Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤτΕ: Ύφεση 4,5% το 2013
  • [02] Η Αθήνα "θερμαίνεται" και χάνει την υγρασία της
  • [03] Τα μυστικά του Σπηλαίου Δράκαινα στην Κεφαλονιά
  • [04] Α. Παπαρήγα: "Μιλάμε πλέον για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού"
  • [05] Ρομά αποκόλλησαν τη μεταλλική στέγη από κτίριο δημοτικής αγοράς
  • [06] Eurogroup: Στο τραπέζι των συζητήσεων η Κύπρος και ο τραπεζικός τομέας
  • [07] Έλληνες ανακάλυψαν πώς οι πολύποδες του εντέρου γίνονται κακοήθεις
  • [08] Ληστείες σε Ασπρόπυργο και Νέα Πέραμο
  • [09] Εγκύκλιος για εντοπισμό φοροδιαφυγής από ΑΧΕ και ΑΕΔΑΚ
  • [10] Νοϊέρ: Να σταματήσει το Λονδίνο να είναι το κέντρο του ευρώ
  • [11] Η Μόσχα ζητεί από τη Β. Κορέα να επανεξετάσει απόφασή της για εκτόξευση πυραύλου
  • [12] Νέες διαδηλώσεις στη Σλοβενία, μία μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές
  • [13] Πρωταθλήτρια στο Μεξικό η Τιχουάνα
  • [14] «Παρελθόν» ο Κωστένογλου από τον πάγκο της Ξάνθης

  • [01] ΤτΕ: Ύφεση 4,5% το 2013

    Μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας κατά 4 - 4,5% προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα υποβάλει σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.

    Στην έκθεση θα τονίζεται η ανάγκη για την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης. Η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί τον βασικό μοχλό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της η χώρα: από το βάρος του δημόσιου χρέους μέχρι το έλλειμμα του προϋπολογισμού και την διογκούμενη ανεργία.

    Η ΤτΕ επισημαίνει ότι η κρίση έχει ήδη καταφέρει πλήγμα στην ελληνική οικονομία αντίστοιχο εκείνου του μεγάλου κραχ. Ενδεικτικά το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 20% - και συνεχίζει να υποχωρεί. Η ανεργία αυξήθηκε στο 25%, ξεκινώντας από ποσοστό χαμηλότερο του 8%, - και συνεχίζει να αυξάνεται. Το βιοτικό επίπεδο κατακρημνίσθηκε και συνεχίζει να υποχωρεί. Ωστόσο, διαπιστώνεται ότι ήδη γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

    Συγκεκριμένα, η ΤτΕ προβλέπει ότι θα έχει ανακτηθεί πλήρως, μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, η κατά 30% σωρευτική απώλεια της ανταγωνιστικότητας κόστους που έχει καταγραφεί από το 2001.

    Για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Προβόπουλος υπενθυμίζει τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την εξυγίανση του.

    Συγκεκριμένα, έξι τράπεζες έχουν εξυγιανθεί, συμπεριλαμβανομένης της ΑΤΕ, που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο σχετικό παράδειγμα μέχρι σήμερα στην Ευρώπη. Οι υπόλοιπες τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία συγχωνεύσεων. Επίσης, όλοι οι καταθέτες προστατεύθηκαν πλήρως, ώστε να διασφαλισθεί απολύτως η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

    Η ΤτΕ εκτιμά ότι μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών. Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες και καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, αυξημένη εμπιστοσύνη εκ μέρους των καταθετών και δυνατότητα επανόδου στις αγορές κεφαλαίων.

    [02] Η Αθήνα "θερμαίνεται" και χάνει την υγρασία της

    Αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, μεγάλο εύρος αλλαγών στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και δραματική μείωση της υγρασίας, συνιστούν τις κυριότερες μεταβολές του καιρού στην Αθήνα από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

    Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ποσοστό των Αθηναίων δηλώνει ότι δεν είναι καλά πληροφορημένο για τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε οποιασδήποτε μορφής δημόσια αρχή διαχείρισης του φαινομένου.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από δύο έρευνες που πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ευθύμιος Ζέρβας, σε συνεργασία με φοιτητές του. Οι έρευνες αφορούν στις κλιματικές αλλαγές στην Αθήνα από το 1955 ως το 2001 και στις απόψεις των κατοίκων της πρωτεύουσας για την κλιματική αλλαγή.

