Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΟΤ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: «Οδυνηρή η πραγματικότητα για όσους συγκάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ»
  • [03] Διευκολύνσεις στα δάνεια για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007
  • [04] Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τις υιοθεσίες παιδιών από Αμερικανούς

  • [01] Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΕΟΤ

    Ενώπιον του 15ου Τακτικού Ανακριτή απολογούνται σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την απόπειρα απάτης σε βάρος του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.

    Πλην του 39χρονου πρώην ειδικού συμβούλου του Οργανισμού, ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα ένας 44χρονος επιχειρηματίας, μία γυναίκα και ένας άντρας 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας και ένας 44χρονος συνεργάτης της επίμαχης εταιρείας, που σύμφωνα με την Αστυνομία συνεργάστηκαν προκειμένου να εξαπατήσουν τον ΕΟΤ και να εισπράξουν τα χρήματα .

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ ειδοποίησαν την τράπεζα ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια οφειλή του οργανισμού. Η επίμαχη επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι πλέον κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην ειδικός σύμβουλος, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα, είχε απαιτήσει να κρατά αυτός το μπλοκ επιταγών του Οργανισμού προκειμένου να ελέγχει όπως έλεγε τα οικονομικά στοιχεία.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: «Οδυνηρή η πραγματικότητα για όσους συγκάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ»

    «Πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν, προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, περιλαμβάνοντας στους δεύτερους τη Νέα Δημοκρατία.

    Σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι ενδεικτική του πανικού και του πλεονάζοντος θράσους που διακατέχει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

    «Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πράγματα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «απαίτηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας είναι να αποδοθούν οι ευθύνες».

    Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις στον ΕΟΤ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση του μνημονίου αποτελεί την ουρά του δικομματικού συστήματος» και «γι΄αυτό, πολλά απ' όσα λέγονται σε σχέση με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας από τους πρωταγωνιστές που τα δημιούργησαν είναι άκρως υποκριτικά».

    Βλέπουμε ότι με έναν τελείως ηθελημένα πρόχειρο τρόπο, έναν τρόπο που δίνει ευκαιρίες για να παρουσιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα σαν αυτά στον ΕΟΤ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα πρόσωπα, διορισμένα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να έχουν τη δυνατότητα, με μπλοκ επιταγών που βρέθηκαν στις τσέπες τους, άγνωστο πώς, να μπορούν να διεκδικούν χρήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. «Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που γέννησαν τη διαφθορά τις προηγούμενες δεκαετίες και, σήμερα, υλοποιούν την πιο άγρια πολιτική που γνώρισε η χώρα μας, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

    [03] Διευκολύνσεις στα δάνεια για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007

    Δυνατότητα αναστολής στην καταβολή των δόσεων που οφείλουν στα πιστωτικά ιδρύματα για το διάστημα από 01/01/2012 έως και 31/12/2012, παρέχεται στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 36579/Β1666/27-8-2007 και δεν έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    Οι τόκοι του χρονικού διαστήματος της αναστολής, βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες. Οι δόσεις, των οποίων η καταβολή ανεστάλη κατά τα ανωτέρω, προσαυξάνουν ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις.

    Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι τις 28/02/2013.

    [04] Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τις υιοθεσίες παιδιών από Αμερικανούς

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα νόμο ο οποίος απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά ρωσικής καταγωγής, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου στο Κρεμλίνο.

    Ο νόμος αυτός, ο οποίος επιβάλλει και άλλα μέτρα σε αντίποινα για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε αμερικανική νομοθεσία με στόχο να τιμωρούνται όσοι Ρώσοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων --τον «κατάλογο Μαγκνίτσκι», που ενέκρινε το αμερικάνικο Κογκρέσο--, τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και θεωρείται βέβαιο ότι θα κλιμακώσει τις εντάσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον.

    Ο νόμος χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο εχθρικά μέτρα που έχει λάβει η Μόσχα έναντι της Ουάσινγκτον μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 11:30:26 UTC