Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωσική υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών νότια της Κρήτης
  • [03] Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου ΞΥΝΗ
  • [04] Ο Ι. Μιχελάκης πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
  • [05] Άγνωστοι λήστεψαν το ταμείο του προαστιακού στο Ζευγολατιό Κορινθίας
  • [06] ΕΚΤ: Αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσειςΟριακή
  • [07] Tο μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της ΚΤΚ
  • [08] Συνελήφθη πρώην αρχηγός ΓΕΣ της Τουρκίας για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997
  • [09] Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση του Μπουργκάς

  • [01] Ρωσική υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί την ρωσική υπηκοότητα στον γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος απείλησε πρόσφατα να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της φορολογίας επί των πλούσιων Γάλλων.

    "Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί την ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σταρ του γαλλικού σινεμά, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων γάλλων φορολογουμένων, δεν αλλάζει την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

    Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προωθήσει τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των ατόμων με ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω και κατά τρόπο ώστε να μην προσκρούει στην απόφαση περί αντισυνταγματικότητας.

    Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει στο τέλος του έτους ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδεια παραμονής ή ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν το επιθυμεί. "Αν ο Ζεράρ το θέλει πραγματικά, διευθετείται, και με θετικό τρόπο", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Γάλλος ηθοποιός, ηλικίας 64 ετών, είχε ανακοινώσει πριν ότι επιθυμεί να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο και ότι θα επιδιώξει να λάβει βελγική υπηκοότητα. Παρευρίσκεται συχνά σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία και σε άλλες εκδηλώσεις με διασημότητες της χώρας.

    Η εγκατάσταση του Ντεπαρντιέ στο χωριό Νεσέν του Βελγίου, που βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα, γνωστό από την μετεγκατάσταση εκεί πλούσιων Γάλλων για φορολογικούς λόγους, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών νότια της Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:39, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου.

    Η δόνηση, συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ασθενής. Προερχόταν από απόσταση 430 χιλιομέτρων Νότια - Νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται 96 χιλιόμετρα Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

    Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [03] Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου ΞΥΝΗ

    Kακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΞΥΝΗ, για υπόθεση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο.

    Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου και στρέφεται κατά των Σοφοκλή Ξυνή, της συζύγου του Αθηνάς και της κόρης του Αικατερίνης, που είναι μέλη του ΔΣ του Ομίλου ΞΥΝΗ, ενώ παράλληλα εκδόθηκε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και διάταξη απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.

    Η κατηγορία που απαγγέλθηκε- επισύρει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης- αφορά όχι μόνο περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής που φαίνεται να διαπιστώθηκαν σε εταιρίες του ομίλου, αλλά και είσπραξης επιδοτήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα που εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι μέσω πλαστών βεβαιώσεων ασφαλιστικών ενημεροτήτων τις οποίες εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι από υπηρεσίες του ΙΚΑ.

    Τη δικογραφία για την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής, που θα εντοπίσει αν προκύπτει εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η κ. Παπανδρέου, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, συνεχίζει την έρευνά της για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις.

    [04] Ο Ι. Μιχελάκης πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

    Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μιχελάκης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ.

    [05] Άγνωστοι λήστεψαν το ταμείο του προαστιακού στο Ζευγολατιό Κορινθίας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων, οι οποίοι λήστεψαν τον σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

    Χθες βράδυ, οι τρεις άγνωστοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, προσέγγισαν το εκδοτήριο εισιτηρίων του σταθμού, όπου με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από τη 40χρονη υπάλληλο τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο.

    Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

    [06] ΕΚΤ: Αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ οι τραπεζικές καταθέσειςΟριακή

    Αύξηση των καταθέσεων των ιδιωτών στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν ταυτίζονται πλήρως με τα αντίστοιχα της Τραπέζης της Ελλάδος (θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα) καθώς περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ στα 161 δισ. ευρώ, από 160,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    Σημειώνεται ότι η αντιστροφή της τάσης φυγής των καταθέσεων άρχισε να σημειώνεται από τον περασμένο Ιούνιο.

    [07] Tο μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο διοικητής της ΚΤΚ

    «Το μεγάλο μας στοίχημα θα είναι η επιτυχής υλοποίηση του μνημονίου με τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη γενικότερη συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι το μνημόνιο θέτει τη βάση για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

    Επίσης, υπέδειξε ότι το μνημόνιο παρά τα οδυνηρά μέτρα, «περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά μέτρα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα που θα οδηγήσουν σε ένα πιο υγιές, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να στηρίζει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βιώσιμη ανάπτυξη». Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι «ο τραπεζικός τομέας γυρίζει σελίδα» και εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία των κυπριακών τραπεζών παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

    «Η ΚΤΚ φροντίζει στο να εντοπισθούν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε αυτά να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στις δύο μεγάλες τράπεζες για τις λανθασμένες τους εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαν να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους ελλείμματα με ιδιωτικούς πόρους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίησή τους.

    [08] Συνελήφθη πρώην αρχηγός ΓΕΣ της Τουρκίας για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997

    Ο πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997 που ανέτρεψε την τότε ισλαμιστική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο στρατηγός εν αποστρατεία σήμερα θα μεταφερθεί μέσα στην ημέρα στην Άγκυρα για να απολογηθεί, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε την περασμένη χρονιά.

    Αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στο πραξικόπημα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση του Μπουργκάς

    Στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση του περασμένου καλοκαιριού στο θέρετρο του Μπουργκάς προχώρησαν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας "24 Chassa" (24 Ώρες) η επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών του Μπουργκάς Στανέλια Καρατζόβα.

    Στις 18 Ιουλίου 2012, βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς στοίχισε τη ζωή σε πέντε Ισραηλινούς τουρίστες, στο Βούλγαρο οδηγό του λεωφορείου και σε ακόμη ένα άτομο, που εικάζεται πως ήταν ο καμικάζι βομβιστής.

    Το άτομο, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, έχει μπει σε λίστα καταζητούμενων. Η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει την εθνικότητα του ατόμου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, τονίζοντας ότι οι αρχές εργάζονται πάνω σε μία ποινική και όχι πολιτική υπόθεση, η διερεύνηση της οποίας δεν θα πρέπει να βαρύνεται από "πολιτικές αποχρώσεις". Σημείωσε δε πως και τα τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ξένοι υπήκοοι και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για επαφές τους με ντόπιους.

    Επιμέλεια: Σ. Παπαδοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2013 - 11:30:25 UTC