Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο "ψαλίδι" στις δαπάνες της Βουλής
  • [02] Η Traviata έρχεται από τη Μόσχα στο θέατρο Badminton
  • [03] Κεδίκογλου: Βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει για το αδιέξοδο
  • [04] Χάθηκαν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο
  • [05] Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ- ΟΤΑ
  • [06] Τι αλλάζει από την αρχή του χρόνου στις ασφαλιστικές εισφορές
  • [07] "Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν επιτευχθεί συμφωνία"

  • [01] Νέο "ψαλίδι" στις δαπάνες της Βουλής

    Ακόμη πιο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στις δαπάνες της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της.

    Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι περικόπτονται περαιτέρω, σε ποσοστό 20% έως 25%, όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών.

    Πρόκειται για τις δαπάνες κίνησης, δαπάνες εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και συνεπώς η αποζημίωσή τους διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν το 2012. Επίσης μειώνονται κατά 35%, από 40% - μείωση που είχε προβλεφθεί με τον νέο Προϋπολογισμό της Βουλής- οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών.

    Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής μειώσεις θα γίνουν και στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

    [02] Η Traviata έρχεται από τη Μόσχα στο θέατρο Badminton

    Στο Θέατρο Badminton επιστρέφει απόψε το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας Stanislavsky Nemirovich-Danchenko, με την κυρία με τις καμέλιες του μελοδράματος, την «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901), για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη της.

    Εκατόν πενήντα συντελεστές, η συμφωνική ορχήστρα, η χορωδία, το μπαλέτο του μεγάλου μουσικού Θεάτρου της Μόσχας και μερικοί από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η διεθνούς φήμης σοπράνο Hibla Gerzmava, ντίβα του Θεάτρου Stanislavsky, στον ρόλο της άρρωστης Βιολέτας, υπόσχονται να γοητεύσουν το αθηναϊκό κοινό.

    Η «Τραβιάτα» μεταφέρει τον θεατή στο Παρίσι των αρχών του 18ου αιώνα, όπου η πόρνη πολυτελείας, η Βιολέτα Βαλερί, και ένας νεαρός επαρχιώτης αριστοκράτης, ο Αλφρέντο Γκερμόν, ερωτεύονται μεταξύ τους και εγκαταλείπουν την κοσμική ζωή του Παρισιού. Ζουν ευτυχισμένοι για ένα μικρό διάστημα στην εξοχή με έξοδα της Βιολέτας, αφού ο Αλφρέντο δεν έχει δικά του εισοδήματα, αλλά συντηρείται από τον πατέρα του, ο οποίος θεωρώντας ότι ατιμάζει το όνομά του ζητά από τη Βιολέτα να εγκαταλείψει τον γιο του για το καλό της οικογένειάς του. Εκείνη δέχεται και επιστρέφει στο Παρίσι, αλλά η θυσία της παρεξηγείται από τον Αλφρέντο. Οι δύο νέοι σμίγουν και πάλι όταν είναι πια πολύ αργά, αφού η Βιολέτα είναι πολύ άρρωστη από φυματίωση και πεθαίνει στην αγκαλιά του αγαπημένου της.

    «Η ιστορία είναι σύγχρονη. Οποιοσδήποτε άλλος δεν θα αναλάμβανε αυτή την πλοκή για λόγους ευπρέπειας, εποχής και χιλιάδων άλλων προκαταλήψεων. Όμως εγώ τη δουλεύω με μεγάλη ευχαρίστηση» είπε ο Βέρντι, την εποχή που δημιουργούσε τη συγκεκριμένη όπερα.

    Η μουσική διεύθυνση της παράστασης είναι του μαέστρου Felix Korobov. Ο «καλλιτέχνης του λαού», Alexander Titel, που σκηνοθετεί, είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Στανισλάφσκι από το 1991.

    Η «Τραβιάτα» παρουσιάζεται απόψε, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο με ώρα έναρξης τις 20:30 και τιμή εισιτηρίου από 20 έως 90 ευρώ.

    [03] Κεδίκογλου: Βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει για το αδιέξοδο

    «Βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει για το αδιέξοδο στο Eurogroup. Δεν βλέπει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά το αδιέξοδο δεν το χρεώθηκε η Ελλάδα, ότι για πρώτη φορά διαφώνησαν άλλοι για πρόσθετη βοήθεια προς τη χώρα μας και πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες.

