Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό στο Κρυονέρι για τη σύλληψη τεσσάρων ένοπλων ληστών
  • [02] Γκαζάκια σε δύο αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου
  • [03] Απόφαση - "ανάσα" για τους Έλληνες εισαγωγείς από τις γαλλικές εγγυήσεις
  • [04] Aυξάνονται στην ΕΕ, παρά την κρίση, οι επενδύσεις σε ερευνα - καινοτομία
  • [05] Στα 170 εκατ. τα έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπανσης
  • [06] Παρέμβαση Β. Μεϊμαράκη για απουσία υπουργών κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων
  • [07] Νεκρός βρέθηκε 36χρονος μέσα στο σπίτι του στην Κρήτη
  • [08] «Να αναλάβει η ΕΚΤ από την αρχή του 2014 πλήρως την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης»
  • [09] Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για μη εκτεταμένο τσουνάμι
  • [10] Στους -22 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος στη Ρουμανία
  • [11] Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού
  • [12] Nέες διαδηλώσεις κατά του Μόρσι οργανώνει η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο
  • [13] Τη Γάζα επισκέπτεται, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, ο αρχηγός της Χαμάς

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό στο Κρυονέρι για τη σύλληψη τεσσάρων ένοπλων ληστών

    Πραγματική μάχη με τέσσερις ένοπλους ληστές έδωσαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στη Νέα Ερυθραία και στο Κρυονέρι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι ληστές κατάφεραν να ξεφύγουν με το ΙΧ αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και ανταλλάσσοντας βροχή από σφαίρες κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης.

    Τα γεγονότα ξεκίνησαν από μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία, όπου οι τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στις 3.30 τα ξημερώματα και άρπαξαν μια τσάντα με χρήματα. Οι ιδιοκτήτες που τους αντελήφθησαν ειδοποίησαν την 'Αμεση Δράση.

    Σε μικρή απόσταση, περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ διασταυρώθηκε με το αυτοκίνητο των κακοποιών, οι οποίοι όμως πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών για να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και άρχισε καταδίωξη, ενώ στην περιοχή συνέκλιναν και άλλες δυναμεις.

    Στην περιοχή της Εκάλης, οι ληστές εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους, σταμάτησαν τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που περνούσε από το σημείο, τον κατέβασαν με τη βία από το αυτοκίνητό του μάρκας «Πόρσε Καγιέν», το οποίο άρπαξαν και προσπάθησαν με αυτό να ξεφύγουν.

    Δεν τα κατάφεραν όμως, και στο Κρυονέρι, στο τέρμα της λεωφόρου Κρυονερίου, το όχημα ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα. Οι τέσσερις ένοπλοι το εγκατέλειψαν και χάθηκαν με τα πόδια μέσα στο σκοτάδι.

    Η περιοχή έχει κυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γιατί οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι ένοπλοι δεν έχουν απομακρυνθεί και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

    [02] Γκαζάκια σε δύο αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου

    Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 4.30 τα ξημερώματα, σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του, στην οδό Ολυμπίας 5-7 στην Κηφισιά.

    Από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε, τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ προανάκριση για την επίθεση διενεργείται απο την Κρατική Ασφάλεια.

    [03] Απόφαση - "ανάσα" για τους Έλληνες εισαγωγείς από τις γαλλικές εγγυήσεις

    Επτά στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που διακινείται στην εγχώρια αγορά είναι εισαγόμενα, και όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς ενόψει της προετοιμασίας της για τις γιορτές, "ανάσα" στους 'Ελληνες εισαγωγείς δίνει η πρόσφατη απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κρατικές εγγυήσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των γαλλικών επιχειρήσεων που εξάγουν στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προϊόντων που εξάγει η Γαλλία στην εγχώρια αγορά είναι και το μοσχαρίσιο κρέας. Ένα προϊόν στο οποίο η Γαλλία αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο προμηθευτή της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 40%. Δηλαδή, σύμφωνα με στοιχειά της αγοράς, 4 στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που καταναλώνονται στην Ελλάδα είναι γαλλικό, με τη μεγαλύτερη ποσότητα εξ αυτών να είναι της μάρκας Bovillage, η οποία εφέτος συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

    Στη δεύτερη θέση με διαφορά από τη Γαλλία βρέθηκε εφέτος η Ιταλία με μερίδιο 9%, και ακολουθούν άλλοι ιστορικοί προμηθευτές κρέατος της ελληνικής αγοράς, όπως η Γερμανία (7%) και η Ολλανδία (5%).

