Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία
  • [02] Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί του AEGEAN HORΙZON
  • [03] Συνάντηση του ΓΓ Μεταφορών με ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης
  • [04] Σίτιση και των πολιτικών υπαλλήλων στις στρατιωτικές λέσχες
  • [05] Λύσεις στα οικονομικά τους προβλήματα, ζήτησαν οι γιατροί απο τον X. Σταϊκούρα
  • [06] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 43-37 στο 30΄
  • [07] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 12-14 στο 10΄

  • [01] Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

    Τα ιταλικά κόμματα εξετάζουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τη 10η Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συνάντησε σήμερα τους εκπροσώπους των κύριων κομμάτων και πριν από λίγο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι περιμένει να «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».

    Παράλληλα, ο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

    Η ανακοίνωση του Ιταλού προέδρου επιβεβαιώνει πως το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει μέτρα και νόμους της κυβέρνησης Μόντι -με μόνη εξαίρεση τον προϋπολογισμό για το 2013.

    Σήμερα το απόγευμα η παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι διάλεξε την αποχή και πάλι στη βουλή, κατά την ψηφοφορία γιατη μείωση των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μέτρο εγκρίθηκε, χάρη στις ψήφους του κέντρου και της κεντροαριστεράς, αλλά είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν διαθέτει, πλέον, την αναγκαία πλειοψηφία.

    [02] Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί του AEGEAN HORΙZON

    Καλά είναι στην υγεία τους οι 9 Έλληνες ναυτικοί του υπό ελληνική σημαία ελληνόκτητου πλοίου «AEGEAN HORΙZON», που κρατείται εδώ και 20 ημέρες από τις αρχές της Νιγηρίας.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο με 24 άτομα πλήρωμα, 9 Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους, ενώ είχε αποπλεύσει για το Ρότερνταμ, το σταμάτησαν πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, πιθανόν εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του.

    Η πλοιοκτητρία εταιρεία, όπως και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον καπετάνιο του «AEGEAN HORΙZON», ενώ για το θέμα είναι ενημερωμένο το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.

    [03] Συνάντηση του ΓΓ Μεταφορών με ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης

    Μαραθώνια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, έχουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

    Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

    [04] Σίτιση και των πολιτικών υπαλλήλων στις στρατιωτικές λέσχες

    Τη δυνατότητα να σιτίζονται στις στρατιωτικές λέσχες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την επικράτεια, αποκτά πλέον και το εν ενεργεία πολιτικό προσωπικό, που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    Οι νέοι δικαιούχοι θα καταβάλλουν όπως και το στρατιωτικό προσωπικό το αντίτιμο του συσσιτίου, χωρίς όμως την υποχρέωση της πάγιας συνδρομής που έχουν οι στρατιωτικοί.

    Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το δικαίωμα αυτό αποκτούν και τα παιδιά των υπαλλήλων που φοιτούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους.

    [05] Λύσεις στα οικονομικά τους προβλήματα, ζήτησαν οι γιατροί απο τον X. Σταϊκούρα

    Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στον χώρο της υγείας, συζήτησε σήμερα αντιπροσωπεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, X. Σταϊκούρα.

    Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να δώσει λύσεις σε αυτά της αρμοδιότητάς του. Για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών ανέφερε ότι εξαρτάται από τις δόσεις του δανείου που αναμένεται να λάβουμε και από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

    Για την έκτακτη επιχορήγηση που ζητήθηκε για τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις οφειλές του 2012, ανέφερε ότι είναι σε συζήτηση για να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τα αποθεματικά για να καλυφθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

    [06] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 43-37 στο 30΄

    Τη Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

    [07] Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 12-14 στο 10΄

    Τη Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 21:30:25 UTC