Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεύρυνση στα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [02] Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο
  • [03] Στο στόχαστρο οι στρεβλώσεις που διατηρούν ψηλά τις τιμές των τροφίμων
  • [04] Σε εξέλιξη πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου στην Αθήνα
  • [05] Ολα καλά με Μέσι, μετά τον τραυματισμό του
  • [06] Tην απομάκρυνση του προέδρου του ΚΘΒΕ ζητούν ηθοποιοί
  • [07] Για "ανικανότητα" στη χορήγηση φαρμάκων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπ. Υγείας - ΕΟΠΥΥ
  • [08] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν
  • [09] Ένταση στην πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου
  • [10] Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της
  • [11] Ο Μόρσι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα
  • [12] Συνάντηση Σ. Λαβρόφ και Χ. Κλίντον με τον διεθνή μεσολαβητή Μπραχίμι
  • [13] Η «Αγία Μνήμη», ένα ποιητικό μυθιστόρημα εξέγερσης του Δημ. Παπαχρήστου

  • [01] Διεύρυνση στα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

    Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα παρθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

    «Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

    «Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

    «Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται», ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

    [02] Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

    Στο 26% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 38% μέσα σε ένα έτος και να διαμορφώνεται σε 1.295.203 άτομα. Στους μαύρους καταλόγους της ανεργίας είναι κυρίως νέοι έως 24 ετών (ποσοστό ανεργίας 56,4%) και γυναίκες (ποσοστό ανεργίας 30,1%). Ενώ, στη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, έχει «σταθεροποιηθεί» η Αττική, στην οποία διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, με ποσοστό 27,6%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26% τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 18,9% τον Σεπτέμβριο 2011 και 25,3% τον Αύγουστο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτομα και αυξήθηκαν κατά 356.495 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι (αύξηση 38%) και κατά 34.670 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 2,8%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 325.334 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 21.626 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο εφέτος (μείωση 0,6%).

    [03] Στο στόχαστρο οι στρεβλώσεις που διατηρούν ψηλά τις τιμές των τροφίμων

    Eντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους οι μελετητικές ομάδες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τον οργανισμό, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του.

    Μια μέθοδο αντιμετώπισης δυσκαμψιών της αγοράς που έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες, όπως την Ιαπωνία, την Αυστραλία, για την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς σε τέσσερις τομείς: λιανική, μεταποίηση, τουρισμός και οικοδομικά υλικά.

    Το επτάμηνο αυτό πρόγραμμα δεν έχει ως στόχο του την μείωση των τιμών, αν και αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί σε δεύτερο χρόνο ως αποτέλεσμα της ορθής λειτουργίας της αγοράς, ωστόσο και αυτή η προσπάθεια μαζί με άλλες παράλληλες δράσεις που "τρέχει" η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιδιώκουν να αφαιρεθούν από την αγορά τα ρυθμιστικά εμπόδια που οδηγούν εντέλει την ακρίβεια να είναι αυτοτροφοδοτούμενη.

    Η Επιτροπή αυτό το διάστημα δουλεύει πυρετωδώς μία κλαδική μελέτη για τη διαμόρφωση του ανταγωνισμού στην αγορά οπωροκηπευτικών η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο ενώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα λοιπά κράτη-μέλη, ασχολείται συνολικότερα με το ζήτημα των αυξήσεων των τιμών στον τομέα των τροφίμων έχοντας στο στόχαστρό της 30 υποθέσεις απ' όλους τους κλάδους της οικονομίας.

    Ειδικότερα σε ότι αφορά στο πρόβλημα της ακρίβειας, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυριτσάκης στη Βουλή, είναι πολυσύνθετο και σε αυτό εμπλέκονται 16 διαχρονικές στρεβλώσεις και διαρθρωτικά ζητήματα.

    [04] Σε εξέλιξη πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου στην Αθήνα

    Στις 12.30 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

    Μαθητές και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια, ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τη Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

    Λόγω των συγκεντρώσεων, η Πανεπιστημίου είναι κλειστή.

