Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η σύνοδος που θα καθορίσει την οικονομική πολιτική της Κίνας για το 2013
  • [02] Εγκαινιάζεται στις 26 Δεκεμβρίου η πιο μεγάλη γραμμή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο
  • [03] Ο οίκος Moody's διατηρεί στο τριπλό Α την οικονομία της Σουηδίας

  • [01] Ξεκίνησε η σύνοδος που θα καθορίσει την οικονομική πολιτική της Κίνας για το 2013

    Τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ξεκίνησαν το Σάββατο τις εργασίες της συνόδου για τη ρύθμιση της οικονομικής πολιτικής της χώρας για το 2013, ένα μήνα αφότου εξελέγησαν οι νέοι ηγέτες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

    Η ετήσια Κεντρική Οικονομική Διάσκεψη είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά γεγονότα για την Κίνα και αναμένεται να καθορίσει τους οικονομικούς στόχους, καθώς επίσης να δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για τις οικονομικές πολιτικές των νέων ηγετών.

    Η σύνοδος είναι ταυτόχρονα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του νέου ηγέτη της Κίνας, Σι Ζιπίνγκ, να αφήσει το στίγμα του και να σκιαγραφήσει τα βασικά οικονομικά σχέδια για το 2013.

    Σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνονται οι στόχοι για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και μια σειρά από μέτρα που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα, τη φορολογική πολιτική σε μια χώρα με πολύ μεγάλο φορολογικό εύρος, καθώς και την αστικοποίηση.

    Η σύνοδος αναμένεται επίσης να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο ο νέος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος θα σπάσει το κρατικό οικονομικό μοντέλο του προκατόχου του, ωθώντας την Κίνα προς μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις.

    [02] Εγκαινιάζεται στις 26 Δεκεμβρίου η πιο μεγάλη γραμμή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο

    Η πιο μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο, η γραμμή Πεκίνο-Καντόνα, εγκαινιάζεται στις 26 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τον επίσημο κινεζικό Τύπο, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ανασυγκρότηση του κινεζικού σιδηροδρομικού δικτύου.

    Ταξιδεύοντας με ταχύτητα μικρότερη των 300χλμ την ώρα, οι συρμοί θα καλύπτουν μια απόσταση 2.288 χιλιομέτρων. Θα συνδέουν το Πεκίνο, στη βόρεια Κίνα με την Καντόνα, μεγάλο οικονομικό κέντρο στη νότια χώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί από 22 σε 8 ώρες.

    Κατά μήκος της σιδηροδρομικής αυτής γραμμής θα υπάρχουν 35 σταθμοί, ανάμεσά τους οι σταθμοί στις μεγάλες πόλεις Ζενγκζού, Γουχάν και Σάνγκσα. Επιπλέον, η γραμμή θα έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στις διακοπές για το Νέο Σεληνιακό Έτος, περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στη χώρα.

    [03] Ο οίκος Moody's διατηρεί στο τριπλό Α την οικονομία της Σουηδίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody?s επιβεβαίωσε την Παρασκευή τη διατήρηση του ανώτατου επιπέδου του τριπλού Α, για το δημόσιο χρέος της Σουηδίας.

    Η διατήρηση του αξιόχρεου της Σουηδίας στην κατηγορία ΑΑΑ, δικαιολογήθηκε από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, λόγω της ικανότητας "αντίστασης" της σουηδικής οικονομίας στην κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.

    Σε ανακοίνωση η Moody?s ανέφερε, ότι η προοπτική της οικονομίας της Σουηδίας παραμένει «σταθερή», γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της αξιολόγησης της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.

    «Ο προϋπολογισμός της Σουηδίας είναι σχεδόν ισοσκελισμένος, κυρίως λόγω της ισχυρής δυναμικής ανάπτυξης της χώρας », αναφέρει η Moody?s. «Ακόμα και σε σύγκριση με άλλες χώρες με βαθμολογία τριπλού Α, οι δείκτες των δημοσίων οικονομικών στη Σουηδία είναι πολύ πιο ελκυστικοί», λέει ο οίκος αξιολόγησης.

    Η Σουηδία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι της ζώνης του ευρώ, η οποία χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση χρέους. Φοβούμενος την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη, ο οίκος Moody?s έχει ήδη στερήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία το τριπλό Α, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη τους επόμενους μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 7:30:26 UTC