Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα το "χαράτσι"
  • [02] Ο Δ. Στρατούλης δέχθηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ
  • [03] Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0
  • [04] Στο Νιουτάουν ο Ομπάμα

  • [01] Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα το "χαράτσι"

    Αύριο, Δευτέρα, θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο (σε συμβούλιο) η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα) με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Το Δημόσιο ζητάει προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».

    Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

    Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

    [02] Ο Δ. Στρατούλης δέχθηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ

    Επίθεση από τέσσερα ή πέντε άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στον περίβολο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στην θύρα 11, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ ? Ατρόμητου.

    Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με γροθιές στο κεφάλι και καθώς ο κ. Στρατούλης κάλεσε σε βοήθεια έσπευσαν φίλαθλοι, που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο, ενώ οι άγνωστοι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Σταδίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται από την Αστυνομία.

    Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλει «άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής «δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του ``πως τώρα θα σε σκοτώσουμε``».Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

    Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της με τίτλο «Διαψεύδουμε Στρατούλη» δηλώνει ότι καμμία σχέση δεν έχει με την επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Στρατούλη. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι την ώρα εκείνη η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια.«Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Η κυβέρνηση καταδικάζει την επΐθεση κατά του Δ.Στρατουλη."Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας.Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας", δηλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σΐμος Κεδΐκογλου.

    Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη». Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα.

    Με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει «απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα».«Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

    Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, το ΚΚΕ καταδικάζει την «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. «Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών», συμπληρώνει η ανακοίνωση .

    [03] Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0

    Την πρώτη νίκη της από τις 30 Σεπτεμβρίου και την 5η ημέρα πανηγύρισε η Βέροια, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 3-0 του τραγικού Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ιωάννου, στο 14΄ και στο 44΄, κι ένα ο Μπαργκάν στο 55΄.

    Νωρίτερα, σήμερα, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράσθηκαν ΑΕΚ και Ατρόμητος, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ισόπαλη χωρίς τέρματα έλήξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».Την 6η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημείωσε ο Λεβαδειακός, που επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά Χανίων στη Λιβαδειά.

    Χθεςο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 2-1, ο Πανθρακικός επιβλήθηκε στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας με 2-0 και ο ΟΦΗ του Αστέρα Τρίπολης με επίσης 2-0, στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

    Τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ.

    [04] Στο Νιουτάουν ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το Νιουτάουν όπου όλη την ημέρα οι εκκλησίες υποδέχονταν χιλιάδες πιστούς οι οποίοι προσεύχονταν στη μνήμη των 20 παιδιών και των 6 γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ.

    Από τις 7:30 το πρωί, η εκκλησία Σεντ Ρόουζ ντε Λίμα ήταν γεμάτη από κόσμο. Οι δημοσιογράφοι κρατήθηκαν διακριτικά σε απόσταση. Η εκκλησία αυτή μετά το μακελειό παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο αλλά και σε άλλους ναούς της πόλης οργανώνονται επιμνημόσυνες τελετές. Σε πολλά σημεία, στην άκρη των δρόμων, κάτοικοι αφήνουν κεριά, άσπρα μπαλόνια και λούτρινα παιχνίδια. Οι πυροσβέστες της πόλης έστησαν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ένα δρόμο κοντά στο σχολείο και τα στόλισαν με δεκάδες αρκουδάκια.

    Πολλές αμερικανικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα φωτογραφίες των 12 κοριτσιών, των 8 αγοριών και των έξι γυναικών που πέθαναν μαζί τους --ορισμένες ενώ προσπαθούσαν να σώσουν τους μικρούς μαθητές. Ένα από τα κοριτσάκια, η 6χρονη Ολίβια Έντζελ, θα συμμετείχε σήμερα το βράδυ σε μια "ζωντανή φάτνη" στην εκκλησία Σεντ Ρόουζ. "Είχε το ρόλο ενός αγγέλου. Τώρα είναι η ίδια ένας άγγελος στον ουρανό", σχολίασε ο ιερέας Ρόμπερτ Βάις.

    Στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα το δικαίωμα στην οπλοκατοχή και ο έλεγχος των όπλων κατείχε πρωτεύουσα θέση. Σε μία από αυτές συμμετείχε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που από το Σάββατο έχει ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Από την πλευρά της η γερουσιαστής των Δημοκρατιών Νταϊάν Φεϊνστάιν δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο ένα νόμο για την απαγόρευση των όπλων στρατιωτικού τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 December 2012 - 19:30:31 UTC