Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Κοινωνική πολιτική και απασχόληση στην ατζέντα Βρούτση
  • [03] Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
  • [04] Μαστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα
  • [05] Χριστουγεννιάτικη πόλη για μικρούς και μεγάλους στο Γκάζι
  • [06] Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών
  • [07] "Ανιαρή" χαρακτηρίζεται η πολυαναμενόμενη ταινία "Χόμπιτ: Ένα Απρόσμενο Ταξίδι"
  • [08] Βρήκαν τον πρώτο δεινόσαυρο;
  • [09] Ο τυφώνας Μπόπα αφήνει πίσω του 82 νεκρούς στις Φιλιππίνες
  • [10] Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στο Πακιστάν
  • [11] "Παράδεισος" των ελαφοκυνηγών η Αυστραλία
  • [12] Αντίδοτο στο άγχος και στην κρίση η καθημερινή άθληση
  • [13] Ακυρώνει επισκέψεις σε Γερμανία και Τσεχία ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ
  • [14] Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Ι. Στουρνάρας

    Το φορολογικό νομοσχέδιο, που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις ακόμη και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Σήμερα, ο Ι. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των δύο κομμάτων,ενώστις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    [02] Κοινωνική πολιτική και απασχόληση στην ατζέντα Βρούτση

    Ουπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης (EPSCO), με βασικά θέματα συζήτησης την εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στο πεδίο της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής καθώς και τις προοπτικές για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης.

    Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών του EPSCO, θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο υπουργός αύριο θα συναντηθεί με την ομοσπονδιακή υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν.

    [03] Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

    Η διαθεσιμότητα στο δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, απ' όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

    Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της προειδοποίησης που είχε απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία από τους δήμους.

    Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25 % και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.

    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζουν δε, ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως είναι γνωστό οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, την παιδεία και την αστυνομία.

    [04] Μαστίζει η διαφθορά στην Ελλάδα

    Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει όλον τον κόσμο και να πλήττει στην ευρωζώνη τις χώρες με τα σημαντικότερα προβλήματα-ειδικά την Ελλάδα και την Ιταλία-των οποίων η θέση υποβαθμίστηκε, τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η οργάνωση διαπιστώνει πως "η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο" και επισημαίνει το "απογοητευτικό" επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ "στις χώρες που πλήττονται περισσότερο" από την οικονομική κρίση.

    Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.

    Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.

    Η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο ίδια επίπεδο με την Τυνησία και η Ελλάδα με την Κολομβία.

    Ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 60 μονάδες.

    Αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα λόγω κρίσης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση με περισσότερες από 70 μονάδες.

    Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση "να εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη της διαφθοράς στους δημόσιους οργανισμούς".

    [05] Χριστουγεννιάτικη πόλη για μικρούς και μεγάλους στο Γκάζι

    Μια χριστουγεννιάτικη πόλη φτιάχνει ο δήμος Αθηναίων, για μικρούς και μεγάλους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Με ελεύθερη είσοδο στο χώρο και με δυο ευρώ εισιτήριο το άτομο για τα καρουζέλ, το παγοδρόμο και την παραμυθούπολη, ο δήμος Αθηναίων δημιουργεί την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη» για μικρούς και μεγάλους σε τιμές προσιτές για τα μικρότερα βαλάντια.

    Τόσο οι εξωτερικοί χώροι, όσο και οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα μεταμορφωθούν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με παιχνίδια και δραστηριότητες για όλους. Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρχουν τρία καρουζέλ, κλειστό παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικη αγορά, παραμυθούπολη, γωνιά του Αη Βασίλη και εργοστάσιο παιχνιδιών.

    Στον προαύλιο χώρο θα λειτουργήσει μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να αγοράσουν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο τους, ζεστό κρασί, λουκουμάδες, τσουρέκια και πολλές άλλες γιορτινές λιχουδιές και γεύσεις.

    Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη» θα είναι καθημερινά ανοικτή, από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

    [06] Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα στις 12:30.

    Οι καθηγητές καλούν και τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους ενώσεών τους (ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να διοργανώσουν διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

    Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις, η ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, για τον πρωινό κύκλο και από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα για τον απογευματινό.

    Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν τα περίπου 2000 εκπαιδευτικά κενά που -όπως σημειώνουν- παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες της χώρας. Επιπλέον, διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρούνται με στόχο, όπως τονίζουν, να «εξοικονομηθούν» εκπαιδευτικοί και να διατεθούν στα κενά που υπάρχουν.