    [05] Ολα καλά με Μέσι, μετά τον τραυματισμό του

    Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι... καρδιές όλων στην Μπαρτσελόνα, αφού ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στον χθεσινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα αποδείχθηκε επιπόλαιος. Ο Αργεντινός σουπερστάρ χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, με την τηλεοπτική εικόνα να προϊδεάζει για το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού. Οι εξετάσεις όμως ήταν απολύτως καθησυχαστικές, καθώς έδειξαν ότι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έχει απλά υποστεί ένα αιμάτωμα στο αριστερό γόνατο, που ενδεχομένως να του στερησει τη συμμετοχή στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τη Μπέτις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός είναι ο πρώτος (έστω και ελαφρύς) τραυματισμός του Μέσι εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Παρά τη μεγάλη καταπόνηση από τα δεκάδες παιχνίδια, ο Αργεντινός δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα μετά από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο το Σεπτέμβριο του 2010, σε αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε είχε απουσιάσει από δύο ματς της Μπαρτσελόνα.

    [06] Tην απομάκρυνση του προέδρου του ΚΘΒΕ ζητούν ηθοποιοί

    Την απομάκρυνση του πρόεδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ζητούν εκπρόσωποι των ηθοποιών, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, υποστηρίζοντας ότι «υποκινεί συνεχώς ταραχή στην ομαλή λειτουργία του θεάτρου», σε μία περίοδο κρίσης για το ίδιο και τους εργαζόμενους.

    Αντιπροσωπευτική επιτροπή των ηθοποιών συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από το Βασιλικό Θέατρο και απέκλεισε για περίπου δύο ώρες την είσοδο του γραφείου του προέδρου του ΚΘΒΕ, Θωμά Τρικούκη. Τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία πραγματοποιούν καθημερινά από την Τρίτη, ενώ εκφράζουν την ετοιμότητα και για επιπλέον κινητοποιήσεις.

    Οι ηθοποιοί καταλογίζουν στον πρόεδρο του ΚΘΒΕ πρακτικές και μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς και συμπεριφορές που δημιουργούν συνεχώς εντάσεις, αφήνοντας στην άκρη τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων και του θεάτρου, όπως η υποχρηματοδότησή του, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων. «Δεν σέβεται ούτε την ιστορία των 50 χρόνων του θεάτρου στην πόλη, ούτε τις προσπάθειες και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων, που δεν έχουν κλείσει ούτε μία μέρα το θέατρο, αν και πληρώνονται με έναντι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Βάζει κάθε λίγο βόμβες, τις οποίες τρέχουμε να σβήσουμε, σε περιόδους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο ηθοποιός, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και σύμβουλος των κρατικών σκηνών, Βασίλης Σεϊμένης.

    [07] Για "ανικανότητα" στη χορήγηση φαρμάκων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπ. Υγείας - ΕΟΠΥΥ

    Για "ανικανότητα" να χειριστεί αποτελεσματικά το ζωτικό, για τους ασθενείς, πρόβλημα κάλυψης της θεραπείας τους με τα απαραίτητα για εκείνους φάρμακα, κατηγόρησε τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και την αναστολή χορήγησης φαρμάκων, επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

    "Δέσμιες των μνημονιακών τους πολιτικών, αδυνατούν να τηρήσουν ακόμα και τις επαναλαμβανόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποσχέσεις τους προς τους φαρμακοποιούς και όχι μόνο, υποθηκεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών αλλά και τη λειτουργία δομών του συστήματος υγείας, που είναι απαραίτητες για την παροχή υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας", τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

    "Είναι πια αδιαμφισβήτητο με τον πιο οδυνηρό τρόπο στον ευαίσθητό τομέα της υγείας, ότι η πολιτική αυτή δεν είναι απλά αδιέξοδη αλλά και καταστροφική για το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας.

    [08] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία και τη σύζυγό του.

    Τον κ. Σουλεϊμάν θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

    Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Αργότερα, θα ξεναγηθεί στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

    Αύριο το πρωί, θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β?, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στη συνέχεια ο κ. Σουλεϊμάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τέλος, θα επισκεφθεί τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, ενώ θα συμμετάσχει και στις εργασίες του Ελληνο-λιβανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

    [09] Ένταση στην πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

    Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου έφτασε η πορεία των μαθητών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καμάρα, όταν κάποιοι μέσα από την πορεία άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτίριο.

    Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους απώθησαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η πορεία μετακινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και μολότωφ. Τμήματα της πορείας έχουν μετακινηθεί μέσω της οδού Ιασονίδου και προς το συντριβάνι επί της Εγνατίας.

