Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου
  • [02] Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο ορκίστηκε νέος πρόεδρος του Μεξικού
  • [03] Αστυνομικός στις ΗΠΑ έγινε ήρωας βοηθώντας έναν άστεγο

  • [01] Την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου

    Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του, Μαργαρίτας, προκάλεσαν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο τα οποία φέρουν την κ. Παπανδρέου να εμπλέκεται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Στη δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι τα δημοσιεύματα «είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες», η δε κ. Παπανδρέου αναφέρει στη δήλωσή της ότι «από εδώ και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

    «Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009. Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα. Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου. Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».

    Αναλυτικά η δήλωση της κ. Παπανδρέου:

    «Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου. Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία. Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο.

    [02] Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο ορκίστηκε νέος πρόεδρος του Μεξικού

    Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο ορκίστηκε το Σάββατο πρόεδρος του Μεξικού, κατά τη διάρκεια τελετής μπροστά από το Κοινοβούλιο, κάτι που σηματοδότησε την επιστροφή στην εξουσία του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), το οποίο είχε ασκήσει την εξουσία, χωρίς διακοπή, από το 1929 έως το 2000.

    Ο 46χρονος Νιέτο, δήλωσε ότι το PRI απογοήτευσε οικτρά τους πολίτες και υποσχέθηκε μια σειρά αλλαγών για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της φτώχειας.

    «Το κράτος έχει χάσει το έδαφος σε σημαντικούς τομείς. Η ανομία και η βία έχουν στερήσει σε πολλά μέρη της χώρας την ειρήνη και την ελευθερία», δήλωσε ο Νιέτο κατά την εναρκτήρια ομιλία του. «Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την ειρήνη στο Μεξικό».

    Ο Νιέτο αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία χώρα όπου μέσα σε έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του Συντηρητικού Φελίπε Καλντερόν, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας βίαιων επεισοδίων μεταξύ συμμοριών και των δυνάμεων ασφαλείας.

    Ο Νιέτο δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όποια δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι εξίσου σημαντική είναι η μείωση της βίας. Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απέδωσε φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

    Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες που έχουν συμβεί στο Μεξικό έχουν προκαλέσει μεγάλο κύμα ανησυχίας τόσο στους επενδυτές όσο και στους τουρίστες και οι ψηφοφόροι στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Κανκούν, προσδοκούν ότι ο Νιέτο θα καταφέρει να ηρεμήσει την κατάσταση.

    [03] Αστυνομικός στις ΗΠΑ έγινε ήρωας βοηθώντας έναν άστεγο

    Η φωτογραφία ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο, ο οποίος ήταν ξυπόλητος μέσα στο κρύο, προκάλεσε αίσθηση σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου μισό εκατομμύριο χρήστες την "ενέκριναν", μετά την εμφάνισή της αυτή την εβδομάδα στη σελίδα στο Facebook της αστυνομίας της μεγαλούπολης.

    Ο αστυνομικός Λόρενς ντε Πρίμο έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει όταν μια τουρίστρια από την Αριζόνα απαθανάτισε τη σκηνή και έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Στις 14 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός έκανε περιπολία κοντά στη διάσημη "Τάιμς Σκουέρ" όταν είδε στο πεζοδρόμιο τον άστεγο ζητιάνο με τα πόδια "γυμνά και γεμάτα φουσκάλες", γράφουν οι New York Times "Έκανε φοβερό κρύο. Φορούσα δυο ζευγάρια κάλτσες και παρόλα αυτά κρύωνα", είπε ο αστυνομικός στην εφημερίδα.

    Η ώρα ήταν 21:30 και ο ντε Πρίμο μπαίνει τότε σε ένα κατάστημα υποδημάτων και αγοράζει ένα ζευγάρι μπότες με επένδυση γούνας για 75 δολάρια. Ο πωλητής, του έκανε μάλιστα και έκπτωση. Η γυναίκα που έβγαλε τη φωτογραφία, και διηγείται το περιστατικό στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook, σημειώνει ότι είδε τον αστυνομικό να γονατίζει και να βάζει τα καινούργια παπούτσια στον άστεγο.

    "Ο αστυνομικός δεν περίμενε κανένα αντάλλαγμα και δεν ήξερε ότι τον έβλεπα", γράφει η Τζένιφερ Φόστερ, τονίζοντας ότι ποτέ της δεν είχε "εντυπωσιαστεί τόσο". Κατά την επιστροφή της από τις διακοπές, έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης που αποφάσισε με τη σειρά της να τη δημοσιεύσει την Τρίτη.

    Η φωτογραφία έκανε από τότε το γύρο των κοινωνικών δικτύων: πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι την "ενέκριναν", περισσότεροι από 200.000 την μοιράστηκαν μεταξύ τους, ενώ περίπου 50.000 την έχουν σχολιάσει.

    Ο νεαρός αστυνομικός είπε στους New York Times ότι κράτησε στην τσέπη του την απόδειξη της αγοράς του, για να θυμάται ότι "μερικές φορές η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη για τους άλλους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 December 2012 - 23:30:35 UTC