    [04] Aυξάνονται στην ΕΕ, παρά την κρίση, οι επενδύσεις σε ερευνα - καινοτομία

    Παρά την κρίση, κορυφαίες επιχειρήσεις της ΕΕ συνεχίζουν να επενδύουν στην καινοτομία, σύμφωνα με πίνακα αποτελεσμάτων για τις βιομηχανικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), που έδωσετην Πέμπτηστη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το 2011 εταιρείες-κολοσσοί που εδρεύουν στην ΕΕ αύξησαν τις επενδύσεις τους σε Ε&Α κατά 8,9%, έναντι 6,1% το 2010. Η αύξηση σχεδόν ισοδυναμεί με αυτή των αμερικανικών επιχειρήσεων (9%), ενώ υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο (7,6%) και βρίσκεται πολύ υψηλότερα σε σχέση με το ποσοστό των ιαπωνικών επιχειρήσεων (1,7%). Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα του πίνακα αποτελεσμάτων που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη επενδύσεις σε Ε&Α από 1.500 επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

    Στους 50 μεγαλύτερους επενδυτές σε Ε&Α συγκαταλέγονται 15 εταιρείες από την ΕΕ, 18 από τις ΗΠΑ και 12 από την Ιαπωνία. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, ενώ η Γερμανική Volkswagen, κατατάσσεται στην τρίτη θέση (με επενδυμένα κεφάλαια σε έρευνα και ανάπτυξη, ύψους 7,2 δισ. ευρώ).

    [05] Στα 170 εκατ. τα έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπανσης

    Ξεπέρασαν τα 170 εκατ. ευρώ τα έσοδα του Δημοσίου από την πώληση μέσω Χρηματιστηρίου αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διετία 2011- 2012 σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσετην Πέμπτητο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα αδιάθετα δικαιώματα πωλούνται μέσω δημοπρασιών που γίνονται στο Χρηματιστήριο σε εταιρίες που υποχρεούνται να καλύψουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με αντίστοιχα δικαιώματα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ το 2011 πουλήθηκαν 10.000.000 δικαιώματα σε 11 δημοπρασίες και εισπράχθηκαν 111.395,950 ευρώ και το 2012 πραγματοποιήθηκαν 15 δημοπρασίες στις οποίες πουλήθηκαν 8.750.000 δικαιώματα με έσοδα 62.595.000 ευρώ. Δηλαδή τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου ήταν 173.990.950 ευρώ, από τα οποία τα 165,2 εκατ. εισπράχθηκαν από τον Λειτουργό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών και τα υπόλοιπα 8,7 εκατ. πήγαν στο Πράσινο Ταμείο.

    [06] Παρέμβαση Β. Μεϊμαράκη για απουσία υπουργών κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων

    Παρέμβαση προς την κυβέρνηση θα κάνει ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ώστε να προσέρχονται οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί στο Κοινοβούλιο και να απαντάνε στις ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές.

    Χθες, η Διάσκεψη των Προέδρων εξουσιοδότησε ομόφωνα τον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει και να επιμείνει προς την κυβέρνηση να υπάρχει παρουσία των υπουργών στη Βουλή κατά τη συζήτηση των ερωτήσεων.

    Αυτό δήλωσε ο προεδρεύων του Σώματος Αθανάσιος Νάκος μετά την έντονη διαμαρτυρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, καθώς σήμερα απαντήθηκε μόνο μία από τις 12 επίκαιρες ερωτήσεις, που ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν. Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο που απαξιώνει υποτιμά και υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Νάκος ανάφερε ότι το πρόβλημα με την απουσία των υπουργών από τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων, απασχόλησε εκ νέου τη Διάσκεψη των Προέδρων και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής να επιμείνει προς την κυβέρνηση ώστε να παρουσιάζονται και να απαντάνε στους βουλευτές.

    [07] Νεκρός βρέθηκε 36χρονος μέσα στο σπίτι του στην Κρήτη

    Ένας νεαρός άνδρας, περίπου 36 χρονών, βρέθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι του στη Θέρισσο του Ηρακλείου.

