Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»
  • [02] Συνελήφθη επιχειρηματίας για ρύπανση του περιβάλλοντος, στην περιοχή Φυλή, Αττικής
  • [03] Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε το χιόνι που πέφτει στις σκανδιναβικές χώρες

  • [01] «Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»

    «Η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σήψης» και «η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς, στηριγμένης σε μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων», είναι ο κεντρικός στόχος που θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα που είχε εγκριθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Όπως τονίζεται στη διακήρυξη, η επιτυχία του παραπάνω στόχου «θα αποτελέσει τομή σε σχέση με την ελληνική ιστορία, τομή που θα δημιουργήσει νέες, άγνωστες σήμερα, δυνατότητες, τομή που θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την κοινωνία μας και θα δώσει σημαντική ώθηση σε μια δυναμική που ξεπερνά τα σύνορά μας».

    Μεταξύ άλλων, στην αναλυτική περιγραφή για το «τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», σημειώνεται ότι «βρίσκεται εδώ για να οργανώσει τη δημοκρατική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των δομών που το στηρίζουν, για να ανοίξει τον δρόμο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στηριγμένης σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μιας κυβέρνησης που, χωρίς να είναι το τέρμα του δρόμου, θα θέσει τη χώρα σε νέα τροχιά».

    Και συμπληρώνεται, μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη: «Για να επιτύχουμε αυτόν τον μεγάλο στόχο, συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού κινήματος και ενός μεγάλου πολιτικού κινήματος, επιμένουμε στην ανάγκη για κοινή δράση και συμπαράταξη της Αριστεράς, αναλαμβάνοντας τις σχετικά πρόσφορες πρωτοβουλίες, ισχυροποιούμε και διευρύνουμε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως τον πολιτικό φορέα που θα εμπνεύσει, θα κινητοποιήσει και θα συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα και στην οργάνωση των λαϊκών δυνάμεων, αποσκοπώντας στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ανασυγκρότηση της χώρας, αποσκοπώντας σε μια χειραφετημένη Ελλάδα της εργασίας, της δικαιοσύνης και της δημιουργικότητας μέσα σε μια ριζικά διαφορετική Ευρώπη».

    [02] Συνελήφθη επιχειρηματίας για ρύπανση του περιβάλλοντος, στην περιοχή Φυλή, Αττικής

    Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία, συνελήφθη 55χρονος ιδιοκτήτης μονάδας ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται στη θέση «Τζαβερδέλα» στη Φυλή, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης αστυνομικών, σε συνεργασία με δύο επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    [03] Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε το χιόνι που πέφτει στις σκανδιναβικές χώρες

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το πυκνό χιόνι στη νοτιοδυτική Νορβηγία, όπου περίπου 115 επιβάτες ενός τρένου αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτό εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Όσλο μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε κοινοτικό κέντρο στο Βίγκρεσταντ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Στάβανγκερ, και από εκεί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορείο όταν καθαριστούν οι δρόμοι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των τρένων NSB.

    Τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν την πόλη Στάβανγκερ με την Κρίστιανσαντ διακόπηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και της διακοπής ρεύματος.

    Ενα ακόμη τρένο καθηλώθηκε στην Κρίστιανσαντ και οι 50 επιβάτες του θα μεταφερθούν με λεωφορείο όταν το επιτρέψει ο καιρός.

    Στις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες Δανία και Σουηδία η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες και οι οδηγοί κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

    Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Δανίας, Falck, ανακοίνωσε ότι βοήθησε τουλάχιστον 600 οδηγούς, τα οχήματα πολλών από τους οποίους γλίστρησαν στους παγωμένους δρόμους ή εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

    Κοντά στην πόλη Λαντσκρόνα της Σουηδίας περίπου 10 οδηγοί πέρασαν πολλές ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους στη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το Σουηδικό Ραδιόφωνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 December 2012 - 13:30:30 UTC