Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Βερολίνο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της προτομής της βασίλισσας Νεφερτίτης
  • [02] Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο
  • [03] Συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
  • [04] Έκτη διαδοχική ευρωπαϊκή επιτυχία για τον Ολυμπιακό
  • [05] Άκαρπη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς
  • [06] Ένταση στη συγκέντρωση για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

  • [01] Το Βερολίνο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της προτομής της βασίλισσας Νεφερτίτης

    Το Βερολίνο εγκαινίασε σήμερα μια σημαντική έκθεση σχετικά με την προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης της αρχαίας Αιγύπτου για τα εκατό χρόνια από την ανακάλυψή της από έναν Γερμανό αρχαιολόγο, ενώ εξακολουθεί η μόνιμη διένεξη με το Κάιρο για την κυριότητα του έργου.

    Το Neues Museum του Βερολίνου παρουσιάζει τον πιο θρυλικό θησαυρό του, το αρχέτυπο της γυναικείας ομορφιάς που φιλοτεχνήθηκε πριν από περίπου 3.400 χρόνια. Αυτό το γλυπτό της Νεφερτίτης θεωρείται ως η πιο διάσημη στον κόσμο απεικόνιση ενός γυναικείου προσώπου μετά την Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

    Ένα μέρος από τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν από τον Λούντβιχ Μπόρχαρντ στις 6 Δεκεμβρίου του 1912 εκτίθενται επίσης, ανάμεσά τους και κομμάτια που δεν είχαν ποτέ εκτεθεί μέχρι σήμερα από την περίοδο της Αμάρνα τα οποία δάνεισε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο.

    "Υπάρχουν έργα τέχνης που ανήκουν στη συλλογική συνείδηση. Η Νεφερτίτη είναι ένα τέτοιο έργο", δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού, Μπερντ Νόιμαν, κατά την παρουσίαση της έκθεσης που έχει τον τίτλο: "Υπό το φως της Αμάρνα".

    [02] Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

    Ένταση επικρατεί από τις 8 το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου έπεσε νεκρός πριν τέσσερα χρόνια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις από το σημείο.

    Πιο ήρεμα είναι τα πράγματα στο Σύνταγμα όπου κατέληξε η πορεία νωρίτερα καθώς στην κυκλοφορία έχουν δοθεί τόσο η οδός Πανεπιστημίου όσο και η οδός Ακαδημίας.

    Επίσης, ανοιχτοί είναι πλέον και οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου που παρέμεναν κλειστοί από το πρωί, μετά από εντολή της αστυνομίας.

    [03] Συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

    Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής 'Ένωσης Τραπεζών, τους Γιώργο Ζανιά, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτριο Μαντζούνη, διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Νίκο Νανόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank και Σταύρο Λεκκάκο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις ελληνικές τράπεζες σχετικά με την επαναγορά ομολόγων.

    Νωρίς αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν. Αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds θα κριθεί αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά των ομολόγων στο σύνολό της.

    Ο κ. Στουρνάρας κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών από νομικές ευθύνες που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζαν λόγω της συμμετοχής στο buy back. Η ρύθμιση θα λάβει τη μορφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα εκδοθεί άμεσα.

    Όσον αφορά το ζήτημα της αποτύπωσης του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια, έχει καταρχάς θετική αντιμετώπιση, θα πρέπει όμως να εγκριθεί από την τρόικα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αναβαλλόμενος φόρος μπορεί να έχει ωφέλεια της τάξης των 4 δισ. ευρώ εάν γίνει δεκτός ο υπολογισμός του κατά 100% στα εποπτικά κεφάλαια του κλάδου.

    [04] Έκτη διαδοχική ευρωπαϊκή επιτυχία για τον Ολυμπιακό

    Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, πέρασε νικηφόρα από την Κροατία και πλέον ελπίζει αύριο σε ήττα της Ζαλγκίρις στο Μιλάνο από την Αρμάνι, προκειμένου να παραμείνει μόνος στην κορυφή του 3ου ομίλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας επικράτησαν 84-62 της Τσεντεβίτσα, στην 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και πανηγύρισαν την έκτη διαδοχική ευρωπαϊκή επιτυχία και τέταρτη εκτός έδρας.

    Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-40, 48-64, 62-84

    [05] Άκαρπη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς

    Άκαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και των δικαστικών επιτρόπων για το ζήτημα των κινητοποιήσεών τους και τη μείωση των αποδοχών του κλάδου.

    Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Επικρατείας, Δημ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της κυβέρνησης απέναντι στο σώμα των δικαστικών λειτουργών.

    Από την πλευρά τους οι δικαστές εξέθεσαν στον πρωθυπουργό την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, από τις αναβολές εκδικάσεως υποθέσεων, λόγω των κινητοποιήσεών τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για μεγάλο ύψος εσόδων που δεν εισρέουν στα δημόσια ταμεία, από τη μη εξαγορά των ποινών, που επιβάλλουν τα δικαστήρια, μη αγορά παραβόλων και ενσήμων, κ.λπ.

    Προκειμένου να αρθούν οι κινητοποιήσεις, οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρότειναν να ενσωματωθεί ένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν στον βασικό τους μισθό, έτσι ώστε να υπάρξει μια έμμεση αύξηση των αποδοχών των δικαστών περίπου 200 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μελετήσει την πρόταση.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι συνεχίζεται «η προσπάθεια για αναζήτηση λύσης» και πρόσθεσε: «Προσδοκία και ενδιαφέρον όλων μας είναι να βρεθεί μια λύση».

    [06] Ένταση στη συγκέντρωση για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

    Κάτω από ισχυρότατη αστυνομική παρουσία εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Από τις 17.00 το απόγευμα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Μία ώρα αργότερα έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου και κατά τις 18:30 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στα Προπύλαια, με συμπλοκή διαδηλωτών και αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

    Ο κύριος όγκος της πορείας έφτασε ειρηνικά στο Σύνταγμα μία ώρα αργότερα.

    Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικοί και στην Εμμανουήλ Μπενάκη για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

    Κεντρικοί δρόμοι του κέντρου παραμένουν κλειστοί καθώς και οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο.

    Στις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2012 - 19:30:23 UTC