Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: "Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού"
  • [02] Eurostat: Στο 26% η ανεργία στην Ελλάδα
  • [03] Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο
  • [04] Ποσό 2,6 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από έντοκα γραμμάτια
  • [05] Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος ερμηνεύει Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής
  • [06] Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε 25χρονη που μολύνθηκε με AIDS από μετάγγιση
  • [07] Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η KO του ΚΚΕ
  • [08] Η ΔΗΜΑΡ υπέρ "ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των πολιτών"
  • [09] ΡΑΕ: Διευκολύνσεις πληρώμων, απαγόρευση διακοπής ρεύματος για ευάλωτους καταναλωτές
  • [10] Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κίνα κατά της επίσημης λογοκρισίας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: "Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού"

    "Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποκτήσουμε και πάλι την αξιοπιστία της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών. Προς την κατευθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητητα στην αγορά και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις με την Αγγελα Μέρκελ, λίγο πριν την κατ΄ιδίαν συναντήσή τους στο Βερολίνο.

    "Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το πρόγραμμα αναθεώρησης, μια καλύτερη οικονομική συνεργασία θα μας βοηθήσει όλους", ανέφερε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος.

    [02] Eurostat: Στο 26% η ανεργία στην Ελλάδα

    Στο 26% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,7 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Αύγουστο και αύξηση 7,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 26,6% (στοιχεία Νοεμβρίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,4%. Τον Νοέμβριο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,8% και στην ΕΕ το 10,7%.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 57,6% (στοιχεία Σεπτεμβρίου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 22,9% και στις γυναίκες στο 30,1%.

    [03] Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΠάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόταση τωνκόμματός τουγια τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    ΟΠ. Καμμένοςέκανε την εξής δήλωση:

    «Στα πλαίσια της κατάθεσης της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και κατά το άρθρο 153 του κανονισμού της Βουλής, συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο, τον ενημερώσαμε για την πρόταση και τη νομική τεκμηρίωση που έχουν ετοιμάσει οι νομικοί, με πρώτο τον Βασίλη Καπερνάρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και του ζητήσαμε τη στήριξή του προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα. Η ίδια πρόταση με τον κ. Νικολόπουλο μετά την έγκριση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, ήδη έχω συνομιλήσει με τους περισσότερους εξ αυτών, καθώς επίσης και στους προέδρους των κομμάτων και θα ζητηθεί η συνυπογραφή της προτάσεώς μας.

    Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.»

    [04] Ποσό 2,6 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από έντοκα γραμμάτια

    Το ποσόν των 2,6 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μέσω της έκδοσης μηνιαίων και εξαμηνιαίων έντοκων ομολόγων, (4 και 26 εβδομάδων) με μειωμένο κόστος δανεισμού.

    Η μέση απόδοση των μηνιαίων τίτλων υποχώρησε στο 3,95%, έναντι 3,99% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Για τους 6μηνους τίτλους, η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,3% από 4,38% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Η προσφορά καλύφθηκε 1,69 φορές έναντι 1,54 φορές, αντιστοίχως.

    Πέραν του συνολικού δημοπρατούμενου ποσού, ύψους 2 δισ. ευρώ, για τα μηνιαία έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 225 εκατ. ευρώ και για τα εξαμηνιαία 375 εκατ. ευρώ.

    [05] Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος ερμηνεύει Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής

    «Είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση μουσικού. Ένας γοητευτικός και άμεσα επικοινωνιακός εκτελεστής, ένας συνθέτης γεμάτος εσωτερικότητα που οι νότες του κρύβουν μυστήριο, ένας μαέστρος γεμάτος ενέργεια και πάθος. Ένας ολοκληρωμένος μουσικός που ίσως ακολουθεί το δρόμο της καλλιτεχνικής πληρότητας που άνοιξε ο Λίοναρντ Μπέρνσταϊν».

    Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι Times του Λονδίνου τον πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ο οποίος θα εμφανιστεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου (ώρα: 20.30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Στο ρεσιτάλ του, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, o καταξιωμένος Έλληνας σολίστ θα παρουσιάσει συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, του οποίου ο Τσαμπρόπουλος θεωρείται ιδεώδης ερμηνευτής.

