Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημιές ανακοίνωσαν Εθνική και Alpha Bank
  • [02] Καμμένος: Πατριωτικό δημοκρατικό τόξο για τη σωτηρία της χώρας
  • [03] Παραμένουν στην εργασία τους έως τις 11 Ιανουαρίου οι 31 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • [04] Αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ εισηγείται η ΡΑΕ
  • [05] UEFA: Αποκλεισμός μίας σεζόν στη Μάλαγα

  • [01] Ζημιές ανακοίνωσαν Εθνική και Alpha Bank

    Ζημιές 2,45 δισ.ευρώ για το εννεάμηνο του 2012 ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, κυρίως λόγω της αρνητικής συνεισφοράς από μη επαναλαμβανόμενες λειτουργικές πηγές, όπως τα αρνητικά αποτελέσματα από χρηματοοικονομικές πράξεις στην Ελλάδα και οι πρόσθετες ζημιές λόγω της απομείωσης ομολόγων και δανείων που ανταλλάχθηκαν στα πλαίσια του PSI καθώς και περαιτέρω προβλέψεις για απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

    Εξάλλου, ζημιές 711,8 εκατ., ευρώ συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από την αναγνώριση των νέων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στην εύλογη αξία κατά την ημερομηνία της, ανακοίνωσε ο όμιλος της Alpha Bank, στο εννεάμηνο του έτους.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank, συμπεριλαμβανομένης της εκθέσεως της Blackrock, ανέρχονται σε 4,6 δισ.ευρώ, με 2,9 δισ. ευρώ να έχουν ήδη εκταμιευθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος. Λαμβάνοντας υπ' όψιν την πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,6 δισ.ευρώ , ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων διαμορφώνεται pro-forma σε 12,8%.

    [02] Καμμένος: Πατριωτικό δημοκρατικό τόξο για τη σωτηρία της χώρας

    Ο πατριωτισμός είναι η ιδεολογική πλατφόρμα και κοινή συνείδηση και η ανάδειξη ενός πατριωτικού δημοκρατικού τόξου είναι αυτή που θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή και την κοινωνία από τη φιλελεύθερη λαίλαπα, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία αποτελεί και την έναρξη των διαδικασιών για το 1ο Συνέδριο.

    Ο Π. Καμμένος είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, «όλοι εσείς που δώσατε την μάχη και ανατρέψατε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τα ηνία της χώρας», προσθέτοντας ότι «θα ανατρέψουμε την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες»,

    Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Καμμένος είπε ότι η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο ήταν καθοριστικό γεγονός, πρόσθεσε ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο απέτυχε και ότι δεν λειτουργούσαν όλα καλά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «τις αλλαγές θα τις επιβάλλουν οι Έλληνες και όχι οι τοκογλύφοι».

    [03] Παραμένουν στην εργασία τους έως τις 11 Ιανουαρίου οι 31 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    Προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία παραμένουν στη δουλειά τους έως τις 11 Ιανουαρίου οπότε και θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχουν καταθέσει 31 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Ανάλογη απόφαση που αφορά τρεις εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξέδωσε σήμερα και το Πρωτοδικείο Ρόδου, μόνο που στην περίπτωση αυτή η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για την 11η Απριλίου.

    Σήμερα εκδικάστηκε, επίσης, το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής μιας εργαζομένης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και θα ζητήσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    [04] Αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ εισηγείται η ΡΑΕ

    Μεσοσταθμικές αυξήσεις 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προτείνει για το 2013 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, θα προσεγγίζουν ενδεχομένως και το 20% για τιμολόγια της ΔΕΗ που διαμορφώνονται σήμερα κάτω του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονται και αρκετές κατηγορίες οικιακών.

    Ανατιμήσεις κυρίως για τις χαμηλές καταναλώσεις προκύπτουν και από τη σταδιακή κατάργηση των κλιμακίων με βάση τα οποία τιμολογείται η ενέργεια. Τα κλιμάκια που ισχύουν σήμερα είναι 0-800 κιλοβατώρες, 801-1000, 1001-2000 και άνω των 2000 kwh τα οποία σύμφωνα με τις προτάσεις τόσο της ΡΑΕ όσο και της ΔΕΗ σταδιακά θα καταργηθούν, προκειμένου να υπάρχει μία τιμή ανά κιλοβατώρα για όλες τις καταναλώσεις (ανεξαρτήτως ύψους) στη χαμηλή τάση και άλλη μία για τη νυχτερινή κατανάλωση.

    [05] UEFA: Αποκλεισμός μίας σεζόν στη Μάλαγα

    Η Μάλαγα δέχθηκε ένα δυνατό «πλήγμα» στην ευρωπαϊκή παρουσία της, αφού τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό από την προσεχή διοργάνωση, στην οποία θα πάρει το «εισιτήριο» για να μετάσχει, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η τιμωρία της κρίνεται μάλλον ως αναμενόμενη, αφού η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία την είχε προειδοποιήσει να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες, τις οποίες είχε προς τρίτους. Πάντως, ο ισπανικός σύλλογος, αν δεν ρυθμίσει τα χρέη του μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό και για δεύτερη σεζόν μέσα στα 4 προσεχή χρόνια.

    Η Μάλαγα, στην οποία έχει επιβληθεί και πρόστιμο 300.000 ευρώ, ήταν ένας από τους 9 συλλόγους που είχαν λάβει προειδοποίηση για τα χρέη τους από την UEFA βάσει του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο έχει θεσπιστεί και του οποίου υπέρμαχος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 17:30:27 UTC