Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Βρίσκουμε ισχυρούς συμμάχους του ελληνικού λαού»
  • [02] Προφυλακιστέοι οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Βρίσκουμε ισχυρούς συμμάχους του ελληνικού λαού»

    «Μη χάσετε ποτέ την ελπίδα σας. Συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη».

    Με το μήνυμα αυτό προς τον ελληνικό λαό, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα (γνωστό και ως πρόεδρο Λούλα). Μια συνάντηση που σημάδεψε τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία και η οποία (συνάντηση) διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο.

    «Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον ελληνικό λαό είναι πως αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είστε ψύχραιμοι, να έχετε μεγάλη θέληση και να αναζητάτε λύσεις», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας ο οποίος εμφανίστηκε, ιδιαιτέρως επικριτικός για τις αποφάσεις που πάρθηκαν 4 χρόνια πριν. «Νομίζω ότι ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δε θα βίωνε τέτοιες καταστάσεις εάν είχαν παρθεί σωστές πολιτικές αποφάσεις πριν από 4 χρόνια», είπε. Ο πρόεδρος Λούλα εμφανίστηκε, ιδιαιτέρως, ανήσυχος για τη δίνη στην οποία έχει μπει η παγκόσμια οικονομία και αυτό που επεσήμανε είναι πως «σε περίοδο κρίσης η λέξη-κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. «Εδώ στη Βραζιλία, τόνισε, η λέξη-κλειδί ήταν: οικονομική ανάπτυξη, συν εμπόριο, συν επενδύσεις, συν θέσεις εργασίας, συν κατανάλωση. Και γι΄αυτό η Βραζιλία ανέβηκε από τη 10η στην 6η θέση της παγκόσμιας οικονομίας».

    Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως «στο πρόσωπο του προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο. Ένα σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση. Στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές». «Μας εξήγησε, συνέχισε ο κ.Τσίπρας ότι πριν 10 χρόνια στη Βραζιλία, η ελπίδα νίκησε το φόβο και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό. Να μην απελπιστεί γιατί και στην Ελλάδα η ελπίδα θα νικήσει το φόβο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας».

    [02] Προφυλακιστέοι οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη

    Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην στελέχη της Διοίκησης της Proton Bank, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας για την υπόθεση των δανείων που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του βασικού κατηγορουμένου.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέους τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα το 2010 σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη.

    Τα τρία άλλοτε στελέχη στη διοίκηση της τράπεζας αρνούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα τους αποδίδονται, δηλώνουν «παραπλανημένοι» από τον Λαυρεντιάδη και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν γνώση των ενεργειών του επιχειρηματία και κυρίως για τη διασύνδεσή του με τις εταιρείες που χρηματοδότησε η τράπεζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2012 - 21:30:26 UTC