    Από την έρευνα προκύπτει ότι η μέση θερμοκρασία αυξάνεται κυρίως από τη δεκαετία του '70 και έπειτα, ιδιαίτερα στους αστικούς χώρους. Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου.

    Η αύξηση της θερμοκρασίας παρατηρείται περισσότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο.

    Η αύξηση της θερμοκρασίας συνοδεύεται, επίσης, από σημαντική μείωση της υγρασίας των πόλεων.

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τη δεκαετία του '50 η υγρασία ήταν 65%, ενώ στις αρχές του 2000 πέφτει στο 55%. Παρόμοια είναι η εικόνα και στον Πειραιά και στην Ελευσίνα. Αυτή η μείωση της σχετικής υγρασίας οφείλεται στην έντονη αστικοποίηση αυτών των περιοχών, αλλά και στην γενικότερη ξηρασία που παρατηρείται στην περιοχή της Μεσογείου.

    [03] Τα μυστικά του Σπηλαίου Δράκαινα στην Κεφαλονιά

    Γνωστά και άγνωστα «μυστικά» του αθέατου αλλά τόσο σημαντικού Σπηλαίου Δράκαινα, που βρίσκεται στο απόκρημνο και εντυπωσιακό φαράγγι του Πόρου στη Noτιοανατολική Κεφαλονιά, θα αποκαλυφθούν αύριοστις7 μμ., στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136, Θησείο).

    Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία» που διοργανώνει ο ΣΕΑ, η Δρ. Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού - ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΑΙΘΠΑ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος των προϊστορικών επιχώσεων της Σπηλιάς της Δράκαινας, θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Σπήλαιο Δράκαινα στο φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς: η αρχαιολογική και κοινωνική διάσταση 20 χρόνων έρευνας».

    «Οι πρώτες μη συστηματικές ανασκαφές στη "Σπηλιά της Δράκαινας" ή "του Δράκου τ΄αχούρι", όπως τη λένε οι ντόπιοι, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1992 από τρεις γυναίκες αρχαιολόγους, την Ευαγγελία-Μιράντα Χατζιώτη (Διευθύντρια των Ανασκαφών του Σπηλαίου μέχρι το 2002), την Ελένη Κοτζαμποπούλου και εμένα. Μετά από έρευνα λίγων ημερών διαπιστώσαμε ότι η σπηλιά έκρυβε στα σπλάχνα της αφενός αρχαιότητες των ιστορικών χρόνων και αφετέρου επιχώσεις της νεολιθικής εποχής», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η κ. Στρατούλη, αναφερόμενη στην πρώτη ομάδα αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού που 20 χρόνια πριν διατάραξε την ησυχία των... νυχτερίδων της σπηλιάς.

    [04] Α. Παπαρήγα: "Μιλάμε πλέον για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού"

    Εμείς λέμε ότι το 45% πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων. Και δεν μπορεί τα φυσικά πρόσωπα να φορολογούνται με τέτοιον συντελεστή, δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς και τις συντάξεις να πηγαίνει στην εφορία, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα, στη διάρκεια επίσκεψής της στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, σχετικά με σενάρια που δημοσιεύονται στον Τύπο για τη φορολόγηση με 45% των εισοδημάτων φυσικών προσώπων που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ ετησίως.

    Πρόσθεσε ότι "μιλάμε πλέον για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού".

    Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και κατά των απολύσεων, ενώ στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ θα ετοιμάσει και κοινοβουλευτική παρέμβαση συνολικά για την έρευνα και για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

    Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τις συγχωνεύσεις αποσκοπεί στην υποβάθμιση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων.

