορά εύρεσης εργασίας, δημιουργώντας ειδική εφαρμογή, που θα περιλαμβάνει αγγελίες από υπηρεσίες όπως το Monster και το Branch Out.

    Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε 1,7 εκατομμύρια αγγελίες για εύρεση εργασίας.

    Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Facebook και το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αλλά και με τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

    Η εφαρμογή εύρεσης εργασίας αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη γραμμή "πλεύσης" του Facebook, καθώς έως τώρα οι δραστηριότητές του ήταν επικεντρωμένες σχεδόν αποκλειστικά στην προσωπική δικτύωση μέσω Ίντερνετ.

    [09] Κίνδυνος και για τους συγγενείς ο πρόωρος θάνατος από καρδιά

    Οι συγγενείς των νέων ανθρώπων που πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιολογικό πρόβλημα, αντιμετωπίζουν οι ίδιοι σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 470 θανάτων ξαφνικού θανάτου από καρδιά σε ηλικία ενός έως 35 ετών.

    Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού των θανόντων για χρονικό διάστημα έως 11 ετών.

    Όπως διαπίστωσαν, οι συγγενείς που ήσαν κάτω των 35 ετών, είχαν τριπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης οποιασδήποτε καρδιαγγειακής πάθησης, εξαπλάσιο κίνδυνο για ισχαιμικό επεισόδιο (λόγω μειωμένης τροφοδοσίας της καρδιάς με αίμα), καθώς επίσης υπερδεκαπλάσιο κίνδυνο για καρδιομυοπάθεια (δυσλειτουργία του μυός της καρδιάς) και για αρρυθμία (δυνητικά μοιραία διαταραχή του ρυθμού που πάλλεται η καρδιά).

    Ο κίνδυνος για τους νεαρούς συγγενείς πρώτου βαθμού είναι ακόμα μεγαλύτερος: έως 20 φορές περισσότερο για καρδιομυοπάθεια και αρρυθμία, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης οποιασδήποτε καρδιαγγειακής πάθησης είναι τετραπλάσιος.

    Ο ξαφνικός κίνδυνος από καρδιά, παρόλο που ο θανών νέος δεν έχει εμφανίσει κάποιο ορατό πρόβλημα, αποδίδεται συχνά σε μη διαγνωσμένο καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να είναι κληρονομικό. Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο 67% των νεκρών (314), στο πλαίσιο της δανικής έρευνας, επιβεβαίωσε την καρδιολογική αιτία για τα περισσότερα (178) περιστατικά.

    [10] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Βόλο

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ένας 24χρονος και μία 21χρονη που συνελήφθησαν χθες στο Βόλο στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, κατά τα διάρκεια της πορείας, περίπου εκατόν πενήντα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν προέβησαν στην τέλεση των αδικημάτων της διατάραξης κοινής ειρήνης, στάσης, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και διακεκριμένων φθορών.

    Συγκεκριμένα, αποκόλλησαν εξωτερική κάμερα τράπεζας, έσπασαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών και τραπεζών. Στη συνέχεια επιτέθηκαν σε αστυνομικούς εκσφενδονίζοντας μάρμαρα και πέτρες και κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα.

    [11] Μολότοφ στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην Καρδίτσα

    Βόμβα μολότοφ έριξαν τα ξημερώματα άγνωστοι στον εξωτερικό κοινόχρηστο διάδρομο τετραώροφης πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στην Καρδίτσα.

    Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [12] Τουρκία: Οι κούρδοι κρατούμενοι έληξαν την απεργία πείνας ύστερα από έκκληση του Οτσαλάν

    Η απεργία πείνας που είχαν αρχίσει κούρδοι κρατούμενοι στην Τουρκία πριν από 68 ημέρες τερματίστηκε σήμερα ύστερα από έκκληση που απηύθυνε προς την κατεύθυνση αυτή ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε εκπρόσωπος των κρατουμένων στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews.

    "Λαμβάνουμε υπόψη την έκκληση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και θέτουμε τέρμα στην απεργία μας από σήμερα, 18 Νοεμβρίου", δήλωσε από τη φυλακή Ντενίζ Καγιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (του εκτός νόμου ΡΚΚ) το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων από το 1984 για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, είχε απευθύνει έκκληση χθες Σάββατο από τη φυλακή όπου κρατείται στο Ιμραλί της βορειοδυτικής Τουρκίας, για διακοπή της απεργίας που έκαναν τουλάχιστον 700 κρατούμενοι.

    Ο αδελφός του Μεχμέτ που τον συνάντησε την ίδια ημέρα στη φυλακή, ήταν αυτός που δημοσιοποίησε μια γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται η έκκληση του ηγέτη του ΡΚΚ.

    "Το κίνημα της απεργίας πείνας είναι πολύ σημαντικό. Το κίνημα πέτυχε το στόχο του. Θέλω (οι κούρδοι κρατούμενοι) να θέσουν τέρμα στην απεργία τους χωρίς καθυστέρηση και χωρίς δισταγμό", είπε ο Οτσαλάν, σύμφωνα με το κείμενο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2012 - 11:30:40 UTC