Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλές ταχύτητες από τον πρωθυπουργό
  • [02] Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία
  • [03] Στο επίκεντρο η απασχόληση
  • [04] Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει ανησυχητικά γρήγορα
  • [05] Θα πάρουν χριστουγεννιάτικο δεντράκι με αντίτιμο τρόφιμα
  • [06] «Η κρίση μας υποχρεώνει να κουρδίσουμε ξανά τα ρολόγια μας στη σωστή τους ώρα»
  • [07] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα
  • [08] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Αργεντινή
  • [09] Νέες εκρήξεις σκορπούν τον όλεθρο στη Συρία
  • [10] Η Microsoft πούλησε 40 εκατ. Windows 8, στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους

  • [01] Υψηλές ταχύτητες από τον πρωθυπουργό

    Η επόμενη μέρα μετά τον απόηχο δηλώσεων στο πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup ήρθε για την κυβέρνηση και τον ρυθμό για το πώς θα κινηθεί το κυβερνητικό επιτελείο, δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώνει σήμερα τους κυβερνητικούς εταίρους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ στις 13.00 θα προεδρεύσει στη Βουλή, της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Σαμαράς, χθες, δήλωσε ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας και ότι δικαιώθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.

    «Η επιτυχία ανήκει σε όλο τον λαό. Όλοι οι Έλληνες έχουν να δουν καλό από την επιτυχία. Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» είπε ο κ. Σαμαράς.

    [02] Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουνσήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην Υγεία.

    Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική εξόντωση» των γιατρών και για ένα Σύστημα Υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».

    [03] Στο επίκεντρο η απασχόληση

    Σε συνάντηση καλεί τους κοινωνικούς εταίρους σήμερα στις 10.00 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

    Κατά τη συνάντηση θα τεθούν τα θέματα της οριστικοποίησης των ενεργειών στο πλαίσιο του εθνικού συμφώνου δράσης για την απασχόληση των νέων και οι ρυθμίσεις για την οργανωτική ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στον ΟΑΕΔ.

    Θα συζητηθεί, επίσης, η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η έναρξη του έργου της απλοποίησης της εργατικής νομοθεσίας.

    [04] Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει ανησυχητικά γρήγορα

    Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει κατά 60% ταχύτερα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί το 2007, αναφέρει ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (IPCC), στην τελευταία της έκθεση, την πέμπτη κατά σειρά. Αιτία της δραματικής αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η υπερθέρμανση του πλανήτη.

    Στην έκθεσή του 2007, η IPCC είχε εκτιμήσει ότι η αύξηση θα είναι 18 έως 59 cm μέχρι το τέλος του αιώνα. Όμως τώρα πολλές επιστημονικές μελέτες θεωρούν ότι η άνοδος θα μπορούσε να φθάσει ή να υπερβεί το ένα μέτρο.

    «Αυτό σημαίνει ότι οι παράκτιες περιοχές με επίπεδο ύψους μικρότερο από ένα μέτρο, από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, όπως το Μπαγκλαντές, θα εξαφανιστούν» σημειώνουν οι επιστήμονες.

    «Θα υπάρξουν εκατοντάδες εκατομμύρια πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών, καθώς και πιθανοί πόλεμοι και όλα τα είδη των συγκρούσεων με στόχο την πρόσβαση σε πόρους» προσθέτουν.

    Το IPCC εκτιμά ότι για τις παράκτιες μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, οι αναμενόμενες επιπτώσεις ίσως να είναι παρόμοιες με ότι είδαμε κατά τη διάρκεια της σούπερ καταιγίδας Σάντι.

    Όσον αφορά την αρχική εκτίμηση για την πολύ χαμηλή αύξηση της στάθμης της θάλασσας, μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η έκταση της υποχώρησης των πάγων και των παγετώνων ήταν μικρότερη και λιγότερο γνωστή εκείνη την εποχή.

    [05] Θα πάρουν χριστουγεννιάτικο δεντράκι με αντίτιμο τρόφιμα

    Χριστουγεννιάτικα έλατα καταβάλλοντας το αντίτιμο σε τρόφιμα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

    Μέλος της ομάδας «Χωρίς Μεσάζοντες» προσφέρθηκε να δωρίσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο 200 έλατα και αποφασίστηκε να μην πωληθούν, αλλά οι παραλήπτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    Τα δέντρα, ύψους 1,70μ έως 3μ, θα διατεθούν στις 8 Δεκεμβρίου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, στην Κατερίνη.

    Η τιμή των δέντρων στο εμπόριο κυμαίνεται από 20 έως 25 ευρώ. Οι φόρμες παραγγελιών θα ανοίξουν αύριο, στις 10μμ.

    Είκοσι πέντε από τα δέντρα αυτά θα διατεθούν στα δημοτικά σχολεία της πόλης της Κατερίνης και οι μαθητές θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

    Πέντε μεγάλα δέντρα ύψους 5 μ. θα διατεθούν στο Δήμο Κατερίνης για να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ο δήμος οφείλει μόνο να τα στερεώσει. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας προσφέρονται να αναλάβουν τον στολισμό τους με ανακυκλώσιμα υλικά, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου.

    [06] «Η κρίση μας υποχρεώνει να κουρδίσουμε ξανά τα ρολόγια μας στη σωστή τους ώρα»

    Η στράτευση μπορεί να τυφλώσει τον φιλόσοφο ή τον καλλιτέχνη, κάνοντάς τον να πιστέψει πως διαθέτει κάποιο σχέδιο σωτηρίας για την ανθρωπότητα. Όσο για τον έρωτα, δεν αποτελεί ακριβώς τη λύση για να απαλλαγούμε από τα δεινά μας αφού προϋποθέτει, όχι μόνο το μεγάλο πάθος, αλλά και τον οξύ πόνο.