    [05] Ρομά αποκόλλησαν τη μεταλλική στέγη από κτίριο δημοτικής αγοράς

    Ομάδα Ρομά με επικεφαλής έναν 54χρονο, αποκόλλησαν κι αφαίρεσαν τα μεταλλικά σκέπαστρα, από το κτίριο της δημοτικής αγοράς στο Λέχαιο Κορινθίας, τα οποία φόρτωσαν σε όχημα με σκοπό να τα εκποιήσουν.

    Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε, εντόπισε και συνέλαβε στο Λέχαιο τον 54χρονο και αναζητά τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας. Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

    [06] Eurogroup: Στο τραπέζι των συζητήσεων η Κύπρος και ο τραπεζικός τομέας

    Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, εκτός του θέματος επαναγοράς ελληνικού χρέους, σήμερα θα ασχοληθούν και με τη διάσωση της Κύπρου, ώστε "να φθάσουν σε οριστική απόφαση το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Ολι Ρεν προειδοποιώντας ότι "υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει" για το ζήτημα αυτό.

    "Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική εικόνα των αναγκών του νησιού...περιμένουμε μία ενδελεχή και διαφανή παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου", δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Αύριο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ασχοληθούν με δύο θέματα του τραπεζικού τομέα: την εφαρμογή του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας του τραπεζικού τομέα της ευρωζώνης που έχει ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τού ρυθμιστικού πλαισίου της συμφωνίας "Βασιλεία ΙΙΙ", η έναρξη εφαρμογής της οποίας, την 1η Ιανουραίου 2013, φαίνεται ότι τίθεται εν αμφιβόλω.

    Για το θέμα της τραπεζικής εποπτείας, οι 27 πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση που θα λαμβάνει υπ΄όψιν τις θέσεις των χωρών μη μελών της νομισματικής ένωσης, όπως η Σουηδία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον μηχανισμό και να έχουν λόγο επ΄αυτής. Πρέπει επίσης να συμφωνήσουν για το θέμα της εποπτείας των μικρών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που μπορεί να εφαρμοσθεί σε τοπικό επίπεδο υπό ορισμένες προϋπόθέσεις.

    Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι ως προς το θέμα αυτό υπάρχει συμβιβαστική λύση σε τεχνικό επίπεδο και ότι "τώρα χρειάζεται η πολιτική βούληση".

    Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει επίσης να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν για τους νέους κανόνες του τραπεζικού τομέα. Οι σχετικές εργασίες έχουν καθυστερήσει και εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταβολή του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

    [07] Έλληνες ανακάλυψαν πώς οι πολύποδες του εντέρου γίνονται κακοήθεις

    Μια ομάδα ερευνητών από την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία, με επικεφαλής τους Έλληνες καθηγητές του πανεπιστημίου της Γενεύης Θάνο Χαλαζωνίτη και Στυλιανό Αντωναράκη, ανακάλυψαν ένα γενετικό μηχανισμό που εξηγεί την μετατροπή ενός προκαρκινικού πολύποδα του εντέρου σε κακοήθη όγκο.

    Οι επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ερευνών του καρκίνου "Cancer Research", έκαναν γενετικές αναλύσεις (ανάγνωση των αλληλουχιών του DNA) σε ιστούς από πολύποδες εντέρου που είχαν ληφθεί για βιοψία.

    Η μελέτη έδειξε ότι αυτές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις (αδενώματα) έχουν ένα συγκεκριμένο «προφίλ» μεταλλάξεων. Η αυξημένη συχνότητα ορισμένων μεταλλάξεων των πολυπόδων οδηγεί σε κακοήθεια. Οι ερευνητές εντόπισαν μεταλλάξεις σε τρία συγκεκριμένα γονίδια (APC,CTNNB1 και BRAF), που φαίνεται να «πυροδοτούν» την εξέλιξη του πολύποδα σε κακοήθη όγκο. Τα τρία γονίδια παίζουν ζωτικό ρόλο στα κύτταρα, καθώς εμπλέκονται στη διαίρεσή τους και στην προσκόλλησή τους σε άλλα κύτταρα.

