Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "¶ξιος επαίνου ο Αντ. Σαμαράς"
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις το ηλεκτρικό ρεύμα
  • [03] Βενιζέλος: Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [04] Προφυλακιστέα η συνεργάτης του Λ. Λαυρεντιάδη
  • [05] Διευκρινίσεις της Εθνικής Τράπεζας για τη ΛΑΡΚΟ
  • [06] Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του ο Μόντι
  • [07] Θρασύβουλος-Βέροια 0-2 / Κέρκυρα-Τύρναβος 0-0

  • [01] "¶ξιος επαίνου ο Αντ. Σαμαράς"

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος επαίνου, δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU), Έντμουντ Στόιμπερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» και τονίζει ότι «η Ελλάδα τώρα προσπαθεί πραγματικά».

    «Έχουμε αφήσει τα δυσκολότερα πίσω μας», δηλώνει ο κ. Στόιμπερ αναφερόμενος στην κρίση και, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι σωστή «η τελευταία τόσο ήπια γραμμή από CDU και CSU», σημειώνει:

    «Δεν το αντιλαμβάνομαι ως αλλαγή των CDU και CSU. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επίμονα, επί ώρες, μιλούσαν στον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να στηρίξει επιτέλους το πρόγραμμα εξυγίανσης της τότε κυβέρνησης. Δόξα τω Θεώ, εκείνος έκανε στροφή. Η Ελλάδα, τώρα, προσπαθεί πραγματικά. Είτε ο Σαμαράς θα τα καταφέρει, είτε η ελληνική δημοκρατία θα έχει κακό τέλος».

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις το ηλεκτρικό ρεύμα

    «Η αύξηση του ρεύματος είναι μια επιλογή που οδηγεί τελικά στο να έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα. Με δεδομένο ότι με το ρεύμα εισπράττεται τελικά και το χαράτσι, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η επιλογή αυτή είναι επιλογή αυτό το χειμώνα να έχουμε νεκρούς από το κρύο. Είναι συνειδητή επιλογή. Ή να καούν από ξυλόσομπες ή να καταστραφούν τα δάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA.

    Tόνισε ακόμη πως το ρεύμα είναι ήδη πολύ ακριβό στην Ελλάδα και προσέθεσε: «Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ειδική πολιτική χαμηλών τιμολογίων. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι και αυτό μια από τις προϋποθέσεις που θέτει το μνημόνιο για τις επόμενες δόσεις. Είναι η ΔΕΗ, το φορολογικό και οι απολύσεις στο Δημόσιο. Για τις επόμενες δύο δόσεις μέχρι το Μάρτιο. ¶ρα, όλα τα άλλα πια είναι ψέματα. Φτάνουν πια τα ψέματα. Εδώ λοιπόν, έχεις να διαλέξεις. Ή θα πάρω αυτό το ανάλγητο σκληρό μέτρο με επίπτωση, επαναλαμβάνω, να έχουμε και νεκρούς από ψύχος ή θα τα σπάσω και θα πω τέρμα δεν πάει άλλο».

    Απαντώντας στα σχόλια του Π. Σκουρλέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις θα γίνουν από τον ερχόμενο Ιούνιο και ότι «θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που προεξοφλεί ο κ. Σκουρλέτης». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός προανήγγειλε νεκρούς από το κρύο.

    «Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά λύσεις, ο κ. Σκουρλέτης εύχεται να καούν άνθρωποι από ξυλόσομπες ή να πεθάνουν από το κρύο για να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Δεν τον καταγγέλλουμε γιατί μάλλον δεν έχει επίγνωση του τι λέει. Παραληρεί! Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [03] Βενιζέλος: Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Σειρά ρυθμίσεων αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε σήμερα στην Ιπποκράτους, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου, τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Κώστα Μαθιουδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, καθώς και τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκη Αθανασόπουλο και Γιάννη Εμίρη, αντιστοίχως.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για ζητήματα ενεργειακής πολιτικής και ιδίως ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ζήτησε σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ:

    Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων, έτσι ώστε στο κοινωνικό τιμολόγιο να ενταχθούν περισσότερες οικογένειες, από 300.000 να φτάσει στις 400.000.