    [07] "Ανιαρή" χαρακτηρίζεται η πολυαναμενόμενη ταινία "Χόμπιτ: Ένα Απρόσμενο Ταξίδι"

    Η πολυαναμενόμενη ταινία "Χόμπιτ: Ένα Απρόσμενο Ταξίδι" έλαβε, την Τρίτη, μικτές κριτικές, αφού ορισμένοι από τους κριτικούς του κινηματογράφου το περιέγραψαν ως "ανιαρό και υπερβολικά λεπτομερές", ενώ άλλοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την τεχνολογία 3D που χρησιμοποιήθηκε.

    Το «Απρόσμενο Ταξίδι» αποτελεί την πρώτη από την κινηματογραφική τριλογία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Πίτερ Τζάκσον, βασισμένο στο μυθιστόρημα φαντασίας του Βρετανού συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

    [08] Βρήκαν τον πρώτο δεινόσαυρο;

    Ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν από τους πρώτους δεινόσαυρους που περπάτησαν στη Γη, κρυμμένο στους διαδρόμους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

    Ένα μυστηριώδες δείγμα απολιθώματος, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη συλλογή του μουσείου, πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από ένα δεινόσαυρο ο οποίος ευημερούσε περίπου 245 εκατομμύρια χρόνια πριν -10 με 15 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από κάθε άλλο δείγμα που έχει ανακαλυφθεί.

    Ο δεινόσαυρος είχε περίπου το μέγεθος ενός σκύλου ράτσας Λαμπραντόρ και η ονομασία που του έχουν δώσει οι ερευνητές είναι Nyasasaurus parringtoni, που προέρχεται από τη λίμνη της νότιας Αφρικής, Νιάσα και το όνομα του επιστήμονα που συνέλεξε το δείγμα σε μια τοποθεσία κοντά στη λίμνη τη δεκαετία του 1930, του Ρεξ Πάρρινγκτον.

    [09] Ο τυφώνας Μπόπα αφήνει πίσω του 82 νεκρούς στις Φιλιππίνες

    Ο τυφώνας Μπόπα, ο ισχυρότερος για τη χρονιά αυτή στις Φιλιππίνες κατευθύνεται προς τις τουριστικές περιοχές της χώρας, αφού πέρασε από τις νότιες περιοχές προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 82 ανθρώπων, κυρίως από κατολισθήσεις.

    Ο τυφώνας, με ανέμους που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, αναμένεται να πλήξει θέρετρα στο βόρειο Παλαουάν, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Ρόξας επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι 82 και οι αγνοούμενοι περισσότεροι από είκοσι.

    Τουλάχιστον τα μισά από τα θύματα βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τόνους λάσπης και τα ερείπια των σπιτιών τους στην περιοχή της Κομποστέλα στο νότιο Μιντανάο.

    Επίσης περίπου είκοσι άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί και νοσηλεύονται.

    Οι περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης και των συγκοινωνιών, αφού πολλοί δρόμοι και γέφυρες έχουν καταστραφεί.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής και οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση για τρόφιμα, νερό και ζεστά ρούχα. Τα σχολεία είναι για δεύτερη ημέρα κλειστά και πολλές εσωτερικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

    [10] Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στο Πακιστάν

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα πραγματοποίησε βομβιστής στην πύλη στρατιωτικής βάσης στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα από τη βομβιστική επίθεση.

    [11] "Παράδεισος" των ελαφοκυνηγών η Αυστραλία

    Ο "παράδεισος" των ελαφοκυνηγών είναι η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώριας. Σε εκατοντάδες χιλιάδες φέρονται να είναι τα ελάφια που βόσκουν στα βουνά της Βικτώριας και ο πληθυσμός τους αυξάνεται με γοργό ρυθμό.

    Με γοργό ρυθμό όμως αυξάνεται και ο αριθμός των ελαφιών που σκοτώνουν οι εφοδιασμένοι με άδειες κυνηγοί. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν θανατώσει 41.601 ελάφια έναντι 39.000 το 2009. Στη Βικτώρια εκτιμάται ότι ζουν περίπου 350.000 ελάφια και σύμφωνα με τους αγρότες προξενούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειές τους.

    «Επιβάλλεται η συγκράτηση του αριθμού τους», λέει ο Ράσελ Φόστερ, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελαφοκυνηγών της Βικτώριας Στιβ Γκάρλικ προσθέτει: «Τα μέλη μας κάνουν τη δουλειά της κυβέρνησης. Συγκρατούμε τον αριθμό των ελαφιών για να μην καταστρέφουν τις καλλιέργειες».

    Ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας, Πίτερ Γουόλς, δηλώνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια συνετή πολιτική που «προστατεύει τον πληθυσμό των ελαφιών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο και τις καλλιέργειες».

