Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρότσα: «Πρώτο μέλημα να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα μας»
  • [02] Συνεργασία με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές
  • [03] Κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων την Παρασκευή μετά τις 10 το πρωί
  • [04] ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας αύριο
  • [05] Ζημιές 8,67 εκατ. ευρώ για την Aegean
  • [06] Νέες διοικήσεις στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών
  • [07] Συμφωνία την επόμενη Δευτέρα αναμένει ο Σόιμπλε

  • [01] Ρότσα: «Πρώτο μέλημα να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα μας»

    Στην ανάγκη να βελτιώνεται συνεχώς η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού εστίασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Μάριμπορ. Ο νέος τεχνικός των "πρασίνων" παραδέχθηκε εμμέσως ότι η ομάδα του δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης, τονίζοντας πως πρέπει να χρησιμοποιήσει τα εναπομείναντα ευρωπαϊκά ματς για να συνεχίσει τη βελτίωση που παρουσίασε στο περασμένο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Επανέλαβε δε το κάλεσμά του για ενότητα, προκειμένου να έρθουν οι καλύτερες ημέρες για το "τριφύλλι".

    «Πρώτο μέλημα είναι να βελτιώσω την εικόνα του Παναθηναϊκού. Την Κυριακή παρουσιάστηκε βελτιωμένη και ο κόσμος έφυγε με κάποιο χαμόγελο. Ξέρουμε την βαθμολογική κατάσταση και πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ματς αυτά για να βελτιωνόμαστε, γιατί έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρουμε τι περιθώριο έχουμε. Επειδή είμαστε σε σωματείο με πάρα πολύ πλούσια ιστορία, θέλουμε μία ελκυστική ομάδα, με πρωτοβουλίες, που θα παίζει ποδόσφαιρο που θα αρέσει στον κόσμο και θα έχει αποτελέσματα. Ελπίζω βήμα-βήμα να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε» υπογράμμισε ο Ρότσα, που επισήμανε ότι, λόγω βεβαρυμένου προγράμματος, χρειάζεται όλους τους παίκτες.

    [02] Συνεργασία με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές

    Αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, συναντήθηκε,στο Στρασβούργο,με το προεδρείο της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών και αντικείμενο των συναντήσεων ήταν -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος- «το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στα εθνικά θέματα, στην οικονομική κρίση, στο πολιτικό έλλειμμα και στην λανθασμένη κατεύθυνση της Ευρώπης».

    Υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να συντονιστούν σε μια πολιτική προσπάθεια για μια καλύτερη Ευρώπη των Εθνών και στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση κατέληξε σε συμφωνία των δύο μερών για συνεργασία.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιλέγουν το καθεστώς του συνδεδεμένου μέλους, διατηρώντας τις αρχές, τις ιδέες τους και τις διαφορετικές απόψεις όπου υπάρχουν, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές αποτελούν πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο με βασική αρχή την Ευρώπη - ένωση εθνικών κρατών, τα οποία διατηρούν τη δική τους εθνική ταυτότητα και εθνική κυριαρχία και αναγνωρίζει στα μέλη της το δικαίωμα της διαφορετικότητας και της πολυφωνίας.

    [03] Κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων την Παρασκευή μετά τις 10 το πρωί

    Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, πρόκειται να προχωρήσουν την Παρασκευή οι δήμοι της Αττικής. Η στάση εργασίας θα συνοδευτεί από συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 το πρωί.

    Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων, στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν οι δήμοι, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ενέργειες προβολής των αιτημάτων και της προσφοράς τους στην κοινωνία.

    [04] ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας αύριο

    Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Δ.Σ. τής Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), διότι -όπως επισημαίνει- ενώ πολλοί καθηγητές συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου, στη διδακτική πράξη ως επιμορφωτές, η ελληνική Πολιτεία αθετεί ήδη συμφωνημένους όρους. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το υπουργείο «αγνοεί και ακυρώνει υπογεγραμμένες συμβάσεις και επί της ουσίας εξαπατά τούς συναδέλφους, που δούλεψαν μέχρι σήμερα και αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων».

    Οι καθηγητές, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 13.30, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο και της τρίωρης στάσης εργασίας τής ΑΔΕΔΥ για αύριο.

    Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις εργαζομένων.

    Η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος αύριο, στις 12.30 μ.μ., ενώ συγχρόνως κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια, και από τις 2 μ.μ. έως τις 5 το απόγευμα, για την απογευματινή βάρδια.

    [05] Ζημιές 8,67 εκατ. ευρώ για την Aegean

    Ζημιές 8,67 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Aegean, στο εννεάμηνο του 2012, έναντι ζημιών 2,72 εκατ. ευρώ, το 2011. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη του κόστους των καύσιμων και της ισοτιμίας του ευρώ ήταν οι βασικοί λόγοι για την επιδείνωση, πέραν φυσικά της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης κάμψης της ζήτησης από Έλληνες καταναλωτές.

    Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 511,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5%. Η Aegean μετέφερε 4,9 εκ. επιβάτες, το εννεάμηνο του 2012, με μείωση 6%, σε σχέση με το 2011, πετυχαίνοντας αύξηση πληροτήτων από 69,2% στο 73,9%, με χαμηλότερους, όμως, ναύλους εσωτερικου, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

    Οριακή μείωση κατά 1% καταγράφηκε στην επιβατική κίνηση εξωτερικού, που ανήλθε σε 2,80 εκ. επιβάτες, ενώ συνεχίστηκε η κάμψη στο εσωτερικό, με πτώση της κίνησης κατά 13% σε 2,07 εκ. επιβάτες.

    Η κάμψη στην κίνηση εξωτερικού προέρχεται αποκλειστικά από την Αθήνα με -7% για την Αegean και τη συνολική αγορά της πόλης στο -13%. Αντίθετα, από τις υπόλοιπες βάσεις της Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας και Λάρνακας, σημειώθηκε αθροιστικά σημαντική αύξηση 10%, ξεπερνώντας σημαντικά το ρυθμό εξέλιξης του τουριστικού ρεύματος.

    [06] Νέες διοικήσεις στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών

    Τις νέες διοικήσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς και επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι εξής:

    Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) - Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ του ΟΑΣΑ αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Δελούκας.

    Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) - Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αναλαμβάνει ο Νικόλαος Παπαθανάσης.

    Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) - Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο Ιωάννης Οικονόμου.

    [07] Συμφωνία την επόμενη Δευτέρα αναμένει ο Σόιμπλε

    Για πρόοδο σε ό,τι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος σχετικώς με την επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup, αλλά για και την έγκριση της συμφωνίας από το γερμανικό Κοινοβούλιο την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου.

    «Έχουμε συνθέσει ιδέες σχετικώς με το πώς αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί. Συμφωνούμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μια επαναγορά χρέους», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2013 και πρόσθεσε ότι κάποιες άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα προτιμούσαν την μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ελλάδας σε ποσοστό κοντά στο μηδέν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2012 - 17:30:31 UTC