Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαρόζο: Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
  • [02] Ακύρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [03] Αναδιάρθρωση και στην Πυροσβεστική
  • [04] Στάση εργασίας στις 30/11 εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ
  • [05] Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

  • [01] Μπαρόζο: Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    «Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

    Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής για τη βελτίωση της λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, μαζί με τους επιτρόπους Οικονομίας, Όλι Ρεν και Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ο Ζ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, λέγοντας ότι αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας και επανέλαβε ότι «το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο».

    Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, «υψίστης σημασίας». Επισήμανε ότι η απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε 124% του ΑΕΠ το 2020, καθώς και ξεκάθαρη δέσμευση για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους στο 110% του ΑΕΠ το 2022.

    «Η ευρωζώνη απέδειξε ότι κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τη μη αναστρεψιμότητα του ευρώ», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας. Απαντώντας σε όσους κατηγορούσαν, έως τώρα, την ευρωζώνη ότι την ξεπερνούν τα γεγονότα, ο Όλι Ρεν δήλωσε: «Αυτοί που έχουν ξεπεραστεί τώρα από τα γεγονότα είναι εκείνοι που ακόμα προβλέπουν ή στοιχηματίζουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

    [02] Ακύρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο Δ. Αβραμόπουλος

    Ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα,ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.»

    Διευκρινίσεις για τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα στην Αυλώνα, ο οποίος,έκανε λόγο για «?εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» έδωσε, σήμερα, μετά τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου, η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα, Έρλα Μεΐλι.

    Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στον Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

    [03] Αναδιάρθρωση και στην Πυροσβεστική

    Αναδιάρθρωση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας υπεραρκετό το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.

    «Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε, ότι «αποτελεί πλάνη το ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό».

    Ο κ. Δένδιας είπε, ότι η αναδιάρθρωση «θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», γιατί «δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το σύστημα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή».

    [04] Στάση εργασίας στις 30/11 εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

    Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Την ίδια μέρα οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν κοινό απεργιακό συλλαλητήριο στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αίτημα τη μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

    Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο «οδηγεί σε διάλυση το δημόσιο τομέα και αναφέρει ότι ήδη έχουν γνωστοποιηθεί 21 διαθεσιμότητες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και 11 στην Αεροπορία».

    [05] Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

    Στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

    Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους.

    Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β? εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.

    Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 17:30:28 UTC