Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η γερμανική βουλή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα
  • [02] Μαθήματα σοφίας από τον Όσκαρ Ουάϊλντ
  • [03] Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [04] "Εκτοξεύθηκε" η ανεργία στην ευρωζώνη
  • [05] Έξι εκατ. δολάρια η αποζημίωση της καμαριέρας του Sofitel
  • [06] Οι φυσικοθεραπευτές παύουν από 1/12 να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ
  • [07] Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας
  • [08] Ήρθη πλήρως ο απαγορευτικός απόπλους
  • [09] Μ. Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έτοιμη να επέμβει εάν παραστεί ανάγκη

  • [01] Η γερμανική βουλή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα

    Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα με μεγάλη πλειοψηφία.

    Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι, υποστήριξαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την Μέρκελ.

    Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα οι 473 ψήφισαν υπέρ, 100 κατά και 11 απείχαν.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ πριν από την ψηφοφορία, εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας και επισήμανε ότι το μην δινόταν περαιτέρω οικονομική βοήθεια θα οδηγούσε στην χρεοκοπία της και στην ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.

    «Μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε στην διάλυση της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    ΟΣόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι «ξεκινούν τα πρώτα βήματα προόδου, αλλά ο δρόμος για τους Έλληνες είναι ακόμη μακρύς» και προσέθεσε ότι «παραλείψεις δεκαετιών δεν μπορούν αναπληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Αναφερόμενος στην έκθεση της τρόικας, ανέφερε ότι επισημαίνει ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις- και λόγω των εκλογών. «Η τρόικα διαπιστώνει ότι οι Έλληνες χρειάζονται δύο χρόνια παραπάνω για να πετύχουν τους στόχους και αυτό οδηγεί αναγκαστικά σε ένα χρηματοδοτικό κενό. Αυτό πρέπει τώρα να το καλύψουμε», δήλωσε και κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το σχέδιο.

    Επαινώντας την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει πετύχει, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, στη μείωση του κατώτατου μισθού και στις περικοπές των δαπανών για την υγεία. «Όλα αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν επιπλέον δισεκατομμύρια βοήθειας για την Αθήνα», υπογράμμισε.

    «Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά και πολιτικά από την ευρωζώνη, όσο οι Γερμανοί. Οταν επενδύουμε στο μέλλον της Ευρώπης, όταν εργαζόμαστε για μία ισχυρή Ευρώπη, επενδύουμε στο δικό μας μέλλον».

    «Οι Έλληνες όμως θα λάβουν αυτή τη βοήθεια, μόνον εάν εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους με συνέπεια βήμα προς βήμα. Δεν επιτρέπεται να δίνουμε λάθος κίνητρα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση των προσπαθειών», προειδοποίησε και απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Εάν θα διαγράφαμε χρέος, θα σήμαινε σίγουρα το λάθος κίνητρο για λιτότητα», κατέληξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [02] Μαθήματα σοφίας από τον Όσκαρ Ουάϊλντ

    Τα ξεχωριστά λόγια ενός ξεχωριστού συγγραφέα, αμφισβητία της βικτωριανής εποχής, ανατρεπτικού της καθημερινότητας, ενός ανθρώπου που ζούσε για τις απολαύσεις, κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο 231 σελίδων με τίτλο «Όσκαρ Ουάϊλντ, 99 μαθήματα σοφίας για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ και τώρα», του Άλλαν Πέρσυ, από τις εκδόσεις Πατάκη.

    Ο συγγραφέας του παγκοσμίως ευπώλητου «Νίτσε, 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας» συγκέντρωσε τα επιγράμματα του Ιρλανδού συγγραφέα, αναλύοντας το καθένα με αναφορά στη σημερινή εποχή, έχοντας στόχο να διδάξει πώς να απολαμβάνουμε την ύπαρξη μας στη γη. Πρόκειται για ένα απάνθισμα από τα γραπτά ενός γεννημένου? προβοκάτορα ζωής, που μετέτρεψε τον κυνισμό σε life style, κόντρα στην υποκρισία και το ψέμα.

    [03] Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

    Πολύ σύντομα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θα καταθέσει στη Βουλή τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι σχεδιασμοί δεν θα θίγουν σε καμία περίπτωση τον πυρήνα της αποτρεπτικής τους ικανότητας.

    Ο υφυπουργός προέβη στην ανακοίνωση αυτή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος έκανε λόγο για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολές των τροϊκανών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδωσε τα κλειδιά άμυνας της χώρας στους τοκογλύφους».

    «Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρείται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν φείδεται των πόρων που απαιτούνται. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί εκπτώσεις και δεν θα δεχθεί να μην είναι οι Ένοπλές Δυνάμεις ο κύριος μοχλός αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας», αντέτεινε ο κ. Καράμπελας.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται «επί καθημερινής βάσης» οι γεωπολιτικές συνθήκες στη περιοχή, γίνονται εκτιμήσεις τεχνικού επιπέδου και ενημερώνεται η ανώτατη ιεραρχία των επιτελείων, ενώ λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την αναθεώρηση των σχεδίων και την αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων.

