Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [02] Ραγδαία επιδείνωση του καιρού
  • [03] Απαισιόδοξοι οι Ιταλοί για την οικονομία της χώρας
  • [04] Κοινό το γενετικό υπόβαθρο για την επιληψία και τις ημικρανίες
  • [05] Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία
  • [06] Γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά σε βάθος 900 μέτρων
  • [07] Στο δικαστήριο προσάγονται οι 5 κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας

  • [01] Στο Βερολίνο σήμερα ο πρωθυπουργός

    ΣτοΒερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού "Die Welt", ως κεντρικός ομιλητής στο δείπνο της Δευτέρας, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, αύριο το μεσημέρι,με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ ενώ νωρίτερα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς- Ντίντιχ Γκένσερ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Γερμανία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

    Αντ. Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε

    [02] Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

    Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

    Χιονίζει από τα ξημερώματα στην Πάρνηθα, ενώ προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα βόρεια του νομού της Αττικής ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να χιονίσει αύριο, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις από βόρειες κατευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στη χώρα.

    Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης στη Βόρεια Ελλάδα, στα Πιέρια Όρη, αγνοείται ένας 54χρονος ορειβάτης, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του.

    [03] Απαισιόδοξοι οι Ιταλοί για την οικονομία της χώρας

    Το 48% των ιταλικών οικογενειών, θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση, φέτος, πρόκειται να επιδεινωθεί.

    Αυτό προκύπτει από έρευνα της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γεωργικού συνδέσμου Coldiretti. Το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το οικονομικό τοπίο δεν πρόκειται να παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το 2012, και μόνο το 10% έχει την άποψη ότι η πρόκειται να ξεκινήσει ουσιαστική ανάκαμψη.

    Το 51% των ιταλικών οικογενειών, όπως αποκαλύπτει η έρευνα Swg, «καταφέρνει να καλύπτει, μόλις, τις πάγιες οικονομικές του ανάγκες», ενώ το 8% δεν διαθέτει τα αναγκαία χρήματα.

    Το 53%, των ερωτηθέντων, απάντησε ότι ανέβαλλε την αγορά ρούχων και υποδημάτων αφού θεωρεί, ότι, σε περίοδο κρίσης, «είναι μια λογική και επιβεβλημένη θυσία».

    Τα ταξίδια και τις διακοπές μείωσε, το 51% του στατιστικού δείγματος. Οι ιταλοί περιορίζουν, επίσης, τις εξόδους σε εστιατόρια και καφέ (48%) την αγορά αυτοκινήτων (38%) την ανακαίνιση των ακινήτων (40%) και τις επισκέψεις σε μουσεία ή τις βραδιές σε θέατρα και κινηματογράφους, που έγιναν σπανιότερες για το 37% όσων δέχθηκαν να απαντήσουν στην συγκεκριμένη έρευνα.

    Οι μόνοι τομείς που «αντέχουν» και συνεχίζουν να θεωρούνται κύριας και πρωτεύουσας ανάγκης, είναι τα έξοδα για τα τρόφιμα ( το μηνιαίο διαθέσιμο ποσό περιορίσθηκε μόνο στο 17% των περιπτώσεων) και τις διάφορες αγορές αγαθών για τα παιδιά, τις οποίες «θυσίασε» μόλις το 9% των ερωτηθέντων.

    [04] Κοινό το γενετικό υπόβαθρο για την επιληψία και τις ημικρανίες

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν γονίδια που προκαλούν τόσο επιληπτικές κρίσεις όσο και αλλεπάλληλες ημικρανίες. Μια νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι ένα οικογενειακό ιστορικό επιληψιών αυξάνει τις πιθανότητες σοβαρών πονοκεφάλων.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι επιληπτικοί έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό να παθαίνουν ημικρανίες, αλλά δεν ήταν σαφές κατά πόσο αυτό οφειλόταν σε κοινό γενετικό υπόβαθρο - μια αιτιολογία που φαίνεται να ενισχύει τελικά η νέα έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μέλοντι Γουινάουερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επιληψίας "Epilepsia", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις 500 οικογενειών από διάφορες χώρες, που περιλάμβαναν στους κόλπους τους δύο ή περισσότερα μέλη με επιληψία.