    Τον άτυχο νεαρό βρήκαν συγγενείς του, οι οποίοι ανησύχησαν όταν δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους και με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο διαμέρισμά του αντικρίζοντάς τον νεκρό.

    Τα αίτια της τραγωδίας διερευνά η αστυνομία, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο, αυτό μέχρι στιγμής, να έχει διευκρινισθεί. Στο σημείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

    [08] «Να αναλάβει η ΕΚΤ από την αρχή του 2014 πλήρως την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να αναλάβει από την αρχή του 2014 πλήρως την ευθύνη εποπτείας των τραπεζών της Ευρωζώνης, αναφέρει έκθεση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν Βαν Ρομπάι που θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 13 -14 Δεκεμβρίου, δείχνοντας ότι η δημιουργία της «τραπεζικής ένωσης» θα πάρει περισσότερο χρόνο από ότι αναμενόταν.

    Η 15σέλιδη έκθεση, που σκιαγραφεί το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, αναφέρει επίσης ότι έως το τέλος του Μαρτίου του 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο που θα επιτρέπει την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών της από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης. Συνιστά, επίσης, στις 17 χώρες της Ευρωζώνης να θεσπίσουν μετά το 2014 ένα ανεξάρτητο «δημοσιονομικό ταμείο», το οποίο θα μπορεί να βοηθά τις χώρες να απορροφούν εφάπαξ οικονομικά σοκ, εφόσον επιτυγχάνουν επίσης τους οικονομικούς στόχους τους.

    Ένα τέτοιο «δημοσιονομικό ταμείο» θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την κοινή έκδοση χρέους από τις χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς αυτό να σημαίνει αναγκαστικά μία αμοιβαιοποίηση όλου του χρέους της Ευρωζώνης, κάτι στο οποίο είναι σταθερά αντίθετη η Γερμανία. «Σε μία πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, μία κρίσιμη πλευρά του μελλοντικού δημοσιονομικού ταμείου, που πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά, θα ήταν η πιθανή ικανότητά του να δανείζεται», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει: «Ένα δημοσιονομικό ταμείο της Ευρωζώνης θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει μία κατάλληλη βάση για την κοινή έκδοση χρέους, χωρίς προσφυγή στην αμοιβαιοποίηση του κρατικού χρέους».

    Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ενός ανεξάρτητου ταμείου της Ευρωζώνης θα είναι το σύστημα κοινής εποπτείας των τραπεζών και εκκαθάρισης ή αναδιάρθρωσης των προβληματικών τραπεζών, που θα οδηγεί στην επιβολή ζημιών στους ιδιώτες επενδυτές τους. Όταν ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας από την ΕΚΤ λειτουργήσει, θα ανοίξει ο δρόμος για να λαμβάνουν βοήθεια οι προβληματικές τράπεζες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εποπτείας αντί από τις κυβερνήσεις τους. Στα σχέδια αυτά, ωστόσο, υπάρχουν αντιρρήσεις από τη Γερμανία, η οποία ανησυχεί ότι μπορεί να εξελιχθούν σε ένα πλαίσιο βοήθειας των τραπεζών ασθενέστερων οικονομικά χωρών από τις ισχυρότερες χώρες. Η έκθεση ετοιμάσθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [09] Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για μη εκτεταμένο τσουνάμι

    Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Ιαπωνία και έγινε αισθητή ακόμα και στο Τόκιο.

    Προειδοποίηση εκδόθηκε για τσουνάμι στις νοτιοανατολικές παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά όχι τον Ειρηνικό.

    Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε ήδη στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

    Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα.

    Δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών.

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,3 βαθμοί, ενώ αρχικά είχε ανακοινώσει ότι ήταν 7,4.

    [10] Στους -22 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος στη Ρουμανία

    Στους -22 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στην περιοχή Γιοσένι της επαρχίας Χαργκίτα της Ρουμανίας, σήμερα το πρωί, ενώ στη γειτονική Μιερκουρέα Τσιούκ έπεσε στους -20. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι και οι χαμηλότερες- μέχρι στιγμής -στη βαλκανική αυτή χώρα.

    Θερμοκρασίες αυτού του είδους είναι αρκετά συνηθισμένες στις δύο αυτές περιοχές, με τη χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, το Δεκέμβριο, να είναι -26.

    Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η επαρχία της Χαργκίτα αποκαλείται και «μικρή Σιβηρία» ή «παγωμένος πόλος», με τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εκεί να είναι -33 βαθμοί Κελσίου. Ο υδράργυρος έπεσε σε αυτό το πολύ χαμηλό επίπεδο το 1998, ενώ έναν χρόνο αργότερα κατεγράφη ο θερμότερος χειμώνας στην περιοχή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 16,8 βαθμούς!

    Επιμέλεια: Σ. Παπαδοπούλου

    [11] Οι ΗΠΑ μετακινούν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα για τη "στενή παρακολούθηση" της εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου, ανακοίνωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Σάμιουελ Λοκλίαρ.

    "Είναι λογικό να μετακινηθούμε για να έχουμε καλύτερη εποπτεία της κατάστασης. Τα πλοία αυτά διαθέτουν αντιπυραυλικές ικανότητες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός στρατιωτικός χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των πλοίων του αμερικανικού ναυτικού που μετακινήθηκαν προς την περιοχή.

    Πρόκειται για δύο αντιτορπιλικά, το USS Benfold και το USS Fitzgerald, τα οποία θα "εποπτεύσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και θα δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας στους συμμάχους μας στην περιοχή, εάν αυτή πραγματοποιηθεί", δήλωσε αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που δεν κατονομάζεται.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν ως "πολύ προκλητική ενέργεια" την εκτόξευση "δορυφόρου επίγειας παρακολούθησης", η οποία επίκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

    [12] Nέες διαδηλώσεις κατά του Μόρσι οργανώνει η αντιπολίτευση στην Αίγυπτο

    Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση οργανώνει νέες διαδηλώσεις σήμερα ζητώντας από τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να αποσύρει το διάταγμα που του χορηγεί ευρείες εξουσίες, την επομένη μιας ομιλίας του στην οποία αρνήθηκε και την παραμικρή υπαναχώρηση.

    Η πολιτική κρίση που διχάζει τη χώρα μετά την ανακοίνωση του διατάγματος αυτού στις 22 Νοεμβρίου εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους της πολιτικής Μόρσι έξω από το προεδρικό μέγαρο αυτή την εβδομάδα, κατά τα οποία επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

    Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, ένας συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τον Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, τον πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είπε πως "το γεγονός ότι η προεδρία εμμένει να αγνοεί τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες του λαού, έχει κλείσει την πόρτα σε κάθε προσπάθεια διαλόγου".

    "Το Μέτωπο επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τους Αιγύπτιους να συγκεντρωθούν σε διάφορες πλατείες της Αιγύπτου σήμερα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [13] Τη Γάζα επισκέπτεται, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, ο αρχηγός της Χαμάς

    Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς θα πατήσει σήμερα σε παλαιστινιακό έδαφος για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, για μια "συγκέντρωση νίκης" στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη σύγκρουση του περασμένου μήνα με το Ισραήλ.

    Ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος δεν έχει επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη αφότου έφυγε από τη Δυτική Όχθη σε ηλικία 11 ετών, βγήκε ενισχυμένος από την οκταήμερη σύγκρουση που τερματίσθηκε με μια εκεχειρία την οποία διαπραγματεύθηκε υπό την αιγίδα της Αιγύπτου. Έχει δηλώσει έκτοτε πως θα απευθυνθεί και σε άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις.

    "Υπάρχει μια καινούρια διάθεση που μας επιτρέπει να πετύχουμε τη συμφιλίωση", είχε δηλώσει ο Μεσάαλ προς το πρακτορείο Ρόιτερς σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή από το Κατάρ, όπου κατοικεί αφότου έφυγε από τη Συρία νωρίτερα φέτος.

    Θα παραμείνει για λίγο περισσότερο από 48 ώρες στον παραλιακό θύλακο, τον οποίο κυβερνά η Χαμάς μετά τον πόλεμό της, το 2007, με την Φάταχ που κυβερνά τη Δυτική Όχθη. Η Χαμάς σχεδιάζει μια υπαίθρια συγκέντρωση αύριο Σάββατο για να προβάλει αυτό που ισχυρίζεται πως ήταν μια νίκη της εναντίον του Ισραήλ και ταυτόχρονα να τιμήσει την 25η επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 9:30:30 UTC