    [12] Αντίδοτο στο άγχος και στην κρίση η καθημερινή άθληση

    Ναι στην άθληση λένε ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι, που τα τελευταία χρόνια, αν και όχι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τον πρωταθλητισμό ή και τον απλό αθλητισμό, φοράνε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι έτσι απλά βγαίνουν στο δρόμο αναζητώντας διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς αθλητικής δραστηριότητας αποτελούν τα μέλη του GR.RUNNERS CLUB, μια κοινωνική ομάδα που οργανώθηκε από τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τ. προπονητή εθνικών ομάδων και πρωταθλητή Ευρώπης, στο πλαίσιο του Αθλητικού συλλόγου Δρομέα Αμαρουσίου.

    Όπως τονίζει στο ΑΜΠΕ ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, η προπόνηση περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες επιβαρύνσεις που συνθέτουν ολοκληρωμένη άθληση, όπως αερόβιες προσαρμογές, αναπνευστικές κινητικές ασκήσεις, stretching, pilates, ασκήσεις μυϊκής συνοχής και ενδυνάμωσης, κινησιοθεραπευτικές ασκήσεις αλλά και προπόνηση για αθλητικές επιδόσεις, ό,που αυτό είναι επιθυμητό.

    Με συμμετοχή που ξεπερνάει κάθε προσδοκία, η παρουσία των μελών καθημερινά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και το Σάββατο στον Εθνικό Κήπο, δίνουν μία ξεκάθαρη απάντηση πώς η άθληση έχει ανοίξει το παράθυρο αισιοδοξίας που αναζητά κανείς τις δύσκολες τούτες ημέρες. Όπως λέει ο κ. Ζαχαρόπουλος «η άθληση βελτιώνει μεταξύ άλλων τη διάθεση». Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί, λόγω της έκκρισης ορμονών, αλλά και λόγω της αποβολής του άγχους που κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, βελτιώνει το καρδιαναπνευστικό σύστημα, καθώς άτομα που ασκούνται τακτικά έχουν έως και 50% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, ενώ έως 30% μικρότερες είναι οι πιθανότητες για πρόκληση καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. «Ανάμεσα στα τόσα τρεξίματα μας, ας τρέξουμε λίγο και για την Υγεία μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

    [13] Ακυρώνει επισκέψεις σε Γερμανία και Τσεχία ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν δεν θα συνοδεύσει σήμερα και αύριο Πέμπτη τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Τσεχία και την Γερμανία, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

    Ο Λίμπερμαν δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι πρέπει να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του κόμματός του Ισραέλ Μπεϊτέινου ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Ιανουαρίου και επειδή "δεν αισθάνεται καλά", προσθέτει το ραδιόφωνο.

    Χθες Τρίτη ο Λίμπερμαν απέκλεισε το νούμερο δύο του κόμματος, υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν από τα ψηφοδέλτια του υπερεθνικιστικού κόμματος.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αγιαλόν θα συνοδεύσει τον ισραηλινό πρωθυπουργό στην Πράγα και το Βερολίνο.

    Ο Νετανιάχου αναχωρεί σήμερα από το Ισραήλ με προορισμό την Τσεχική Δημοκρατία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Πέτρ Νέτσας για να "τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη θαρραλέα στάση της χώρας του στο πλευρό του Ισραήλ εναντίον της μονομερούς πρωτοβουλίας των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ"Β¨, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

    Η Τσεχία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ψήφισε την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά της απόφασης να αναβαθμιστεί η εκπροσώπηση της Παλαιστίνης σε κράτος μη μέλος-παρατηρητή. Ο Νετανιάχου θα αναχωρήσει αργότερα μέσα στην ημέρα από την Πράγα για το Βερολίνο, όπου θα δειπνήσει με την καγκελάριο Μέρκελ. Αύριο Πέμπτη οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση εργασίας. Η Γερμανία απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [14] Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

    Η Μπέσι Κούπερ 116 ετών, που έχει καταγραφεί στοΒιβλίοΠαγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, άφησε την Τρίτη την τελευταία της πνοή σε οίκο ευγηρίας στην πολιτεία Τζώρτζια των ΗΠΑ.

    Η Κούπερ είχε ένα ήσυχο θάνατο, ανακοίνωσε ο γιος της, Σίντνεϊ Κούπερ. «Φαινόταν γαλήνια όταν εξέπνευσε την τελευταία της πνοή», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο 77χρονος. «Σήμερα το πρωί σηκώθηκε, έφαγε το πρωινό της και αργότερα ήρθε κομμώτρια που της έφτιαξε τα μαλλιά», είπε. «Είναι λες και το ήξερε ότι θα συνέβαινε».

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2012 - 7:30:27 UTC