Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων
  • [02] Υποχρεωτικά σε ΕΛΤΑ και τράπεζες η εξόφληση των οφειλών προς την εφορία
  • [03] Ρουμάνοι συγγραφείς έγραψαν τη ...γρηγορότερη νουβέλα στον κόσμο!
  • [04] ΚΚΕ: Ανάπτυξη πάνω σε ερείπια εργασιακών δικαιωμάτων
  • [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας MPS

  • [01] "Ναι" στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων

    Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, τάχθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Α. Σαμαράς και Μπ. Μπορίσοφ, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση του σεβασμού και της τήρησης των κανόνων καλής γειτονίας.

    Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι πολυεπίπεδη και εκτείνεται σε όλο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών.

    [02] Υποχρεωτικά σε ΕΛΤΑ και τράπεζες η εξόφληση των οφειλών προς την εφορία

    Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τις ΔΟΥ υποχρεωτικά από 1 Ιουνίου 2013. Μέχρι τότε η καταβολή των φόρων και άλλων οφειλών θα γίνεται εναλλακτικά στις ΔΟΥ ή στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη προκειμένου να αποσυμφορηθουν οι εφορίες από την πληρωμή των φόρων, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στις συναλλαγές τους και να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

    Η απόφαση αυτή, όπως ορίζεται, ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

    [03] Ρουμάνοι συγγραφείς έγραψαν τη ...γρηγορότερη νουβέλα στον κόσμο!

    Πενήντα τρεις Ρουμάνοι συγγραφείς κατόρθωσαν να γράψουν μία νουβέλα σε πέντε ώρες και 35 λεπτά καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

    Η συγγραφή του πεζογραφήματος άρχισε στις 10:20 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου με τους τέσσερις κύριους αφηγητές, συγγραφείς Γκάμπριελ Ντεσούμπλ, Φλορίν Ιάρου, Ράζβαν Τούπα και Μάριους Τσίβου να καταστρώνουν το σχέδιο και να βρίσκουν τον τίτλο του έργου, που είναι "Santa Claus & Co. Η πιο γρήγορη νουβέλα στον κόσμο".

    Ο εκδοτικός οίκος "Art Publishing House" ο οποίος θα δημοσιεύσει τη νουβέλα των 288 σελίδων - καρπό συλλογικής προσπάθειας 53 συγγραφέων διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο και ζήτησε η αξιολόγηση και η επικύρωσή του να γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία.

    "Το εγχείρημα σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, με ομαδικό πνεύμα και βάλαμε στην άκρη το εγώ για λίγες ώρες" υπογράμμισε ο Φλορίν Ιάρου.

    "Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους συγγραφείς που παραμέρισαν τη ματαιοδοξία τους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι όλοι μαζί" ανέφερε.

    Η νουβέλα "Santa Claus @ Co" είναι για τους Ρουμάνους, για τη Ρουμανία σήμερα.

    Το βιβλίο περιγράφει την εικόνα του Βουκουρεστίου, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό χρόνο να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους" τόνισε ο συγγραφέας.

    [04] ΚΚΕ: Ανάπτυξη πάνω σε ερείπια εργασιακών δικαιωμάτων

    «Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό», τονίζει το ΚΚΕ αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με όρους που θα εξασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, με πιο φτηνή εργατική δύναμη, προώθηση όλων των αντεργατικών μέτρων, πτώχευση αυτοαπασχολουμένων, σαρωτική ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, προκλητικές εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τη φοροεξόντωση».

    Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποθεώνουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», θα γίνει πάνω σε ερείπια δικαιωμάτων, δεν θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης».

    [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας MPS

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ως μέτρο προσωρινού χαρακτήρα την ανακεφαλαιοποίηση με κρατικά κεφάλαια της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, της Μόντε ντέι Πάσκι (Banca Monte dei Paschi di Siena, MPS), «για λόγους σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος» στη χώρα αυτή.

    Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή, ύψους 3,9 δισεκ. ευρώ, θα επιτρέψει στην τράπεζα να αυξήσει το λόγο των ιδίων κεφαλαίων της στο 9%, όπως έχει ορίσει η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή (EBA), και θα αποτελέσει ένα μέτρο προσωρινής προστασίας της από την έκθεσή της σε οικονομικούς κινδύνους λόγω της αγοράς κρατικού χρέους.

    Η ιταλική τράπεζα πρόκειται να λάβει νέα κεφάλαια υπό την μορφή υβριδικών κεφαλαιακών εργαλείων που θα αντικαταστήσουν παρόμοια τέτοια εργαλεία, ύψους 1,9 δισεκ. ευρώ, που είχαν ήδη τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση της Ιταλίας το 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 13:30:29 UTC