    Εφαρμογή της έκπτωσης στο κοινωνικό τιμολόγιο στο σύνολο της κατανάλωσης, και όχι σε μέρος της.

    Αυξήσεις στις μεγάλες καταναλώσεις.

    Επέκταση εφαρμογής του φτηνού νυχτερινού τιμολογίου τόσο σε περισσότερα νοικοκυριά, όσο και στις αγροτικές καταναλώσεις.

    [04] Προφυλακιστέα η συνεργάτης του Λ. Λαυρεντιάδη

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που απολογήθηκε για τις βαριές κατηγορίες που της αποδίδονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρείες συνδεδεμένες με τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία.

    Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή η κατηγορουμένη, πρώην στέλεχος στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της τράπεζας, η οποία παραδόθηκε στην δικαιοσύνη πριν λίγες ημέρες καθώς σε βάρος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή της στις επίμαχες συμβάσεις δανειοδοτήσεων.

    [05] Διευκρινίσεις της Εθνικής Τράπεζας για τη ΛΑΡΚΟ

    Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της εταιρείας "ΛΑΡΚΟ" παραχωρεί σε σχετική της ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναφέρει τα εξής:

    "Η ΕΤΕ απέστειλε σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και τον αρμόδιο ΄καθ' ύλην Υφυπουργό του ΥΠΕΚΑ΄, εξώδικες δηλώσεις με τις οποίες, απλώς, τους ενημέρωνε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου στη Λάρυμνα και της εκτάσεως των 1.400 στρεμμάτων επί της οποίας έχει ανεγερθεί, ώστε να μη συμπεριληφθούν, προφανώς από λαθεμένη ενημέρωση, εκτίμηση και πλημμελή έρευνα στα επιστρεπτέα στο Δημόσιο μετά τη λήξη της μίσθωσης περιουσιακά στοιχεία.

    Η ενέργεια αυτή δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από μια απλή ενημέρωση που είχε σκοπό την αποφυγή μελλοντικής άσκοπης αντιδικίας με το Δημόσιο για το ανωτέρω θέμα, αλλά και τη στοιχειώδη προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των μετόχων της.

    Ταυτόχρονα, όμως, προστάτευε και την αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου έναντι των υποψήφιων επενδυτών από την τυχόν προσφορά σ' αυτούς ενός περιουσιακού στοιχείου που προφανώς δεν του ανήκει".

    [06] Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του ο Μόντι

    Μετά την σημερινή έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 από την γερουσία, αύριο το απόγευμα στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) πρόκειται να αρχίσει η αντίστοιχη ψηφοφορία στην ιταλική βουλή.

    Μετά την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

    Μέχρι την Κυριακή ο Μόντι αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του σχετικά με την πιθανότητα καθόδου του στην πολιτική. Θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να υποστηρίξει κεντρώες δυνάμεις του καθολικού κέντρου, χωρίς να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με σχολιαστές οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να επιταχύνουν σημαντικά τους ρυθμούς συλλογής των αναγκαίων υπογραφών, αν θέλουν να καταφέρουν να παρουσιαστούν στις βουλευτικές εκλογές.

    [07] Θρασύβουλος-Βέροια 0-2 / Κέρκυρα-Τύρναβος 0-0

    Σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Βέροια νίκησε στη Φυλή το Θρασύβουλο με 2-0 και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Εθνικός Γαζώρου-Ξάνθη. Τα γκολ της «βασίλισσας του βορρά» σημείωσαν οι Πέρεζ (35΄) και Ολαϊτάν (84΄).

    Κέρκυρα-Τύρναβος 0-0

    Το 2-0 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για την Κέρκυρα, που προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Τύρναβο, μετά το αποψινό 0-0 στο «νησί των Φαιάκων». Στην επόμενη φάση η Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λεβαδειακός-Πιερικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 17:30:24 UTC