Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για το "ελληνικό ζήτημα"
  • [02] Κλειστοί οι δήμοι από τις 11.00
  • [03] Πώς αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2013
  • [04] Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι δικαστικού στο Χαλάνδρι
  • [05] "Εύθραυστη" η εκεχειρία στη Γάζα
  • [06] Χωρίς συμφωνία για δανειακή σύμβαση, αναχωρεί η τρόικα από την Κύπρο
  • [07] Καινοτομικός υβριδικός εκτυπωτής απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας χόνδρου

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για το "ελληνικό ζήτημα"

    Το ελληνικό ζήτημα είναι πιθανόν να συζητηθεί σήμερα στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014 - 2020.

    Στη Σύνοδο θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, ο οποίος, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο αδιέξοδο στο Eurogroup, είπε απο τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ, εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη, καλώντας τους έτσι, να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους. Υπενθύμισε οτι η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις και τόνισε, οτι οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση.

    [02] Κλειστοί οι δήμοι από τις 11.00

    Τετράωρη στάση εργασίας, 11.00 - 15.00 για την πρωινή βάρδια και 15.00 - 19.00 για την απογευματινή βάρδια, έχει κηρύξει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αύριο θα συγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασισθεί περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.Και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί στάση εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου) και συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης.

    Στο μεταξύ,σε νέεςκινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, καθώς και για τη νέα ρύθμιση περί αναδρομικής από την 1η Ιανουαρίου 2012 έκπτωση, 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους. Ο κλάδος προχωρά σε πανελλαδική απεργία την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου, και σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

    Επίσης, συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς οι δικαστικές Ενώσεις, εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους. Άλλες δικαστικές Ενώσεις αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012 και άλλες μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυστηρή προειδοποίηση Μανιτάκη

    [03] Πώς αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2013

    Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, και έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

    Με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Oι αυξήσεις θα ξεκινούν από τα 2 χρόνια και θα φτάνουν έως και τα 7, καθώς οι αλλαγές του νέου νόμου θα συμπέσουν με τις αυξήσεις που περιλαμβάνει ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος.

    Συγκεκριμένα, τα γενικά όρια ηλικίας αυξάνονται από τα 65 που ισχύει ως τώρα, στα 67 για τους άνδρες με 4.500 ένσημα. Στα 67 χρόνια από τα 63, ανεβαίνουν και τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες με 4.500 ένσημα.

    [04] Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι δικαστικού στο Χαλάνδρι

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε διώροφη οικία, που διαμένει η πρόεδρος Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι.

    'Αγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ, που βρίσκεται στην αυλή του διώροφου, στον πρώτο όροφο του οποίου διαμένει η πρόεδρος Εφετών.

    Απο την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω σπίτια. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας περισυνέλεξαν στοιχεία από τον τόπο της έκρηξης τα οποία θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στρέφονται κυρίως σε υποθέσεις που έχει ασχοληθεί ως δικαστικός η κ. Καλαϊτζή, μεταξύ των οποίων είναι και η υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

    Την προανάκριση για την επίθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

    [05] "Εύθραυστη" η εκεχειρία στη Γάζα

    Δώδεκα ρουκέτες εβλήθησαν κατά του Ισραήλ απόψε μέσα στην πρώτη ώρα που ακολούθησε την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Μία ώρα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, το αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε μία ρουκέτα πάνω από την πόλη Ασκελόν, διαπίστωσε επίσης ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

    Λίγο πριν την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για 10 ρουκέτες τύπου Γκραντ που έπεσαν στη Μπιρσίμπα στις 20.15, ώρα Ελλάδος και για δύο άλλες στην Ασντόντ, κοντά στη Γάζα.

    [06] Χωρίς συμφωνία για δανειακή σύμβαση, αναχωρεί η τρόικα από την Κύπρο

    Μετά από πολυήμερες σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τα μεσάνυχτα, τρόικα και κυπριακή κυβέρνηση δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μια δανειακή σύμβαση.

    Η τρόικα αναχωρεί σήμερα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η διαβούλευση θα συνεχιστεί με τηλεδιασκέψεις. Δεν αποκλείεται νέα κάθοδος στο νησί, ώστε να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

    Ανοικτά παραμένουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα του φυσικού αερίου, της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών. Για το θέμα των ημικρατικών η τρόικα φαίνεται ότι επιμένει μόνο στην ιδιωτικοποίηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Εξάλλου, στο θέμα της αποκοπής μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προτείνει αύξηση κατά 3%, ώστε το αρχικό κατώτατο ποσοστό που ήταν 6,5% να γίνει 9,5% και το ανώτατο που ήταν 12% να γίνει 15%.

    Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η διαπραγματευτική ομάδα της κυπριακής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση που έγινε χθες βράδυ, διασφάλισε να συνεχίσει να επιμετράται στην αύξηση των συντάξεων η αύξηση των μισθών και όχι μόνο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτών, όπως ήταν η απαίτηση της τρόικας.

    Αναφορικά με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα γίνει η αναλογιστική μελέτη το 2014 και όπως φαίνεται έχει συμφωνηθεί ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία οφείλει το κράτος στο Ταμείο. Με αυτό ως δεδομένο, το έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί είτε με αύξηση των εισφορών, είτε με μείωση των συντάξεων, ίσως και με αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.

    [07] Καινοτομικός υβριδικός εκτυπωτής απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας χόνδρου

    Η τρισδιάστατη εκτύπωση έκανε ένα ακόμα βήμα και μάλιστα στον βιοϊατρικό τομέα (βιοεκτύπωση), καθώς Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό υβριδικό εκτυπωτή, ο οποίος απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας χόνδρου για μεταμόσχευση, καθώς απλώς τον?εκτυπώνει.

    Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέημς Γιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα νέων βιοϋλικών "Biofabrication", πιστεύουν ότι αυτές οι εκτυπωμένες κατασκευές μελλοντικά θα μεταμοσχεύονται με επιτυχία σε ασθενείς και θα τους βοηθούν να αναγεννούν τον κατεστραμμένο ιστό του χόνδρου τους σε περιοχές όπως οι αρθρώσεις.

    Ο εκτυπωτής θεωρείται υβριδικός, επειδή συνδυάζει δύο χαμηλού κόστους διαδικασίες: έναν συμβατικό εκτυπωτή ψεκασμού μελάνης (inkjet) και μια μηχανή ηλεκτρικής περιστροφής, η οποία χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα για να παράγει πολύ λεπτές ίνες από ένα διάλυμα πολυμερούς (αντί για μελάνη). Ο συνδυασμός τους επιτρέπει την κατασκευή υβριδικών δομών τόσο από φυσικά όσο και από συνθετικά υλικά, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και παράλληλα να επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων γύρω τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 7:30:29 UTC