    «Αν είχαμε υιοθετήσει τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα δεν θα διαφωνούσαν μεταξύ τους πώς θα μας βοηθήσουν, θα συμφωνούσαν πλήρως να μας πετάξουν έξω. Βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίσει το αδιέξοδο. Να δούμε τι θα πει όταν το αδιέξοδο αρθεί και δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα», προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μοιραία και άβουλη», που «σπεύδει καθημερινά να απαντάει στην κριτική και στις προτάσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χωρίς να μας πει ακόμη ποια είναι η άποψή της για τη βιωσιμότητα του χρέους και το αδιέξοδο που έχει προκύψει».

    Κατηγορεί, επίσης, τους κυβερνώντες ότι «εκτός τόπου και χρόνου, εγκλωβισμένοι στη στρατηγική της πλήρους υποταγής στην καταστροφική πολιτική της κ. Μέρκελ, για άλλη μία φορά εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην ελληνική κοινωνία».

    [04] Χάθηκαν περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο

    Αυξημένος κατά 0,67% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και κατά 12,16% από τον Οκτώβριο του 2011, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 18,83% ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, ενώ, χάθηκαν περισσότερες από 54.000 θέσεις εργασίας.

    Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 777.768 άτομα κατά τον μήνα Οκτώβριο. Από αυτά 324.495 είναι άνδρες (ποσοστό 41,72%) και 453.273 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,28%).

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για τον μήνα Οκτώβριο του 2012 ανήλθε σε 155.701, από τα οποία 38.632 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 117.069 για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    [05] Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ- ΟΤΑ

    Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού.

    «Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για να μην υπάρξει καμία απόλυση.

    «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης θα πέσει στο κενό, γιατί απλά εμείς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας, ενώ η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για τους δανειστές και τους δυνάστες του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημαρχείων σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου το μεσημέρι να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να λάβει αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

    [06] Τι αλλάζει από την αρχή του χρόνου στις ασφαλιστικές εισφορές

    Αλλάζουν, από την 1η Ιανουαρίου με το νέο ασφαλιστικό νόμο, τα ανώτατα όρια (πλαφόν) των ασφαλιστέων αποδοχών των παλαιών μισθωτών, δηλαδή εκείνων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά, πριν από τις 31/12/1992 και εξομοιώνονται στο εξής με εκείνες των νέων ασφαλισμένων, εκείνων δηλαδή που ασφαλίστηκαν πρώτη φορά, από την 1/1/1993, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι να πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές.

    Έως τώρα το ανώτατο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, ήταν: 693,35 Χ 8= 5.546,8 ευρώ. Ακόμη δηλαδή και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος είχε μεγαλύτερες αποδοχές οι ασφαλιστικές εισφορές δεν μπορούσαν να υπολογισθούν για ποσό μεγαλύτερο από αυτό το όριο.

    Αντίστοιχα για τους παλαιούς ασφαλισμένους (τους προ του 1993), το ανώτατο όριο των κατά μήνα ασφαλιστέων αποδοχών ήταν: 25X97,21= 2430,25 ευρώ.

    Στην ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου (ν. 4093/2012), που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, προβλέπεται, «ότι σε όσους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης το ανώτατο όριο (πλαφόν) ασφαλιστέων αποδοχών των παλαιών μισθωτών ασφαλισμένων είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των νέων ασφαλισμένων, εξισώνεται με το υψηλότερο».

    Για παράδειγμα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι ασφαλιστικές εισφορές θα ορίζονται «μέχρι ημερήσιου μισθού: 5.546,8 : 25 = 221,87 ευρώ» για όλους τους εργαζόμενους.

    Οι εισφορές που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν, για φορείς που ως ασφαλιστέες αποδοχές, ορίζονταν οι πάσης φύσεως αποδοχές όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην Τράπεζα Ελλάδος.

    Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις φορέων, που οι ασφαλιστέες αποδοχές ορίζονται ως σταθερό ποσό όπως για παράδειγμα ισχύει στο Ταμείο Ασφαλίσεως Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου(ΤΑΙΣΥΤ).

    Με την ίδια εγκύκλιο καταργείται η εργοδοτική εισφορά του 1,10% υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

    [07] "Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν επιτευχθεί συμφωνία"

    Η Γερμανία θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν το λεγόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-20, στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν θα συνιστά "τραγωδία".

    Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, που μίλησαν ανώνυμα στο Γερμανικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι υπάρχει ακόμη "λίγο περιθώριο όσον αφορά το χρονικό διάστημα" για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

    "Δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν χρειαστούν λίγοι ακόμη μήνες για να σχηματιστούν απόψεις και για τον πολιτικό συντονισμό στις πρωτεύουσες" πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προειδοποιήσει ότι αναμένονται "πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις" στη διήμερη σύνοδο κορυφής καθώς οι απόψεις που εκφράζονται απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 15:30:30 UTC