    Μπόρεσαν έτσι να διαπιστώσουν ότι οι άνθρωποι με τρεις ή περισσότερους στενούς συγγενείς με επιληψία έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να παθαίνουν ημικρανίες (με αύρα). Η ημικρανία με αύρα είναι μια σοβαρή μορφή πονοκεφάλου, που συνοδεύεται από λάμψεις, προσωρινή απώλεια όρασης, διαταραχή του λόγου και άλλα συμπτώματα.

    «Η μελέτη μας αποκαλύπτει μια ισχυρή (κοινή) γενετική βάση για την ημικρανία και την επιληψία, επειδή η συχνότητα ημικρανιών αυξάνεται μόνο στους ανθρώπους που έχουν στενούς (και όχι μακρινούς) συγγενείς με επιληψία»,δήλωσε η Γουινάουερ.

    Η καλύτερη κατανόηση των γενετικών δεσμών ανάμεσα στην επιληψία και άλλες παθήσεις, όπως η ημικρανία, ελπίζεται ότι μελλοντικά θα βοηθήσει στην βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία αυτών των διαταραχών που συνυπάρχουν σε ένα άνθρωπο, ιδίως αν εντοπιστούν συγκεκριμένα γονίδια, οπότε η φαρμακευτική αγωγή θα γίνει πιο στοχευμένη.

    [05] Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στη νησί της Τασμανίας στη νότια Αυστραλία, από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται και έχουν κάψει δεκάδες σπίτια.

    Έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή τραυματισμοί από τις πυρκαγιές, που καίνε από την περασμένη Παρασκευή, παγιδεύοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες, νότια του Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Τασμανίας.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει ερευνήσει 245 ακίνητα σε ένα ψαροχώρι, που χτυπήθηκε από τη φωτιά περισσότερο από ότι άλλες περιοχές, αλλά δεν εντόπισε νεκρούς ή τραυματίες. Οι φωτιές που έφτασαν έως την ίσαλο γραμμή και έχουν κάψει 30.000 εκτάρια δασικής γης, προκλήθηκαν εν πολλοίς από τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή.

    Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις «ιδανικές συνθήκες» λόγω καύσωνα, επιχείρησαν να αλλοιώσουν τον δασικό χάρτη. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το στάδιο ότι οι πυρκαγιές στην Τασμανία άρχισαν εκ προθέσεως» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

    Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, περιόδευσε πάντως στις πυρόπληκτες περιοχές της Τασμανίας και υποσχέθηκε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες.

    [06] Γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά σε βάθος 900 μέτρων

    Επιστήμονες και ιαπωνικά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν σήμερα ότι κινηματογράφησαν για πρώτη φορά ένα γιγάντιο καλαμάρι σε βάθος 900 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Το μυθικό πλάσμα, ασημένιου χρώματος, κινηματογραφήθηκε στις 10 Ιουλίου από ομάδα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το Discovery Channel.

    Το γιγάντιο καλαμάρι, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι "Architeuthis", εντοπίσθηκε σε βάθος 630 μέτρων από επιστημονική ομάδα που επέβαινε σε υποβρύχιο σκάφος, και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

    Το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου, ακολούθηκε τον γίγαντα μέχρι το βάθος των 900 μέτρων, πριν αυτός εξαφανισθεί στις αβύσσους του ωκεανού.

    Το δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες του πλάσματος, το σώμα του οποίου έχει μήκος τριών μέτρων. Το συνολικό του μήκος πρέπει να είναι γύρω στα οκτώ μέτρα, αν και απουσιάζουν τα κύρια πλοκάμια του που έχουν κοπεί, δήλωσε ο Τσουνέμι Κουμποντέρα, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους λόγους αυτού του ακρωτηριασμού.

    Ο Iάπωνας επιστήμονας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφείται στο φυσικό του περιβάλλον.

    [07] Στο δικαστήριο προσάγονται οι 5 κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας

    Οι πέντε άντρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προσάγονται σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον της ινδικής δικαιοσύνης, η οποία διαθέτει ιατροδικαστικές αποδείξεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα αυτό που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

    Οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι πιθανόν αν κριθούν ένοχοι να καταδικαστούν σε θάνατο αντιμετωπίζουν επίσης τις κατηγορίες της απαγωγής και της κλοπής.

    Οι δύο από αυτούς έδωσαν στη δικαιοσύνη στοιχεία σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές. Το Σάββατο κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς "πληροφοριοδότη" κατά των άλλων κατηγορούμενων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2013 - 7:30:23 UTC