Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείνει το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη
  • [02] Έλεγχος του ΣΔΟΕ στον μητροπολίτη Νίκαιας
  • [03] Οριστική η καταδίκη του Π. Ψωμιάδη
  • [04] Παρατάθηκαν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [05] Δήμος Πειραιά: Στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών

  • [01] Κλείνει το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

    Στους δύσκολους καιρούς, η «ισχύς εν τη ενώσει» αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από τη συνεργασία των ιδρυμάτων. Τέτοια περίπτωση αποτελεί το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, που εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, κλείνει έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας.

    Το διώροφο διατηρητέο κτίριο της οδού Πλουτάρχου στο Μαρούσι, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ζωγράφος και ιδρυτής του Ιδρύματος Γιάννης Τσαρούχης για να στεγάσει το έργο του, χρειάζεται επισκευές και οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες εργασίες.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ίδρυμα σταματά την δράση του. Οι συλλογές και τα αρχεία του θα φυλάσσονται στο εφεξής στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ στον δεύτερο όροφο του μουσείου στην Πειραιώς θα φιλοξενούνται επίσης όλες οι θεματικές εκθέσεις του Ιδρύματος Τσαρούχη.

    [02] Έλεγχος του ΣΔΟΕ στον μητροπολίτη Νίκαιας

    Πλήρη έλεγχο στην περιουσία του μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για «μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, έπαυλη με πισίνα και ακριβά αυτοκίνητα» που διαθέτουν ο ίδιος ο ιερωμένος και μέλη της οικογενείας του.

    Ο μητροπολίτης, που αρνείται τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την περιουσία του, εμφανίζεται να διαθέτει τουλάχιστον οκτώ ακίνητα μαζί με την οικογένειά του.

    Τον οικονομικό έλεγχο για την υπόθεση του μητροπολίτη θα διενεργήσει με εντολή Πεπόνη το ΣΔΟΕ.

    [03] Οριστική η καταδίκη του Π. Ψωμιάδη

    Ο Άρειος Πάγος οριστικοποίησε σήμερα την ποινή της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, του τέως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη για το γνωστό πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

    Αναλυτικότερα, ο τέως περιφερειάρχης το περασμένο έτος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

    Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

    [04] Παρατάθηκαν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Ειδικότερα, συγκλήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Οι πλειονότητα των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τάχθηκε σήμερα υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους.

    Κατόπιν αυτού, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η παράταση των κινητοποιήσεων, μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2012, οπότε θα συνέλθει και πάλι η Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις στο επίμαχο ζήτημα της πορείας των κινητοποιήσεών τους.

    Παράλληλα, το ερχόμενο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, στις 9.30 π.μ.

    [05] Δήμος Πειραιά: Στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών

    Αφιερωμένη στο εθελοντισμό και στις δράσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Πειραιά, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ήταν αφιερωμένη η σημερινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

    «Σήμερα θέλουμε από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης» τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και αναφέρθηκε στο γραφείο Εθελοντισμού και Αγάπης που έχει ήδη ιδρυθεί στο ισόγειο του κεντρικού Δημαρχιακού Μεγάρου.

    "Ο εθελοντισμός είναι μια κορυφαία δύναμη σε εμάς που υπερκαλύπτει την έλλειψη πόρων", τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και υπογράμμισε, ότι "κανείς συνάνθρωπός μας στον Πειραιά, δεν πρέπει να μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ένα καθαρό κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς εμβόλιο κ.α".

    Το πρόγραμμα Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά έχει ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2012 και σε αυτό δραστηριοποιούνται ήδη 213 πολίτες.

    Ηδη στο δήμο έχει δημιουργηθεί η τράπεζα αγάπης, το παντοπωλείο που προμηθεύει τους άπορους και άνεργους δημότες, με τρόφιμα και ρούχα από χορηγίες.Επίσης σε εξέλιξη βρίκεται το πρόγραμμα «Διδακτικής Αλληλεγγύης», που έχει ως στόχο να παραδίδονται Φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα, στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών στην παιδεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2012 - 17:30:25 UTC