Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αν δεν αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή"
  • [02] Δύο χιλιάδες μερίδες, καθημερινά, στα συσσίτια της Εκκλησίας στην Θεσσαλονίκη
  • [03] Χανιά: Θανατηφόρο τροχαίο το πρώτο περιστατικό στην πόλη
  • [04] Ο αριθμός 93916 της 9ης σειράς, κερδίζει τα 4 εκατ. ευρώ του πρωτοχρονιάτικου λαχείου
  • [05] Έτος προεδρικών εκλογών, αλλά και δυσκολιών στην οικονομία, λόγω μνημονίου, το 2013

  • [01] "Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αν δεν αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή"

    Την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

    Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

    Όταν ρωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον απασχολεί το πρόβλημα και έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αυτοί που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο.

    Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή.

    Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Παπούλιας είχε εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Δύο χιλιάδες μερίδες, καθημερινά, στα συσσίτια της Εκκλησίας στην Θεσσαλονίκη

    Δύο χιλιάδες μερίδες σε φτωχούς Θεσσαλονικείς προσφέρει καθημερινά η Εκκλησία με τα συσσίτιά της, όπως είπε ο μητροπολίτης Άνθιμος στο κήρυγμά του στη διάρκεια της δοξολογίας για το νέο έτος στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας. Μόνο στο συσσίτιο της οδού Αμύντα, στο κέντρο της πόλης, δίνονται καθημερινά 300 μερίδες.

    Ο μητροπολίτης τόνισε ότι υιοθετεί το σύνθημα "κανένας νηστικός στη Θεσσαλονίκη τις γιορτές και όλο τον χρόνο", που είδε σε εφημερίδες. Μίλησε για τη σημαντική συνεργασία που έχει με τον δήμο, σε ό,τι αφορά στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από τη φτώχεια και σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να ενισχυθεί.

    [03] Χανιά: Θανατηφόρο τροχαίο το πρώτο περιστατικό στην πόλη

    Δυσάρεστο ήταν το πρώτο συμβάν του 2013 στα Χανιά, καθώς λίγες ώρες μετά τον ερχομό του νέου έτους, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ένας 35χρονος αλλοδαπός.

    Το περιστατικό συνέβη στις 2:45 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή «Λειβάδια» όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία της και ανατράπηκε.

    [04] Ο αριθμός 93916 της 9ης σειράς, κερδίζει τα 4 εκατ. ευρώ του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

    Κατά 4 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος είναι ο κάτοχος του πρωτοχρονιάτικου λαχείου με αριθμό 93916 της 9-ης σειράς, όπως προκύπτει από τη χθεσινοβραδινή κλήρωση. Ο ίδιος αριθμός σε όλες τις άλλες σειρές, κερδίζει 10.000 ευρώ.

    Οι αριθμοί 93917, 93918, 93919 και 93920της 9ης σειράς κερδίζουν από750.000ευρώ, ενώ ανεξαρτήτως σειράς κερδίζουναπό 7.500 ευρώ.

    Επίσης, οι αριθμοί 3916, 13916, 23916, 33916, 43916, 53916, 63916, 73916 και 83916, ανεξαρτήτου σειράς, κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

    Από 100 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί με κατάληξη 3917, 3918 και 3919 και 3920.

    Τέλος, από 5 ευρώ κερδίζουν όλα τα λαχεία των οποίων ο αριθμός λήγει σε 16, 17, 18, 19 και 20.

    [05] Έτος προεδρικών εκλογών, αλλά και δυσκολιών στην οικονομία, λόγω μνημονίου, το 2013

    Στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου και στο μνημόνιο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί από τη νέα κυβέρνηση, εστιάζεται το ενδιαφέρον πολιτικών και πολιτών με την είσοδο στο 2013.

    Εκ των βασικών υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος στηρίζεται από το κόμμα του και το ΔΗΚΟ και τον οποίο φέρουν μέχρι στιγμής πρώτο όλες οι δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η υποψηφιότητά του δεν συγκεντρώνει τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, οι οποίοι στέφονται προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα, τον οποίο στηρίζει η ΕΔΕΚ. Ο άλλος βασικός υποψήφιος είναι ο τέως υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, τον οποίο στηρίζει το ΑΚΕΛ.

    Με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ των κυρίων Λιλλήκα και Μαλά για τη δεύτερη θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 January 2013 - 13:30:23 UTC