Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Να αναθεωρηθεί το σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης
  • [03] Μπαρνιέ: Είμαστε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου της κρίσης
  • [04] Ο Κασίγιας κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου
  • [05] Προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της αιθαλομίχλης
  • [06] Πολύ καλύτερη των προβλέψεων χαρακτηρίζει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ο Χρ. Σταϊκούρας

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη

    Συνάντηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για "ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων", ενώ διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προκειμένου να λάβει μέρος σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Die Welt", στο οποίο θα συμμετάσχει και η κυρία Μέρκελ.

    "Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της", τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι "η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία". Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν αποκάλυψε πάντως ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Να αναθεωρηθεί το σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης

    Η αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο και η αλόγιστη χρήση βιομάζας που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι προφανές ότι θέτει εκ των πραγμάτων υπό αναθεώρηση το σύστημα διανομής και φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    "Όπως σημειώνει, "το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι το σύστημα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε. Η υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα. Λύση υπάρχει.

    Το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την αρχική πρόταση του να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε και οι οικογένειες να προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστεί. Έτσι θα υπάρξει και πραγματικό όφελος για τα δημόσια έσοδα", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Μπαρνιέ: Είμαστε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου της κρίσης

    Με σκληρό μάτς χωρισμένο σε ημίχρονα, παρομοίωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, τον αγώνα που δίνει η Ευρώπη ενάντια στην κρίση.

    Σε συνέντευξή του στο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό L'Express εκτιμά, ότι το πρώτο ημίχρονο το κέρδισε η Ευρώπη γιατί με τα μέτρα που πήρε, έδωσε στις αγορές να κατανοήσουν ότι δεν θα εγκατέλειπε την Ελλάδα εκτός ευρώ.

    Θα πρέπει όμως να κερδιθεί και το δεύτερο ημίχρονο.

    Ο διευθυντής του περιοδικού Κριστόφ Μπαρμπιέ, του έθεσε το ερώτημα εάν συμφωνεί και ο ίδιος με την πρόγνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

    "Ναί, ξεπεράσαμε το κορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος της Ανοιξης του 2012 " απάντησε. "Τα τρία πρώτα χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονταν συχνά σε θέση άμυνας και πήραν αποφάσεις με την πλάτη στον τοίχο.Τώρα η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι εντυπωσιακή : Ρύθμιση των αγορών, εποπτεία, οικονομικός και δημοσιονομικός συντονισμός στην ευρωζώνη, μείωση των ελλειμμάτων στις χώρες που έχουν μεγάλο χρέος και τέλος το ζήτημα της ανάπτυξης, που προτείναμε και υποστήριξε η Γαλλία.

    [04] Ο Κασίγιας κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου

    Μπορεί η θέση του κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, μετά την απόφαση του Ζοζέ Μουρίνιο να μην τον έχει βασικό, ωστόσο ο Ικερ Κασίγιας παραμένει ο «νούμερο ένα» τερματοφύλακας όλου του πλανήτη.

    Σύμφωνα με την λίστα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, ο αρχηγός της «βασίλισσας» και της Εθνικής Ισπανίας είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου με 224 βαθμούς.

    [05] Προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της αιθαλομίχλης

    Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

    Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, "το νέφος αιθαλομίχλης, προϊόν της εκτεταμένης και ανεξέλεγκτης χρήσης κάθε είδους καυσόξυλων για θέρμανση, πυκνώνει και τείνει να μονιμοποιηθεί πάνω από τα αστικά κέντρα, με σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Η υγιών δημοσιονομικών προθέσεων προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής στα καύσιμα, με την απότομη και μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που συνεπαγόταν, δείχνει να έχει «ανθυγιεινά» αποτελέσματα, όσο μένει ατελής και ανολοκλήρωτη και όσο δεν υλοποιούνται μέτρα, άμεσα και μεσοπρόθεσμα, που έπρεπε να τη συνοδεύουν.

    [06] Πολύ καλύτερη των προβλέψεων χαρακτηρίζει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ο Χρ. Σταϊκούρας

    Ικανοποιητική και πολύ καλύτερη των προβλέψεων χαρακτηρίζει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργού Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε απάντηση των όσων υποστήριξε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επικαλούμενος απάντηση του κοινοτικού Επιτρόπου O. Ρεν σε ερώτηση του κ. N. Χουντή.

    «Η Ελληνική οικονομία, μετά και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, βρίσκεται, σήμερα, σε ένα νέο, καλύτερο σημείο αφετηρίας, ώστε να ξεπεράσει τις αδυναμίες της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μακρά περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων, διατηρήσιμης βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης. Και αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού", σημειώνει ο κ.Σταϊκούρας.

    Όπως προσθέτει, "πορεία εκτέλεσης, κατά το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους, η οποία κρίνεται ικανοποιητική, πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση πορεύεται σταθερά, βήμα-βήμα, προς την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 13:30:27 UTC