Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται το 2013 με Εργαστήρι Τεχνών
  • [02] Τρίκαλα: Δωδεκάχρονη ξεψύχησε των ώρα που διασκέδαζε σε παγοδρόμιο
  • [03] Επιδείνωση της κατάστασης του Ούγκο Τσάβες

  • [01] Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται το 2013 με Εργαστήρι Τεχνών

    Εργαστήριο Τεχνών καθιερώνει το Μουσείο Ακρόπολης από τις 15 Ιανουαρίου 2013, ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των επισκεπτών του για ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις. Οι αρχαιολόγοι-φροντιστές και οι συντηρητές του Μουσείου θα παρουσιάζουν στο κοινό θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων.

    Το Εργαστήριο Τεχνών θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου 2013 με θέμα την τρισδιάστατη αντιγραφή των γλυπτών και θα πραγματοποιείται από Τρίτη έως Κυριακή, δύο φορές την ημέρα, στις 11 π.μ. και στις 12 το μεσημέρι. Κάθε φορά θα συμμετέχουν έως 20 επισκέπτες, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή απαιτείται το εισιτήριο ημέρας.

    Επίσης, το Μουσείο Ακρόπολης, παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του για 12 ώρες λειτουργίας καθημερινά κατά την περίοδο της μεγάλης τουριστικής επισκεψιμότητας (Απρίλιος έως και Οκτώβριος). Καθιερώνει, παράλληλα, χειμερινό ωράριο λειτουργίας από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο.

    [02] Τρίκαλα: Δωδεκάχρονη ξεψύχησε των ώρα που διασκέδαζε σε παγοδρόμιο

    Κοριτσάκι, ηλικίας δώδεκα ετών, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που διασκέδαζε σε υπαίθριο παγοδρόμιο, στην πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Όμως, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εφημερεύοντες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, η άτυχη μαθήτρια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

    Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

    [03] Επιδείνωση της κατάστασης του Ούγκο Τσάβες

    Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση του Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού, γεγονός που επιφέρει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του μετά τη τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 11 Δεκέμβρη για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας.

    «Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες» ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας. «Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας», πρόσθεσε, παρέχοντας καμία περαιτέρω λεπτομέρεια.

    Ο Τσάβες, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, υποβλήθηκε, πριν από περίπου ένα μήνα, στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Κούβας.

    Ωστόσο, ηκυβέρνηση της Βενεζουέλας έκανε λόγο για «χειραγώγηση» που επιχειρεί η αντιπολίτευση και «ψυχολογικό πόλεμο», που κατ? αυτήν στόχο τους έχουν να «αποσταθεροποιήσουν» τη χώρα.

    Οι δύο κυριώτερες προσωπικότητες μετά τον Τσάβες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσδάτο Καμπέγιο και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο επανεμφανίσθηκαν στο Καράκας μετά την επίσκεψή τους στον κλινήρη πρόεδρο στην Κούβα.

    Ενώπιον του φακού του τηλεοπτικού δικτύου VTV, ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια να υποσκάψει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπο του προέδρου, εναλάσσοντας «ψεύδη και χειραγωγήσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 7:30:22 UTC