Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις αλλαγές στο φορολογικό
  • [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε όλη τη χώρα
  • [03] Τανκς μπροστά στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο
  • [04] Από την ερχόμενη Τρίτη, το Σύνταγμα θα "μυρίσει" Χριστούγεννα
  • [05] Τι λένε οι σταγόνες της βροχής για την αρχέγονη Γη;
  • [06] Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής
  • [07] Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο από τις 10 το πρωί
  • [08] Ο τυφώνας Μπόπα αφήνει πίσω του 475 νεκρούς στις Φιλιππίνες
  • [09] Ένα σπάνιο σχέδιο του Ραφαέλ πωλήθηκε προς 29,7 εκατ. λίρες
  • [10] Υγιεινή αλλά ακριβή για τους φτωχούς η μεσογειακή διατροφή
  • [11] Πολύνεκρη συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στη Νότια Αφρική

  • [01] Σύσκεψη για τις αλλαγές στο φορολογικό

    Στη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα τεθεί σήμερα το απόγευμα προς συζήτηση το φορολογικό νομοσχέδιο με επίκεντρο τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και τα επιδόματα για τα παιδιά. Στόχος είναι οι τροποποιήσεις στην κλίμακα φορολογίας να μην επιβαρύνουν μικρά και μεσαία εισοδήματα ενώ οι αλλαγές στα επιδόματα για τα παιδιά να είναι ευνοικότερες για μεγάλο αριθμό φορολογούμενων και ιδιαίτερα για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους όπως άλλωστε προβλέπουν και οι κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ήδη μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια που θα μπορούσαν, να καλύψουν τις όποιες απώλειες εσόδων για το δημόσιο από τις ευνοικότερες αλλαγές που εξετάζονται στην κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και για τους φορολογούμενους με παιδιά. Μεταξύ των σεναρίων αυτών είναι η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή η αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τους φορολογούμενους με ακίνητα μεγάλης αξίας που θεωρούνται και οι επικρατέστερες σε σχέση με την αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων η οποία, αν και έχει πέσει στο τραπέζι, δεν φαίνεται να προκρίνεται.

    Σημειώνεται ότι σήμερα το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται τους ελεύθερους επαγγελματίες και ανέρχεται σε 500 ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί έως και την ερχόμενη Τρίτη οπότε το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλη με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

    Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την 13η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φετινών φορολογικών δηλώσεων, προέκυψε από την εκκαθάριση 5.593. 450 δηλώσεων, συνολικός φόρος 6, 8 δις ευρώ , εκ των οποίων τα 5,1 δις ευρώ αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τα 1,367 δις ευρώ την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και 293 εκατ ευρώ το τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για το σύνολο σχεδόν των φορολογικών δηλώσεων αφού απομένουν λίγες ακόμη για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

    Ακόμη ένα πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό του τρόπου πληρωμής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας ύστερα από την δικαστική απόφαση που ανατρέπει την μέχρι τώρα είσπραξή του από τη ΔΕΗ. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο είναι η αποστολή των ειδοποιητηρίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάων και η καταβολή του στις εφορίες. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα αφενός για τους φορολογούμενους αφετέρου για να μην προκληθούν προβλήματα στη ροή των προγραμματισμένων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

    [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ σε όλη τη χώρα

    Σε τρίωρη Πανελλαδική στάση εργασίας προχωράει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν στάσεις από τις 12 έως τις 3 για την πρωινή βάρδια και από τις 3 έως τις 6 για την απογευματινή βάρδια.

    Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

    [03] Τανκς μπροστά στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο

    Τανκς του αιγυπτιακού στρατού έχουν λάβει θέσεις μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

    Τουλάχιστον τρία βαρέα και τρία ελαφρά τανκς έλαβαν θέση μπροστά από το μέγαρο κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου.

    [04] Από την ερχόμενη Τρίτη, το Σύνταγμα θα "μυρίσει" Χριστούγεννα

    Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών, και θα είναι δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τις επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.

    Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

    Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε». Θα συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

    Μεγάλος χορηγός των φετινών εκδηλώσεων είναι η Wind, που φέρνει στην πλατεία Συντάγματος το παγοδρόμιο για τις δωρεάν βόλτες και δημιουργεί ένα photorama με 40 smartphones που θα απαθανατίζουν σε 360 μοίρες τις προσωπικές στιγμές όσων το επιθυμούν, οι εικόνες θα ανεβαίνουν άμεσα στο youtube και θα αποστέλλονται στο προσωπικό e-mail του καθενός.

    Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).

    Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

    Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00. Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταξιωμένους μίμους της Ευρώπης, την τέχνη του οποίου οι άνθρωποι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν.

    Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών από τη Σάσα Βούλγαρη (27 και 29 Δεκεμβρίου, 17.00-19.00) και τον Βασίλη Τερζόπουλο (22 και 23 Δεκεμβρίου, 15.00-17.00, την πρώτη ημέρα και 17.00-18.00 τη δεύτερη ημέρα) και πλειάδα άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών.

    [05] Τι λένε οι σταγόνες της βροχής για την αρχέγονη Γη;

    Η ατμόσφαιρα της αρχέγονης Γης φαίνεται πως δεν διέφερε ιδιαίτερα από τη σημερινή, τουλάχιστον όσον αφορά την πυκνότητα και την πίεση.

    Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των αποτυπωμάτων απολιθωμένων σταγόνων που βρέθηκαν πάνω σε πετρώματα ηλικίας περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων ετών.

    Οι ερευνητές υπολόγισαν την ταχύτητα με την οποία έπεσαν οι σταγόνες στο έδαφος από τον ουρανό και έτσι έβγαλαν ορισμένα συμπεράσματα για την πυκνότητα του αέρα και τη σύσταση της αρχαίας ατμόσφαιρας.

    Πριν από 2,7 δισεκατομμύρια χρόνια η Γη ήταν αρκετά διαφορετική από σήμερα, καθώς ο Ήλιος ήταν κατά 30% λιγότερο λαμπρός και οι ακτίνες του που έφθαναν στον πλανήτη μας, ήσαν συνεπώς πιο αδύναμες. Η Γη περιστρεφόταν ταχύτερα γύρω από τον άξονά της με συνέπεια η ημέρα να είναι μικρότερη, ενώ η Σελήνη βρισκόταν πιο κοντά στη Γη και ασκούσε μεγαλύτερη παλιρροϊκή επίδραση στον πλανήτη μας. Στη Γη δεν υπήρχαν ούτε ζώα, ούτε φυτά και βασίλευαν οι αρχαίοι μικροοργανισμοί, ενώ ο αέρας δεν περιείχε οξυγόνο, αλλά κυρίως διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο.

    Οι σταγόνες, που ανακαλύφθηκαν στη Νότιο Αφρική στη δεκαετία του ΄80, έχουν αφήσει τα ίχνη τους πάνω στα βράχια, που τότε ήσαν ηφαιστειακή στάχτη, γι? αυτό άλλωστε οι σταγόνες της αρχαίας βροχής δημιούργησαν μικρά βαθουλώματα, τα οποία αργότερα επικαλύφθηκαν με άλλες στάχτες, ώσπου στερεοποιήθηκαν, όταν έγιναν πια πέτρα με το πέρασμα του χρόνου. Η πιο πρόσφατη διάβρωση των βράχων έφερε πάλι στην επιφάνεια τα αρχαία ίχνη των σταγόνων.

    [06] Έφυγε ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής

    Ο Όσκαρ Νιμάγιερ, ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, άφησε την Τετάρτη την τελευταία του πνοή σε ηλικία 104 ετών, ανέφεραν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.

    Ο Νιμάγιερ άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά, αφού τα αρχιτεκτονικά του οράματα και το ιδιαίτερο του στυλ τον ανέδειξαν ως έναν από τους πιο καταξιωμένους αρχιτέκτονες παγκοσμίως.

    Ο διάσημος Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας άφησε το αποτύπωμά του σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, αφού μεταξύ των κτιρίων που σχεδίασε περιλαμβάνονται τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, τα κεντρικά του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Παρίσι καθώς και η Ρωμαϊκή Καθολική Μητρόπολη στην Μπραζίλια.

    [07] Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο από τις 10 το πρωί

    Κλειστοί θα είναισήμερα Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008.

