Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πίσω μας
  • [02] Στη Βουλή η πρωτότυπη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ στον ΕΟΤ
  • [04] «Μήπως το μόνο που θέλουμε είναι να ξαναβρούμε το χαμένο μας βόλεμα» αναρωτιέται ο Νίκος Κυπουργός
  • [05] «Όχι» του Ρονάλντο στην πρόταση ανανέωσης της Ρεάλ
  • [06] ΚΚΕ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα της παλιάς και της νέας "λίστας Λαγκάρντ"

  • [01] Σόιμπλε: Το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πίσω μας

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πλέον "πίσω μας", σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Μπιλντ".

    "Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας", δήλωσε ο Σόιμπλε.

    Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε έτσι πιο αισιόδοξος από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία δεν είχε θελήσει στις 10 Δεκεμβρίου "να άρει ακόμη πλήρως το συναγερμό". Η Μέρκελ δήλωσε "επιφυλακτικά αισιόδοξη", αποστασιοποιούμενη έτσι από την πιο έντονη αισιοδοξία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έβλεπε "πίσω μας" την κρίση του ευρώ.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά, στη συνέντευξή του στην "Μπιλντ", πως η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. "Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο υπουργός.

    Ο Σόιμπλε δηλώνει εξάλλου πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, "εκπληρώνει της υποχρεώσεις της".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Στη Βουλή η πρωτότυπη "λίστα Λαγκάρντ"

    Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχουν στείλειοι οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

    Έως στιγμής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.

    [03] Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ στον ΕΟΤ

    Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ΕΔΕ στον ΕΟΤ έως τις 7 Ιανουαρίου, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή το ζήτημα της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στον Οργανισμό. Στην ΕΔΕ που ζήτησε η ίδια η υπουργός να γίνει στους κόλπους του ΕΟΤ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

    Πότε και με εντολή τίνος παραδόθηκε το μπλοκ των επιταγών στον πρώην σύμβουλο του πρώην γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου, Κώστα Βασιλάκο.

    Ποιος είναι ο λόγος της παράδοσης.

    Αν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και πότε είχε ξαναγίνει αυτό.

    Να καταγραφεί πόσες επιταγές και με τι ποσά η κάθε μια, είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΤ, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού από 1/1/2012 εως 21/12/102 και αν είχε διαπιστωθεί η νόμιμη πληρωμή αυτών.

    Από πόσους και ποιους λογαριασμούς του ΕΟΤ σύρονται- έχουν εκδοθεί μπλοκ επιταγών, και ποιος ο λόγος έκδοσης αυτών και αν τηρείται βιβλίο καταχώρησης των επιταγών που εκδίδονται και παραδίδονται στους δικαιούχους για πληρωμή.

    Διερεύνηση του «οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου» του ΕΟΤ ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

    [04] «Μήπως το μόνο που θέλουμε είναι να ξαναβρούμε το χαμένο μας βόλεμα» αναρωτιέται ο Νίκος Κυπουργός

    Ο Νίκος Κυπουργός, συνθέτης για περισσότερα από τριάντα χρόνια, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική.

    Με «γερές» μουσικές σπουδές έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Λιλιπούπολη (1980) και η γνωριμία και συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι τον καθόρισαν και του διαμόρφωσαν το μουσικό πεδίο, στο οποίο κινήθηκε έκτοτε.

    Σήμερα (27/12), αύριο και μεθαύριο (28-29/12) στην αίθουσα Τέχνης Ιανός, ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει σε τρεις παραστάσεις τα τραγούδια από τα «Μυστικά του Κήπου» με την ευκαιρία της επανέκδοσής τους σε βιβλίο-cd από τη Μικρή Άρκτο.

    Στις παραστάσεις συμπράττουν, ο Χρόνης Αηδονίδης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νένα Βενετσάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, η Ελλη Πασπαλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαρία Φαραντούρη, καθώς και η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

    «Προσωπικά αναζητούσα περισσότερο χρόνο και περισσότερο χώρο. Στη Σύρο, όπως και σε πολλά άλλα μέρη εκτός Αθηνών φαντάζομαι, ο χρόνος διευρύνεται, όπως και ο χώρος άλλωστε. Σε περιβάλλουν η θάλασσα κι ο ουρανός κι αυτό το νιώθεις και το βλέπεις. Εξαρτάται από το τι αναζητά κανείς» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κυπουργός. Και για τη σημερινή κρίση:

    «Η εξωτερική μου πλευρά συμμετέχει, η εσωτερική αναζητά να δραπετεύει. Ο φόβος μου είναι να πάει η ευκαιρία στα χαμένα, να μην αφυπνισθούμε, να αναπολούμε απλώς τη χαμένη ευμάρεια και όταν την ξαναβρούμε να είμαστε όπως πριν. Το σοβαρότερο για μένα είναι η απώλεια του στόχου, νομίζω ότι αυτό έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, έχουν ξεπουληθεί αξίες, έχουν ξεπουληθεί ιδέες και ο δρόμος ήταν προδιαγεγραμμένος, δεν πήγαινε αλλού. Τουλάχιστον θα είναι αφορμή να αφυπνιστούμε ή απλώς το μόνο που θέλουμε είναι να ξαναβρούμε το χαμένο μας βόλεμα; Αυτό είναι για μένα το καίριο ερώτημα».

    [05] «Όχι» του Ρονάλντο στην πρόταση ανανέωσης της Ρεάλ

    Ατμόσφαιρα... διαζυγίου μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Ρεάλ Μαδρίτης πλανάται στην ισπανική πρωτεύουσα. Βάση στις φήμες ότι ο Πορτογάλος άσος είναι αποφασισμένος να κλείσει την "περιπέτειά" του στην Ισπανία έδωσε η είδηση του "όχι" από την πλευρά του ποδοσφαιριστή στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

    «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπογράφει την ανανέωση» γράφει η ισπανική εφημερίδα «As» στην ιστοσελίδα της, δίνοντας ένα σαφές δείγμα της κατάστασης.

    [06] ΚΚΕ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα της παλιάς και της νέας "λίστας Λαγκάρντ"

    Για «κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητεί «να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 15:30:36 UTC