    Νωρίτερα, μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας πέταξαν νεράντζια έξω από το αστυνομικό τμήμα Λ. Πύργου

    [10] Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αλλά είναι πιθανό να δώσει ενδείξεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο έτος.

    Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από τους 71 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Ρόιτερς δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 0,5% από το 0,75%. Οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι σχετικά με την πιθανότητα μείωσης του επιτοκίου στις αρχές του 2013 και επικεντρώνουν την προσοχή τους στις νέες προβλέψεις που θα παρουσιάσει η ΕΚΤ για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης.

    [11] Ο Μόρσι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα

    Οαιγύπτιος πρόεδρος Μόρσι πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα στο έθνος μετά τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του που προκλήθηκαν από την απόφασή του να ενισχύσει τις εξουσίες του, δήλωσε σήμερα ένας από τους συμβούλους του.

    Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Μόρσι πρόκειται να τείνει χείρα φιλίας στην αντιπολίτευση και να καλέσει σε διάλογο, δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύμβουλος αυτός, χωρίς να διευκρινίσει αν ο πρόεδρος θα διατυπώσει νέες προτάσεις.

    "Πολλές ιδέες βρίσκονται στο τραπέζι", πρόσθεσε ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    [12] Συνάντηση Σ. Λαβρόφ και Χ. Κλίντον με τον διεθνή μεσολαβητή Μπραχίμι

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η Αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθούν με το διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία Λακχντάρ Μπραχίμι, στο Δουβλίνο αργότερα σήμερα, σε μία προσπάθεια να θέσουν πάλι σε τροχιά την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ για τη Συρία, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές.

    Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν ενόψει της συνάντησης των υποστηριζόμενων από τη Δύση "Φίλων της Συρίας" στο Μαρακές την επόμενη εβδομάδα, που αναμένεται να ενισχύσει τη στήριξη προς τους αντάρτες που μάχονται υπέρ της ανατροπής του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    "Θα συζητήσουν σχετικά με ένα σχέδιο (ή) μία κοινή αντίληψη για το πώς θα προχωρήσουμε", είπε μία πηγή σχετικά με τη σημερινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο Μπραχίμι έκανε έκκληση στις διεθνείς δυνάμεις να εκδώσουν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με βάση τη συμφωνία που συνήφθη τον Ιούνιο στη Γενεύη για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [13] Η «Αγία Μνήμη», ένα ποιητικό μυθιστόρημα εξέγερσης του Δημ. Παπαχρήστου

    «Αγία Μνήμη» λέγεται το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Παπαχρήστου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος. Είναι ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη της εξέγερσης, την ουτοπία, τις συγκρούσεις στους δρόμους και τις συγκρούσεις στις ψυχές των ανθρώπων, την οργή των νέων και το θυμό των παλαιών, τις σχέσεις στη μεγάλη πόλη και την απελευθερωτική ορμή στις μικρές κοινωνίες όπου οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι καθώς ζουν στη φύση και χορεύουν.

    Η ιστορία είναι σύγχρονη:Ο Ίκαρος πάει σ' έναν αδιόρατο κόσμο, μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Τον βρίσκουν ανάμεσα σε λουλούδια και πολεμικά υπολείμματα στην έρημο και, χωρίς να θυμάται τίποτα, μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Μετά από τρία χρόνια σε κώμα ,επιστρέφει στη ζωή, με το σώμα του σαν από θαύμα συναρμολογημένο από τις προσπάθειες των γιατρών. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Ολυμπία. Η γυναίκα του: Ρέα. Επανεγκαθίσταται με καροτσάκι στο σπίτι του, στην οδό Δαφνομήλη. Όσο λείπει από τον κόσμο, η Ρέα σχετίζεται με τον ώριμο σε ηλικία Αντώνη. Τώρα όμως η σχέση τους κινδυνεύει με την επάνοδο του στοιχειωμένου. Και η γυναίκα του θέλει να τον εγκαταστήσει σε γηροκομείο. Αλλά... Η κόρη του υπερασπίζεται τον πατέρα: «Ξερό κεφάλι, αλλά ωραίο, πλανημένο στην πλάνη του πλανήτη, ταξιδευτής. Πένης και πλάνης. Αλήτης που ποτέ δεν μπορεί να πεινάσει ούτε να χορτάσει». Μάνα και γιός βλέπουν τον πατέρα σαν φάντασμα. Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2012 - 11:30:36 UTC