    Το γονιδίωμα των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων είναι ασταθές γενικά και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν όλες τις πιθανές διαφορετικές γενετικές αιτίες που αυξάνουν την πιθανότητα των επικίνδυνων μεταλλάξεων. «Προκειμένου να μελετήσουμε τη γένεση και να κατανοήσουμε καλύτερα την αλληλουχία των γεγονότων που οδηγούν στην ανάπτυξη του όγκου, μελετήσαμε το DNA των προκαρκινικών αλλοιώσεων», δήλωσε ο Χαλαζωνίτης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας.

    [08] Ληστείες σε Ασπρόπυργο και Νέα Πέραμο

    Στο νοσοκομείο κατέληξε οδηγός ταξί που έπεσε θύμα ληστείας χθες το βράδυ στον Ασπρόπυργο, ενώ τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι και λήστεψαν τον ιδιοκτήτη του, το πρωί στη Νέα Πέραμο.

    Στις 20:07 στον Ασπρόπυργο, πλησίον της Αττικής Οδού, τρεις άγνωστοι τραυμάτισαν με γροθιές στο κεφάλι οδηγό ταξί και του αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή «tablet». Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Στις 6 το πρωί στη Νέα Πέραμο, τρεις άγνωστοι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικίας ιδιοκτησίας Αλβανού υπηκόου και με την απειλή όπλου, του άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, καθώς και το ΙΧ αυτοκίνητο του, με το οποίο διέφυγαν.

    [09] Εγκύκλιος για εντοπισμό φοροδιαφυγής από ΑΧΕ και ΑΕΔΑΚ

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι εταιρείες διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ), για την παρακολούθηση των συναλλαγών που δημιουργούν υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους.

    Οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι εταιρείες διαχείρισης των αμοιβαίων κεφαλαίων για τον προσδιορισμό του κινδύνου φοροδιαφυγής των πελατών τους, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα εξής στοιχεία:

    - πηγή εισοδήματος φυσικού προσώπου.

    - κλάδο ή είδος επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας πελάτη.

    -νομική μορφή και χώρα που εδρεύει το νομικό πρόσωπο.

    - αριθμός και ύψος των καταθέσεων και αναλήψεων σε μετρητά στους επενδυτικούς λογαριασμούς του πελάτη.

    - σημαντική απόκλιση του οικονομικού/συναλλακτικού προφίλ του πελάτη σε σχέση με τα κεφάλαια που διακινεί.

    - πελάτες για τους οποίους έχει ληφθεί από φορολογικές, τελωνειακές, δικαστικές ή διωκτικές αρχές, αίτημα παροχής στοιχείων ή επιβολής προσωρινών μέτρων, καθώς και τους άμεσους συγγενείς τους και τους στενούς συνεργάτες τους.

    - δημοσιευμένες εκθέσεις ή μελέτες ή στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών ή ανεξάρτητων αρχών καθώς και αναγνωρισμένων εθνικών ή διεθνών οργανισμών ή ερευνητικών κέντρων, σχετικά με τα εισοδήματα και τους παρακρατούμενους φόρους που δηλώνουν ή αποδίδουν οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα, μηχανισμούς φοροδιαφυγής και ύποπτες συναλλαγές σχετιζόμενες με τη φοροδιαφυγή.

    [10] Νοϊέρ: Να σταματήσει το Λονδίνο να είναι το κέντρο του ευρώ

    Το Λονδίνο θα πρέπει να σταματήσει πλέον να είναι το κύριο οικονομικό κέντρο του ευρώ, προκειμένου η ζώνη του ευρώ να έχει τον «έλεγχο» των οικονομικών διεργασιών της περιοχής, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.

    Ο Κριστιάν Νοϊέρ είπε ότι «δεν είναι λογικό» να επιτρέπεται στη Βρετανία να είναι ο οφσόρ οικονομικός κόμβος της ζώνης του ευρώ.

    «Τα θέματα του ευρώ θα πρέπει να διευθετίζονται εντός της ευρωζώνης. Είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή ρευστότητας και την εξασφάλιση της εποπτείας του δικού της νομίσματος», δήλωσε ο Νοϊέρ στους Financial Times, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ασία.

