Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξη για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη η Λαγκάρντ
  • [02] Νέο μακελειό στη Συρία
  • [03] Ο Φέτελ κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στην Ευρώπη
  • [04] Η ώρα της κρίσης πλησιάζει, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"

  • [01] Αισιόδοξη για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη η Λαγκάρντ

    Η διαμάχη σχετικώς με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν επηρέασε την προσωπική της σχέση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαβεβαιώνει η Γενική Δευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εμφανίζεται αισιόδοξη για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη το 2013, ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο από την εφαρμογή υπερβολικά αυστηρών μέτρων στην Γερμανία.

    «Προϋπόθεση για την «στροφή» είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», επισημαίνει η κυρία Λαγκάρντ, προειδοποιώντας παράλληλα για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία. "Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος", δηλώνει και διευκρινίζει ότι με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπισθούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης.

    [02] Νέο μακελειό στη Συρία

    Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 8 παιδιά, από βομβαρδισμό που σημειώθηκε σήμερα σε ένα χωριό, στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στο χωριό Καχτανιγιέ, στην επαρχία Ράκα", σημειώνει το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή του.

    "Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Καχτανιγιέ, μεταξύ των οποίων μια ολόκληρη οικογένεια. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με μοτοσικλέτες, καθώς στο χωριό δεν υπήρχαν αυτοκίνητα που να είχαν βενζίνη για να μπορέσουν να μεταφερθούν με αυτά", διευκρίνισαν παράλληλα ακτιβιστές του ειδησεογραφικού δικτύου της Ράκα, Raqa News Network, σε σελίδα στο Facebook.

    Στην Ράκα υπάρχει μία κλιμάκωση των συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες καθώς οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους σε αυτήν την επαρχία, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

    Στο μεταξύ, περίπου 1.100 Σύροι, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή κοντά σε αρτοποιείο στην κεντρική Συρία, έχουν εισέλθει στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε σήμερα τουρκική διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Με τους νέους αυτούς πρόσφυγες, ο συνολικός αριθμός των Σύρων που διαμένουν σε πολλούς καταυλισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία ξεπερνάει τους 148.000, σύμφωνα με τις αρχές.

    [03] Ο Φέτελ κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στην Ευρώπη

    Δημοσιογράφοι από 26 πρακτορεία ειδήσεων επέλεξαν τον Σεμπάστιαν Φέτελ ως την κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2012. Την 55η ψηφοφορία διοργάνωσε το Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (PAP), το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με αυτά, ο οδηγός της Red Bull, ο οποίος στέφθηκε φέτος για τρίτη διαδοχική φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα, κατέκτησε την πρώτη θέση στη δημοσκόπηση με 137 βαθμούς, επτά περισσότερους από τον Μπράντλεϊ Γουίγκινς, που μέσα στο 2012 έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδηλάτης που πρώτευσε στον Γύρο της Γαλλίας. Την τρίτη θέση με 126 βαθμούς πήρε ο Βρετανός δρομέας, Μοχάμεντ Φάρα, ο οποίος κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το χρυσό μετάλλιο στα 5.000 και τα 10.000 μέτρα.

    [04] Η ώρα της κρίσης πλησιάζει, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Με την εκτίμηση ότι "η ώρα της κρίσης πλησιάζει", ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", καταγγέλλοντας ότι η ίδια η λίστα αλλά και οι προσπάθειες απόκρυψής της αποτυπώνουν και συμπυκνώνουν την ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, την κακοδιοίκηση και οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού, προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας.

    «Τα ψέματα τελείωσαν ο λαός μας ζητάει να μάθει την αλήθεια, η ώρα της κρίσης πλησιάζει» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 December 2012 - 17:30:26 UTC