    Η γενιά που έζησε τον Μάη του 1968 αγωνίστηκε για την πολιτική και τη σεξουαλική απελευθέρωση και κατόρθωσε να αποκτήσει τα πάντα, η κρίση, όμως, μας υποχρεώνει τώρα να προσανατολιστούμε σε μια νέα πραγματικότητα και να ξαναβάλουμε τα ρολόγια μας στην ώρα τους. Αυτά παρατήρησε, μεταξύ άλλων, χθες, στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ο Πασκάλ Μπρικνέρ, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Αρχιμανδρίτη για το φιλοσοφικό και το λογοτεχνικό του έργο.

    Πρωταγωνιστικό πρόσωπο (μαζί με τον Μπερνάρ Ανρί Λεβί και τον Αντρέ Φινκελκρότ) της κίνησης των «νέων φιλοσόφων», η οποία συγκρούστηκε μετωπικά στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο Παρίσι με τους εκπροσώπους του μαρξισμού, ο Μπρικνέρ μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και για τον έρωτα, που είναι συνδεδεμένος με το μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα» (μετάφραση Μαρίνα Λώμη, εκδόσεις «Αστάρτη»), όπως και με την ομώνυμη ταινία του Ρομάν Πολάνσκι: «Η αγάπη δεν είναι κάτι αυτονόητο ούτε είναι δυνατόν οι πάντες να αγαπούν τους πάντες. Τις κοινωνίες δεν τις κυβερνά η αγάπη, αλλά η ευγενική αδιαφορία. Δεν υπάρχει η αγάπη των θρησκειών, που απαρνείται την προτίμηση, αλλά μόνο η προσωπική αγάπη: η αγάπη μέσω της οποίας δύο άτομα χτίζουν έναν κοινό κόσμο. Ο κόσμος αυτός αγαπάει το είδωλό του στον καθρέφτη (ο έρωτας είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του έλεγε ο Πλάτων) και έχει την ικανότητα να σπάσει τα δεσμά όλων των συμβάσεων, αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντέξει μέσα στη μονιμότητα του γάμου, των παιδιών και των γενικότερων οικογενειακών υποχρεώσεων. Το στοίχημα είναι να συνδυαστεί η διάρκεια με την ένταση, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τον συζυγικό βίο. Γι' αυτό και ο έρωτας αντιπροσωπεύει το θαύμα και την οδύνη μαζί».

    [07] Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα

    Σταδιακή μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα και από τα δυτικά με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι θυελλώδεις στο Ιόνιο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανή βροχή το απόγευμα, μέχρι πολύ ισχυροί νοτιάδες και θερμοκρασία 12 με 20 και 9 με 18 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    [08] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Αργεντινή

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, κατά πέντε βαθμίδες, από "Β" σε "CC", αναφέροντας ότι είναι "πιθανή" μια νέα χρεοκοπία για τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

    Η Αργεντινή έχει καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο να πληρώσει 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.

    Την περασμένη Πέμπτη, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε την Αργεντινή να πληρώσει αυτό το ποσό σε hedge funds και σε δημόσιους πιστωτές οι οποίοι αρνήθηκαν την ανταλλαγή των τίτλων που κατείχαν μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2001

    [09] Νέες εκρήξεις σκορπούν τον όλεθρο στη Συρία

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή Τζαραμάνα της ανατολικής Βηρυτού και υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές και συριακά μέσα ενημέρωσης.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Addounia μετέδωσε εικόνες πυροσβεστών να προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά σε δυο οχήματα, μετά τις "τρομοκρατικές εκρήξεις", όπως τις περιέγραψε.

    Το ίδιο δίκτυο πρόσθεσε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα.

    [10] Η Microsoft πούλησε 40 εκατ. Windows 8, στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους

    Η Microsoft έκανε γνωστό ότι πούλησε 40 εκατ. άδειες εγκατάστασης του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 8 κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

    Διευθυντικό στέλεχος της εταιρικής μονάδας των Windows έκανε τις σχετικές δηλώσεις, που επιβεβαιώθηκαν μέσω του ιστολογίου της εταιρείας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι το νέο της λογισμικό ήδη ξεπερνά τα προηγούμενα Windows από άποψη ρυθμού αναβαθμίσεων εκ μέρους των χρηστών.

    Η παγκόσμια κυκλοφορία των Windows 8 έγινε στις 26 Οκτωβρίου και η εταιρεία προσδοκά, με το νέο λειτουργικό σύστημά της, να διεισδύσει περισσότερο στην αγορά κινητών συσκευών και υπολογιστών-ταμπλετών. Ορισμένοι πάντως αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο το νέο σύστημα θα γίνει εξίσου αποδεκτό από τους χρήστες τόσο των επιτραπέζιων, όσο και των φορητών συσκευών.

    Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο επί χρόνια αρμόδιος για τα Windows και πρόεδρος της σχετικής εταιρικής μονάδας της Microsoft, o Στίβεν Σινόφσκι, αποχωρεί άμεσα από την εταιρεία και τα καθήκοντά του θα κατανεμηθούν σε δύο διευθυντικά στελέχη -τις Τζούλι Λάρσον-Γκριν και Τάμι Ρέλερ- που θα ελέγχονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Στίβεν Μπάλμερ.

    Η Microsoft δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων της νέας ταμπλέτας της Surface, που χρησιμοποιεί τα Windows 8 και η οποία κυκλοφόρησε παράλληλα με το νέο λειτουργικό σύστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 7:30:46 UTC