    [04] "Εκτοξεύθηκε" η ανεργία στην ευρωζώνη

    Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7% από 11,6% τον Σεπτέμβριο και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

    Στην ΕΕ των «27», η ανεργία αυξήθηκε στο 10,7% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,9% ένα χρόνο πριν. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία (26,2%) και η Ελλάδα (25,4% τον Αύγουστο), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Αυστρία (4,3%), το Λουξεμβούργο (5,1%), η Γερμανία (5,4%) και η Ολλανδία (5,5%).

    Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών (57% τον Αύγουστο) και ακολουθεί η Ισπανία (55,9%). Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (29% τον Αύγουστο), με δεύτερη την Ισπανία (25,8%).

    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ανεργίας σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκαν στην Ελλάδα (στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012 από 18,4% ένα χρόνο πριν), στην Ισπανία (στο 26,2% από 22,7%), στην Κύπρο (12,9% από 9,2%) και την Πορτογαλία (16,3% από 13,7%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στις βαλτικές χώρες και συγκεκριμένα στην Εσθονία (στο 9,6% τον Σεπτέμβριο από 11,5% ένα χρόνο πριν), στη Λιθουανία (12,4% από 14,2%) και τη Λετονία (14,2% από 15,7%).

    [05] Έξι εκατ. δολάρια η αποζημίωση της καμαριέρας του Sofitel

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα καταβάλει 6 εκατομμύρια δολάρια στην Ναφισάτου Ντιάλο, εμπιστεύθηκε σε κοντινούς του ανθρώπους ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο σημερινό (με αυριανή ημερομηνία) φύλλο της Le Monde.

    "Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος επισκέφθηκε πολλές φορές τη Νέα Υόρκη τους τελευταίους μήνες, έχει πει στο περιβάλλον του ότι οι βασικές λεπτομέρειες του διακανονισμού συμφωνήθηκαν στο τέλος του καλοκαιριού.

    Όπως εμπιστεύθηκε ο ίδιος σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, τα 3 από 6 εκατομμύρια θα προέλθουν από τραπεζικό δάνειο και τα υπόλοιπα 3 θα τα δανεισθεί από την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times, ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η καμαριέρα κατέληξαν σε οικονομική συμφωνία, η οποία εάν υπογραφεί, θα θέσει τέλος στο δικαστικό σίριαλ που εκτυλίχθηκε επί 18 μήνες από τον Μάιο του 2010.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Οι φυσικοθεραπευτές παύουν από 1/12 να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ

    Παύουν από 1η Δεκεμβρίου να εκτελούν παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές , οι οποίοι απεργούν σήμερα διεκδικώντας αμοιβές που δεν τους έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Μάιο καθώς και τις παλαιότερες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις φυσιοθεραπείες και στη συνέχεια να προσκομίζουν στον ΕΟΠΥΥ τις αποδείξεις, μαζί με παραπεμπτικό, για να τους καταβληθεί η δαπάνη.

    Οι φυσικοθεραπευτές όλης της Ελλάδας δεν θα εκτελούν τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ μέχρι να τους καταβληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο»,επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Δημήτρης Αυτοσμίδης.

    [07] Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ηρακλής Μπουραντάς, μέλη της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ομιλητές εκ μέρους του Κινήματος, στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, σε συνδιοργάνωση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Το συνέδριο πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο Νότινγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στις εργασίες του συνεδρίου θα είναι ομιλητές νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας, βουλευτές, καθώς και στελέχη της «σκιώδους» κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος και θα παρακολουθήσει τα worskhops του συνεδρίου.

    [08] Ήρθη πλήρως ο απαγορευτικός απόπλους

    Κανονικά πραγματοποιούνται απο το μεσημέρι όλα τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την πλήρη άρση του απαγορευτικού και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    [09] Μ. Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έτοιμη να επέμβει εάν παραστεί ανάγκη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παραμένει έτοιμη να επέμβει "εάν παραστεί ανάγκη" για την προστασία του ευρώ, η σταθερότητα του οποίου διασφαλίζεται τόσο περισσότερο, όσο η Ευρώπη θα προχωρεί στον δρόμο της ολοκλήρωσης, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. "Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και πάλι, εάν καταστεί αναγκαίο", είπε , σύμφωνα με την αυτόματη μετάφραση των δηλώσεών του, πριν συνεχίσει στα γαλλικά: "ακόμη και χρησιμοποιώντας μέσα χωρίς περιορισμούς", ωστόσο αυτό δεν σημαίνει "και χωρίς όρους".

    Η ΕΚΤ ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι είναι έτοιμη να επαναγοράσει κρατικούς τίτλους χρέους των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, εν ανάγκη χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς, υπό τον όρο ότι οι χώρες θα διατυπώσουν το σχετικό αίτημα και θα τούς επιβληθούν ορισμένοι όροι.

    Η ΕΚΤ αποφάσισε να αναλάβει δράση, αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει επίσης να αναλάβουν δράση από την πλευρά τους, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι. "Θα επιτύχουμε υπό τον όρο ότι οι κυβερνήσεις θα δραστηριοποιηθούν. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση και αυτή η ενίσχυση πρέπει να συντελεστεί αρχικά στο επίπεδο των 17" χωρών της ευρωζώνης. "Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε κυριαρχία", είπε.

    Ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι η σημερινή φάση της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ήταν "αναπόφευκτη" , αλλά χρειάζεται επίσης "να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ", να δημιουργηθεί ανάπτυξη, θέσεις εργασίας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 11:30:32 UTC