    Τα σχόλια του Νοϊέρ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι πιθανό να δημιουργήσουν «σενάρια συνωμοσίας» ότι η ευρωζώνη στοχεύει στο να πάψει το Λονδίνο να αποτελεί το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

    [11] Η Μόσχα ζητεί από τη Β. Κορέα να επανεξετάσει απόφασή της για εκτόξευση πυραύλου

    Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα να "επανεξετάσει την απόφασή της" για την εκτόξευση πυραύλου εντός του Δεκεμβρίου, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να σεβαστεί τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Ζητούμε επειγόντως από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να αναθεωρήσει την απόφασή της να εκτοξεύσει πύραυλο", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στη βορειοκορεατική πλευρά λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να αγνοείται η απόφαση 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύει ρητά στη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύει πυραύλους".

    Την ίδια ώρα η Ιαπωνία άρχισε να αναπτύσσει πυραύλους εδάφους-αέρος Patriot ενόψει της προσεχούς εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου, σύμφωνα με επίσημη πηγή στο Τόκιο.

    Το Τόκιο δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή της Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο, ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις της με τη Βόρεια Κορέα που είχαν προγραμματιστεί στο Πεκίνο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [12] Νέες διαδηλώσεις στη Σλοβενία, μία μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές

    Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται στη Σλοβενία, σήμερα, μία μέρα μετά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, που ανέδειξε νικητή τον πρώην πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

    Ήδη, ανακοινώθηκαν διαδηλώσεις στις πόλεις Τσέλιε, Πτούι, Ράβνε να Κόροσκεμ, καθώς επίσης στο Μάριμπορ και την πρωτεύουσα, Λιουμπλιάνα.

    Οι διαδηλωτές στο Μάριμπορ, από όπου ξεκίνησε το «κύμα» των διαδηλώσεων που σάρωσε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, θα ζητήσουν για ακόμη μια φορά την απομάκρυνση του δημάρχου Φραντς Κάνγκλερ από την εξουσία, καθώς υπάρχουν υποψίες εναντίον του για διαφθορά. Οι ανώνυμοι διοργανωτές των διαδηλώσεων χρησιμοποίησαν για ακόμη μια αφορά τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook προκειμένου να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και να ζητήσουν από όσους προτίθενται να λάβουν μέρος να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των πολιτικών εν γένει- και αυτών στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκείνων στην αυτοδιοίκηση.

    Στη Λιουμπλιάνα, όπου η μεγαλύτερη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής είχε βίαιη εξέλιξη, προγραμματίζονται για σήμερα δύο διαδηλώσεις. Η μία ομάδα των διαδηλωτών θα διαμαρτυρηθεί κατά του δημάρχου της σλοβενικής πρωτεύουσας Ζόραν Γιάνκοβιτς, έξω από το δημαρχείο, ενώ η άλλη θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία της Γερουσίας.

    [13] Πρωταθλήτρια στο Μεξικό η Τιχουάνα

    Η Τιχουάνα έκανε την μεγάλη έκπληξη στο Μεξικό, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα απερτούρα, επικρατώντας και στον δεύτερο τελικό με 2-0 της Τολούκα, χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Ρουϊς (70`) και Ριάσκος (72`).

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τιχουάνα είχε νικήσει και στον πρώτο τελικό με 2-1, ενώ το εντυπωσιακό στην περίπτωση της μεξικανικής ομάδας, είναι πως ιδρύθηκε πριν από μόλις πέντε χρόνια, ενώ στην Α` κατηγορία ανήλθε πριν από 18 μήνες!

    [14] «Παρελθόν» ο Κωστένογλου από τον πάγκο της Ξάνθης

    Περίπου δύο μήνες άντεξε ο Νίκος Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης.

    Ο Έλληνας τεχνικός, που αντικατέστησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν κατόρθωσε στο διάστημα της παρουσίας του να βγάλει από την αγωνιστική κρίση την ακριτική ομάδα και μία ημέρα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) έλυσε τη συνεργασία του με το σύλλογο της Θράκης.

    Πλέον, η Ξάνθη βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή. Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Κωστένογλου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2012 - 9:30:31 UTC