Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής
  • [02] Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην αύξηση φόρων
  • [03] Εταιρεία security ανέλαβε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας
  • [04] ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να εμποδίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με κινητοποιήσεις
  • [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά πρωθυπουργού για το φορολογικό νομοσχέδιο
  • [06] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία
  • [07] Δεν θα απελαθεί ο Αιγύπτιος

  • [01] Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής

    Στους 115 έφθασαν οι υπάλληλοι της Βουλής, που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από την ημέρα που τους γνωστοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία από 1/1/2013 μπαίνουν στο ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς με τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους εργαζομένων της Βουλής, η πλειονότητα των υπαλλήλων που έχουν σπεύσει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να μην εμπίπτουν στις νέες ρυθμίσεις με τις περικοπές, είναι διευθυντικά στελέχη ή προϊστάμενοι τμημάτων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

    [02] Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην αύξηση φόρων

    Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΠΑΣΟΚ σε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, οι οποίοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος θα μπορέσει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη «μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την προστασία της μεσαίας τάξης».

    Ειδικότερα, εκφράζεται η αντίθεση του Κινήματος σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες, αν δεν αλλάξουν, το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μη στηρίξει τις σχετικές διατάξεις.

    Οι διατάξεις αφορούν στη φορολόγηση με 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, στην κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά, στη φορολόγηση των νέων επαγγελματιών από τον πρώτο χρόνο έναρξης της δραστηριότητάς τους, στο λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

    [03] Εταιρεία security ανέλαβε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας

    Εταιρεία security, από χθες το βράδυ, ξεκίνησε τη νυχτερινή φύλαξη του Ζευγολατιού Κορινθίας.

    Οι περιπολίες σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως 240 σπίτια, καταστήματα κι επιχειρήσεις, που διέθεσαν χρήματα, για τη φύλαξη του Ζευγολατιού, ενώ επιθυμία τόσο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όσο και του δήμου Βέλου - Βόχας, όπως επισημαίνεται από το δήμο, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων που θα πληρώσουν για φύλαξη της περιουσίας τους, τον Ιανουάριο και να ξεπεράσει το όριο των 250 σπιτιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από την εταιρεία security δύο οχήματα για καλύτερη φύλαξη της περιοχής.

    Η πρωτοβουλία αυτή, για την φύλαξη και τις περιπολίες στο Ζευγολατιό, εκδηλώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ''» σε συνεργασία με το δήμο Βέλου - Βόχας και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου - Βόχας ''ΑΡΩΓΗ'', ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, φαίνεται πως η κίνηση αυτή βρίσκει μιμητές κι έχει ενεργοποιήσει κατοίκους και άλλων περιοχών της Κορινθίας.

    [04] ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να εμποδίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με κινητοποιήσεις

    «Το μόνο που ο λαός έχει συμφέρον να κάνει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, είναι να κατακλύσει τους δρόμους για να το εμποδίσει και να ανοίξει τη δική του προοπτική σε βάρος της κυβέρνησης, της ΕΕ και του εγχώριου κεφαλαίου», επισημαίνει σε σχετικό σχόλιό του το ΚΚΕ.

    [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά πρωθυπουργού για το φορολογικό νομοσχέδιο

    Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τις εξελίξεις στο φορολογικό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Ζώη, ο πρωθυπουργός «μπροστά στην κατακραυγή για το φορολογικό σχέδιο νόμου που τιμωρεί τα παιδιά και εξοντώνει την μεσαία τάξη, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος, αδειάζει και απαξιώνει τους στενούς συνεργάτες του υποσχόμενος άλλη κατανομή ενός φορολογικού βάρους».

    Ο κ. Ζώης υποστήριξε ότι και το νέο φορολογικό βάρος «σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτο και ανίκανο να εισπραχθεί σε μια χώρα που θα ζήσει για έκτο χρόνο στην ύφεση με πολίτες εξαντλημένους φοροδοτικά και εξαθλιωμένους».

    [06] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία

    Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Πελοποννήσου. Mάλιστα, σε αρκετά χωριά της Αρκαδίας και της ορεινής Κορινθίας το χιόνι το «έστρωσε».

    Η κυκλοφορία σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου διεξάγεται κανονικά.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από το 12ο ως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου και από το 15ο ως το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Λυκούρια στην ορεινή Κορινθία.

    [07] Δεν θα απελαθεί ο Αιγύπτιος

    Να μην κινηθεί καμία διαδικασία απέλασης σε βάρος του Αιγυπτίου πολίτη που πρόσφατα έπεσε θύμα κακοποίησης και βασανισμού στη Σαλαμίνα, αποφάσισε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για ανθρωπιστικούς λόγους, έπειτα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια.

    Σημειώνεται ο Αιγύπτιος που εργαζόταν σε φούρνο της περιοχής, είχε βρεθεί από περιοίκους δεμένος με αλυσίδα σε δέντρο και ξυλοκοπημένος, ενώ είχε καταγγείλει στην αστυνομία ως δράστη τον εργοδότη του και άλλα τρία άτομα.

    Για την υπόθεση είχε συλληφθεί ο 59χρονος ιδιοκτήτης αρτοποιείου -ο οποίος, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η υπόθεση δικαστικά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς αναμένονται και οι απολογίες των άλλων τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 December 2012 - 17:30:27 UTC