Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφορολόγητο όριο ύψους 50.000 ευρώ στα ακίνητα, προτείνει η τρικομματική επιτροπή
  • [02] "Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης"
  • [03] Προφυλακιστέος ο 35χρονος για κατοχή απόρρητων στοιχείων εκατομμυρίων φορολογουμένων
  • [04] "Επτακόσιοι φαρμακοποιοί στον Τειρεσία"
  • [05] Τέσσερις τραυματίες σε επεισόδια στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής
  • [06] Διαδηλώσεις και πάλι στην Αίγυπτο

  • [01] Αφορολόγητο όριο ύψους 50.000 ευρώ στα ακίνητα, προτείνει η τρικομματική επιτροπή

    Αφορολόγητο όριο κατ' ελάχιστο 50.000 ευρώ στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοσθεί από το 2013, προτείνει η τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας.

    Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και κατέληξε στην πρόταση αυτή η οποία θα τεθεί προς έγκριση στους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η θέσπιση αφορολόγητου ύψους 50.000 ευρώ στον νέο φόρο ακινήτων απαλλάσσει από την καταβολή του φόρου το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων. Στην περίπτωση αυτήν τα προσδοκώμενα έσοδα από τον φόρο περιορίζονται στα 2 δισ. ευρώ από 3 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση που θα υποβληθεί προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς θα περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά σενάρια για την κλίμακα υπολογισμού του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας. Και τα τρία θα προβλέπουν αφορολόγητο όριο μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας). Σύμφωνα με αυτά, μετά το αφορολόγητο όριο θα επιβάλλεται συντελεστής 1 τοις χιλίοις για το τμήμα ως και τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας. Στη συνέχεια θα κλιμακώνονται περισσότεροι συντελεστές οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανώτατο συντελεστή 2,5 τοις χιλίοις.

    [02] "Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης"

    «Σε όλους αυτούς που για δεκαετίες έχουν ταράξει στο ψέμα τους εργαζόμενους και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να τους εμπαίζουν και να τους τρομοκρατούν, μία απάντηση υπάρχει: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση «της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης». Να τη χαίρεστε».

    Αυτά αναφέρονται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον Προϋπολογισμό.

    [03] Προφυλακιστέος ο 35χρονος για κατοχή απόρρητων στοιχείων εκατομμυρίων φορολογουμένων

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, ο 35χρονος, που είχε στην κατοχή του απόρρητα στοιχεία εκατομμυρίων φορολογούμενων και κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι σκόπευε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, οι επίμαχες καταγραφές που κατείχε ο κατηγορούμενος δεν αλιεύτηκαν από χάκερ αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι. Ο 35χρονος, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών- πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι πήρε τα επίμαχα στοιχεία από πρόσωπο που κατονόμασε, προκειμένου να τα επεξεργαστεί, μετατρέποντάς τα σε αναγνώσιμο αρχείο, καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί.

    Ήδη για το πρόσωπο αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση.

    [04] "Επτακόσιοι φαρμακοποιοί στον Τειρεσία"

    Οι βαρύτερες των ποινών θα επιβληθούν στους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που έχει προκύψει λαθροχειρία ή απάτη και επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, για 200.000 συνταγές που εκτελέσθηκαν έναν μήνα νωρίτερα από την έκδοσή τους, σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

    Σημειώνει, ωστόσο, ότι εκτιμά πως «αυτό που εμφανίζεται ως σκάνδαλο, πρέπει να είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

    Ο κ. Αμπατζόγλου μιλά για το πακέτο των αιτημάτων των φαρμακοποιών ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου την ερχόμενη εβδομάδα και δίνει στοιχεία για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι συνάδερφοί του, «ως απάντηση σε όσους μιλούν με μύθους για υπερκέρδη φαρμακείων».

    Τονίζει πως στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται 370 κατασχετήρια φαρμακείων και 700 περίπου φαρμακοποιοί έχουν μπει στον Τειρεσία.

    «Δεν μπορεί 10 εκατομμύρια Έλληνες και 12.000 φαρμακεία να είναι καθημερινά όμηροι μιας απίστευτης γραφειοκρατίας» υπογραμμίζει και παραθέτει το πακέτο των αιτημάτων του κλάδου:

    Εκτός από τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, να κυλήσουν οι πληρωμές, βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας, να αποσυρθεί «η απαράδεχτη ρύθμιση», όπως την χαρακτηρίζει, των τελευταίων ημερών, με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου την έκπτωση προς το Ταμείο. Όπως μάλιστα επισημαίνει, «αυτό είναι ένα επιπλέον χαράτσι 5.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε φαρμακείο, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του».

    [05] Τέσσερις τραυματίες σε επεισόδια στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

    Στους τέσσερις ανήλθε, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής με μη νόμιμους μετανάστες, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε 50 συλλήψεις μεταναστών.

    Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, όταν οι μη νόμιμοι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σχολή εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στους κοιτώνες και βάζοντας φωτιές σε στρώματα.

    Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τα κρεβάτια, τις πόρτες και τα παράθυρα των κοιτώνων, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι μετανάστες έχουν επιστρέψει στους κοιτώνες.

    [06] Διαδηλώσεις και πάλι στην Αίγυπτο

    Διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα τα γραφεία του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, της πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προέρχεται ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, σε τέσσερις πόλεις της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μία ημέρα μετά την απόφασή του Μόρσι να διευρύνει τις εξουσίες του.

    Τα γραφεία του κόμματος πυρπολήθηκαν στις πόλεις Σουέζ, Ισμαϊλίγια και Πορτ Σάιντ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Στην Αλεξάνδρεια οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του ισλαμιστικού κόμματος, πέταξαν στο δρόμο καρέκλες και βιβλία και τα πυρπόλησαν, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Την ίδια ώρα κοντά σε μεγάλο τέμενος της πόλης οπαδοί και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούστηκαν, ενώ δύο αυτοκίνητα βανδαλίστηκαν.

    Στο μεταξύ οπαδοί και αντίπαλοι του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαδηλώνουν σήμερα και στο Κάιρο.

    Οι οπαδοί του Μόρσι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο βόρειο Κάιρο και φώναζαν «ο λαός υποστηρίζει τις αποφάσεις του προέδρου».

    Οι αντίπαλοί του, στην πλειοψηφία τους φιλελεύθεροι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που υπήρξε και το επίκεντρο της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 November 2012 - 15:30:30 UTC