    [08] Ο τυφώνας Μπόπα αφήνει πίσω του 475 νεκρούς στις Φιλιππίνες

    Τουλάχιστον 475 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μπόπα, του ισχυρότερου που έπληξε εφέτος τις Φιλιππίνες, από το νότιο τμήμα της χώρας τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

    Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 325 νεκρούς, 379 αγνοούμενους και 179.000 άστεγους.

    [09] Ένα σπάνιο σχέδιο του Ραφαέλ πωλήθηκε προς 29,7 εκατ. λίρες

    Ένα από τα σημαντικότερα σκίτσα του αναγεννησιακού Ιταλού ζωγράφου Ραφαέλ, πωλήθηκε την Τετάρτη σε δημοπρασία προς 29,7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

    Το σκίτσο «Head of an Apostle», αποτελεί το προσχέδιο για μία από τις φιγούρες που είχε ζωγραφίσει στον τελευταίο του πίνακα με τίτλο «Transfiguration», ο οποίος εκτίθεται στο Μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη.

    Οι αρχικές εκτιμήσεις του οίκου Sotheby?s ήταν ότι το σκίτσο δεν θα ξεπερνούσε τις 15 εκατομμύρια λίρες, αλλά προς μεγάλη έκπληξη όλων το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε.

    [10] Υγιεινή αλλά ακριβή για τους φτωχούς η μεσογειακή διατροφή

    Η Μεσογειακή διατροφή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής διεθνώς και συνεχώς νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη που παρέχει στην υγεία για ποικίλες παθήσεις (καρδιά, καρκίνος, διαβήτης κ.α.). Όμως, σύμφωνα με μια νέα ιταλική μελέτη, στην ίδια την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο πολλοί είναι αυτοί, ιδίως μεταξύ των πιο φτωχών, που δεν ακολουθούν την Μεσογειακή διατροφή, επειδή τη θεωρούν ακριβή, ιδίως εν μέσω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί επιστήμονες, αυτό το κατ' εξοχήν υγιεινό μοντέλο διατροφής φαίνεται να τρίζει υπό το βάρος της κρίσης.

    Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Γενετικής και Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας του Καθολικού Πανεπιστημίου του Καμπομπάσο, με επικεφαλής την Μαριαλάουρα Μπονάτσιο και τον Τζιοβάνι ντε Γκαετάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal-BMJ Open", ανέλυσαν στοιχεία από 13.000 ανθρώπους, συσχετίζοντας το εισόδημά τους με τις διατροφικές συνήθειες τους και κυρίως με το πόσο πιστά ακολουθούσαν την μεσογειακή διατροφή.

    Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα ήσαν αυτά που έκαναν τη λιγότερο πιστή μεσογειακή διατροφή, ενώ οι πιο πλούσιοι έτρωγαν πιο μεσογειακά. Τα άτομα υψηλού εισοδήματος είχαν 72% πιθανότητα να ακολουθούν πιστά τις συνήθειες της μεσογειακής δίαιτας, ενώ πολύ μικρότερη ήταν η πιθανότητα για τους φτωχότερους.

    [11] Πολύνεκρη συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στη Νότια Αφρική

    Ντακότα της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Αφρικής συνετρίβη αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ορεινή περιοχή Ντρέκενσπεργκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι, που ίσως ανήκουν στην ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον πρώην πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα.

    Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό EWT, η ιατρική ομάδα του Μαντέλα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη ρουτίνας στον 94χρονο πρώην πρόεδρο. Εκπρόσωπος του στρατού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Πρετόρια με προορισμό αεροδρόμιο της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου, το κοντινότερο στο χωριό Κούνου όπου έχει αποσυρθεί ο Μαντέλα.

    "Ενημερώθηκα ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια, αλλά θα ανακοινώσω λεπτομέρειες όταν ενημερωθώ από τα συνεργεία διάσωσης που εστάλησαν επί τόπου", τόνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Σολάνι Μαμπάνγκα.

    Ελικόπτερα πετούν πάνω από την ορεινή περιοχή μόλις ανακοινώθηκε η εξαφάνιση του αεροσκάφους, όμως οι έρευνες διακόπηκαν εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδουν οδικώς συνεργεία διάσωσης.

    Επιμέλεια:Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2012 - 7:30:30 UTC