Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιαπωνία: Η πυρηνική ρυθμιστική αρχή υπόσχεται διαφάνεια και ανεξαρτησία
  • [02] Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιαπωνία
  • [03] Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο Μουμπάρακ μετά από πτώση στο νοσοκομείο των φυλακών
  • [04] Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα

  • [01] Ιαπωνία: Η πυρηνική ρυθμιστική αρχή υπόσχεται διαφάνεια και ανεξαρτησία

    Ο πρόεδρος της νέας πυρηνικής ρυθμιστικής της Ιαπωνίας επέμεινε σήμερα στην ανάγκη για διαφάνεια και ανεξαρτησία αυτού του οργάνου που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο για ν΄αντικαταστήσει ένα προηγούμενο όργανο, το οποίο κατηγορείται για αποτυχία στην αποστολή του πριν και μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

    "Η προηγούμενη υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφαλείας (ΝΙSΑ), υπαγόταν στο υπουργείο Βιομηχανίας, το οποίο προωθούσε την πυρηνική ενέργεια", υπενθύμισε ο Σουνίτσι Τανάκα ενώπιον των διεθνών εμπειρογνωμόνων που συναντήθηκαν στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, στο πλαίσιο της διεθνούς υπουργικής διάσκεψης για την πυρηνική ασφάλεια.

    "Η νέα υπηρεσία ασφαλείας είναι ανεξάρτητη από το υπουργείο", τόνισε.

    Η πυρηνική ρυμιστική αρχή, η οποία αποτελείται από μια πενταμελή επιτροπή και από 500 διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς, έχει μεταξύ άλλων ως αποστολή να καθορίσει τους νέους κανόνες πυρηνικής ασφαλείας, να εποπτεύσει την επεξεργασία σχεδίων πρόληψης και διάσωσης για τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις και να αποφανθεί για την ασφάλειά τους.

    [02] Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιαπωνία

    Στις κάλπες για την εκλογή των μελών της Κάτω Βουλής, καλούνται οι Ιάπωνες ψηφοφόροι. Τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, άνοιξαν το πρωί της Κυριακής στις 7 τοπική ώρα (2200 GMT του Σαββάτου).

    Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν σαφές προβάδισμα στο αντιπολιτευόμενο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP). Το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα, αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα, πληρώνοντας μια σειρά από κακές πολιτικές επιλογές, αλλά κυρίως την ένταση στις σχέσεις με την Κίνα, για την ακατοίκητη συστάδα των διαφιλονικούμενων νησιών.

    Ο ηγέτης του LDP Σίνζο Άμπε, ένθερμος εθνικιστής, υποσχέθηκε να επανατοποθετήσει την υποχωρητική διπλωματία της Ιαπωνίας, σε μια ισχυρότερη βάση.

    Οι εκλογές για την Κάτω Βουλή είναι οι πρώτες που διεξάγονται, μετά το φονικό τσουνάμι και την καταστροφή που ακολούθησε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα. Ο πρωθυπουργός Νόντα, είχε επικριθεί σκληρά, διότι επέτρεψε στην εταιρεία διαχείρισης των αντιδραστήρων να τους θέσει σε λειτουργία, παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης και τις προειδοποιήσεις εμπειρογνωμόνων.

    Οι κάλπες θα κλείσουν την Κυριακή στις 8 μ.μ. (1100 GMT) οπότε θα δοθούν και τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Polls.

    [03] Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο Μουμπάρακ μετά από πτώση στο νοσοκομείο των φυλακών

    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση που είχε στο νοσοκομείο των φυλακών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, αλ-Αχράμ. Ο 84χρονος Μουμπάρακ γλίστρησε στο μπάνιο του δωματίου του στο νοσοκομείο και χτύπησε στο κεφάλι. Το τραύμα αντιμετωπίστηκε αμέσως από τους γιατρούς γράφει η εφημερίδα

    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου είχε μια παρόμοια πτώση και πριν από ένα μήνα.

    Μετά από τρεις δεκαετίες στην εξουσία, ο Μουμπάρακ αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Φεβρουάριο του 2011 μετά από το ξέσπασμα μεγάλων διαδηλώσεων εναντίον του. Τον Ιούνιο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στις φονικές επιθέσεις κατά των διαδηλωτών.

    [04] Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα

    Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα, τον ισχυρότερο που έπληξε εφέτος τις Φιλιππίνες, ενώ 844 είναι οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής 'Αμυνας της χώρας.

    Διασώστες εντόπισαν 65 πτώματα χθες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1020.

    "Δε θέλουμε να χάσουμε τις ελπίδες μας ότι οι αγνοούμενοι είναι ακόμα ζωντανοί, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί", δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, Μπενίτο Ράμος.

    Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον τυφώνα που έπληξε τις Φιλιππίνες στις 4 Δεκεμβρίου, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά.

    Σύμφωνα με τον Ράμος, οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν κυβερνητικά κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και κέντρα φιλοξενίας, όπου πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο.

    Οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Μπόπα σε υποδομές και στη γεωργία υπολογίζονται σε 24,16 δισεκατομμύρια πέσος (589,26 εκατομμύρια δολάρια).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 December 2012 - 7:30:24 UTC