Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπτει προσωρινά τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [02] "Πολύ ενθαρρυντική ένδειξη η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P"
  • [03] Την ερχόμενη Δευτέρα η τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων ΟΑΕΕ
  • [04] Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα
  • [05] Νέα αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου Αιγαίου
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Οι λέξεις έχασαν το νόημά τους

  • [01] Διακόπτει προσωρινά τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεων προκειμένου να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, ενόψει ενδεχόμενης νέας σύγκρουσης με την κυβέρνηση, στην περίπτωση που γίνουν απολύσεις το 2013, αποφάσισε το μεσημέρι η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Όπως σημειώθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τις επόμενες ημέρες οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται να οργανώσουν συλλογικές διαδικασίες συζήτησης για την επόμενη ημέρα του αγώνα. Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι καλούνται να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν τη δράση τους. «Να αποτιμήσουμε κριτικά τα λάθη και τις αδυναμίες όλων» όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος.

    [02] "Πολύ ενθαρρυντική ένδειξη η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P"

    «Πολύ ενθαρρυντική» ένδειξη, χαρακτήρισε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Standard & Poor's ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ.

    Σε δήλωσή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ζεεχόφερ έκανε λόγο για πολύ σημαντικό βήμα και επισήμανε πως «αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες γίνονται πλέον αντιληπτές». Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να τις συνεχίσει και τόνισε ότι με συνέπεια και συνέχεια εδραιώνεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

    «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη λήψη μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης και μάλιστα (μέτρων) μακροπρόθεσμων και αξιόπιστων, παρά τις πολιτικές δυσκολίες στις ενδιαφερόμενες χώρες. Αυτό συνέβη. Και είναι πολύ εντυπωσιακό», πρόσθεσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

    [03] Την ερχόμενη Δευτέρα η τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων ΟΑΕΕ

    Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει οριστικά η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού.

    Για την απογραφή είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

    Η Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει επίσης, ότι η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

    [04] Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα

    Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθορίζει ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους.

    Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος αφορά αυτούς που ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).

    Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:

    α) όσοι προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,

    β) όσοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,

    γ) όσοι προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    [05] Νέα αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου Αιγαίου

    Η Σύγκλητος τού πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε, ομόφωνα, να προχωρήσει σε νέα αναστολή λειτουργίας τού Ιδρύματος, αύριο (Πέμπτη) και την Παρασκευή, προκειμένου να αναδείξει ότι το πανεπιστήμιο Αιγαίου ?όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σοβαρότατη έλλειψη αυτού? και ότι ?αδυνατεί να λειτουργήσει μετά την 'απώλεια' 37 διοικητικών υπαλλήλων του, οι οποίοι και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα?.

    Επίσης, εξουσιοδοτεί τον πρύτανη:

    - να καλέσει προς σύγκληση έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος της ουσιαστικής κατάργησης τού αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, αλλά και της διοικητικής και οικονομικής αποσάθρωσής τους,

    - να προτείνει συντονισμένη αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της απειλής που δέχονται τα πανεπιστήμια και να ζητήσει την τήρηση τής ηθικής δέσμευσης των πρυτάνεων, περί παραίτησής τους, στην περίπτωση εφαρμογής τού νόμου που θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους και βίαιης προώθησης τού σχεδίου «Αθηνά».

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Οι λέξεις έχασαν το νόημά τους

    Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι με αυτό «οι λέξεις έχασαν το νόημά τους» και πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει «να εκδώσει ένα νέο λεξικό για να μπορούμε να συνεννοούμαστε».

    Σε αυτό το ύφος, σχολιάζει ότι η «περισσότερη δικαιοσύνη» σημαίνει:

    Όσαπιοπολλάπαιδιάέχειςτόσοθααυξάνειοφόροςσου.

    Όσαμεγαλύτεραέσοδααπόενοίκιαέχεις,θαμειώνεταιοφόροςσου.

    Όσομεγαλύτεραέσοδααπόμερίσματαλαμβάνεις,θαμειώνεταιοφόροςσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 December 2012 - 19:30:36 UTC