Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας
  • [02] Βρετανία: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου
  • [03] Οι πιστωτές της Αθήνας θα μπορούσαν να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους το 2015
  • [04] Στις κάλπες οι Ισπανοί

  • [01] Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας

    Τουλάχιστον 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Κυριακή.

    Όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που βρίσκεται στα περίχωρα της Ντάκα.

    Η φωτιά ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και τέθηκε υπό έλεγχο μετά τέσσερις ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής.

    Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι εργάτες, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όπου στεγαζόταν το εργοστάσιο.

    [02] Βρετανία: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου

    Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις και πνέουν ισχυροί άνεμοι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Το περιστατικό αυτό, κατά το οποίο τραυματίσθηκαν δυο άνθρωποι, σημειώθηκε στο Έξετερ της Κορνουάλης.

    Η Κορνουάλη είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία και οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κυρίως στις πόλεις Χέλστον και Πέρανπορθ, αλλά επίσης και στο λιμάνι Πόλπερο.

    Η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου διεκόπη σε πολλά σημεία εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών.

    [03] Οι πιστωτές της Αθήνας θα μπορούσαν να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους το 2015

    Εκπρόσωποι της ευρωζώνης συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, τη μερική εκκαθάριση του ελληνικού χρέους μέχρι το 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας, Welt am Sonntag.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι διεθνείς πιστωτές της Αθήνας (η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ) συζήτησαν το ενδεχόμενο της παραίτησής τους από τις οικονομικές απαιτήσεις τους το 2015.

    Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Welt, η προοπτική της μερικής διαγραφής του ελληνικού χρέους προτάθηκε, ώστε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

    Η επιλογή αυτή ταυτόχρονα, θα καθησυχάσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο επιθυμεί τη μείωση του χρέους της Αθήνας σε ένα βιώσιμο επίπεδο, ανέφερε η εφημερίδα.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Παρισιού και τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε είναι ανοικτός σε αυτή την επιλογή, παρά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, για να απελευθερώσουν τη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 31,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για να κανονίσουν μια «βάση στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ» σχετικά με το πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαϊκή πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

    [04] Στις κάλπες οι Ισπανοί

    Οι ψηφοφόροι στην Καταλονία της Ισπανίας, προσέρχονται στις κάλπες σήμερα, για να εκλέξουν τον πιθανότατα υπέρ της ανεξαρτησίας τους ηγέτη, ο οποίος θα δοκιμάσει την ενότητα της Ισπανίας σε μια δύσκολη στιγμή, κατά την οποία η χώρα είναι βυθισμένη στην οικονομική κρίση.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν τα τοπικά κόμματα, είτε της δεξιάς, είτε της αριστεράς. Και οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί πάντως, έχουν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από την Ισπανία

    Ο Καταλανός πρόεδρος Αρτούρ Μας, πιθανόν θα κερδίσει την επανεκλογή του, καθώς το κόμμα που τον υποστηρίζει, προβλέπεται ότι θα κερδίσει την πλειοψηφία στη περιφερειακή συνέλευση, ή Βουλή όπως την αποκαλούν οι Καταλανοί, καταλαμβάνοντας περίπου 62 έως 64 έδρες, σε σύνολο 135 εδρών.

    Στην Καταλονία η απογοήτευση εξ αιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της βαθιάς ύφεσης, τροφοδότησε εσχάτως την αυτονομιστική αναζωπύρωση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά, ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους επιθυμούν να «ξεφύγουν» από την Ισπανία.

    Πολλοί πιστεύουν ότι η οικονομία της Καταλονίας θα ήταν πιο ευημερούσα ως ανεξάρτητη πηγή εσόδων και διαμαρτύρονται για τα υψηλά ποσά φόρων που πάνε υπέρ της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη.

    Στην προκειμένη περίπτωση μια ισχυρή εντολή των ψηφοφόρων υπέρ του απερχόμενου προέδρου Μας και των άλλων ηγετών προς τα αριστερά, που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, θα ήταν σαφές μήνυμα υπονόμευσης της αποστολής του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, να πείσει τους επενδυτές για τη δημοσιονομική και πολιτική σταθερότητα της Ισπανίας. Το Λαϊκό κόμμα του Ραχόι αγωνίζεται να έρθει δεύτερο στις εκλογές με τις εκτιμήσεις να του δίνουν 17 έδρες.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10:00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 21:00 ώρα Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 November 2012 - 7:30:28 UTC