    [06] Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε 25χρονη που μολύνθηκε με AIDS από μετάγγιση

    Το ποσό των 800.000 επιδίκασε ως χρηματική αποζημίωση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 25χρονη -σήμερα- γυναίκα, που το 2005, μολύνθηκε από τον ιό του AIDS, έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαπιστώθηκαν μεγάλες πλημμέλειες και παράνομες πράξεις καθώς και παραλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, από τις οποίες επήλθε βλάβη στην ασθενή.

    Η κοπέλα είχε ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία. Η «εγκληματική» μετάγγιση έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και το αίμα που της χορηγήθηκε είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του.

    Όπως προέκυψε από το ίδιο αίμα μολύνθηκε και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

    Ο δότης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

    [07] Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η KO του ΚΚΕ

    Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η κοινοβουλειτική ομάδα του ΚΚΕ, με τις οποίες θα ζητεί την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος, καθώς και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδότησης Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ, "το χαράτσι για τα σπίτια μας"), όπως και τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, ανακοίνωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

    «Εδώ θα μετρηθεί κάθε κόμμα και τι προτείνει πάνω σε αυτό», είπε η γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Βουλή, την αξιοποιούμε βεβαίως, αλλά αυτό δεν φτάνει».

    Σχολιάζοντας αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για πολύ λίγες αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, η κ. Παπαρήγα είπε «μα ο άλλος δεν έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο».

    Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν ένα "πακέτο αιτημάτων" που βελτιώνουν την θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη ενός συνολικού μετώπου αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Πέραν των επιμέρους αιτημάτων, υπάρχουν και κοινά αιτήματα για όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ευκαιρία να εκφράσει ο λαός τη συνολική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει τις βάσεις για αντεπίθεση.

    [08] Η ΔΗΜΑΡ υπέρ "ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των πολιτών"

    Την ανάγκη της «ισότιμης φορολογικής αντιμετώπισης όλων των πολιτών» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των βουλευτών.

    «Η ισότιμη φορολογική αντιμετώπιση όλων των πολιτών είναι αναγκαία. Για αυτό πρέπει να καταργηθούν οι προνομιακές ρυθμίσεις στη φορολογία των βουλευτών. Η αποζημίωσή τους και οι πάσης φύσεως αποδοχές που προκύπτουν από το λειτούργημά τους πρέπει να φορολογούνται στην κλίμακα φυσικών προσώπων, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

    [09] ΡΑΕ: Διευκολύνσεις πληρώμων, απαγόρευση διακοπής ρεύματος για ευάλωτους καταναλωτές

    Μέτρα προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διευκολύνσεις στην πληρωμή λογαριασμών και απαγόρευση διακοπής της παροχής λόγω χρεών από Νοέμβριο έως Μάρτιο και Ιούλιο - Αύγουστο περιλαμβάνει ο νέος "Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας" που εκπόνησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

    Ο Κώδικας έχει σταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή με Υπουργική Απόφαση.

    Ο νέος Κώδικας ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις των καταναλωτών με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκατέρωθεν, τις διαδικασίες αλλαγής προμηθευτή, κ.α.

    Σε σχέση με τα τιμολόγια ο κώδικας προβλέπει διαφοροποίηση των χρεώσεων για τις διάφορες ώρες ενός 24ώρου, καθώς και διαφοροποίηση μεταξύ των εργάσιμων ή μη ημερών, καθώς και μεταξύ των εποχών του έτους, ώστε η ενέργεια να τιμολογείται ακριβότερα τις ώρες αιχμής. Όμως για να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη θα πρέπει να αλλάξουν οι μετρητές («ρολόγια») της κατανάλωσης ρεύματος. Προβλέπεται τέλος δυνατότητα έκπτωσης στα τιμολόγια σε περίπτωση που ο πελάτης πληρώνει συχνά (π.χ. μηνιαία) και εγκαίρως (π.χ. με πάγια εντολή).

    [10] Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κίνα κατά της επίσημης λογοκρισίας

    H κινεζική αστυνομία αντιμετώπισε σήμερα συμπλοκές έξω από τητην επίσημη λογοκρισία.

    Πλήθη ανθρώπων συγκεντρώθηκαν για δεύτερη ημέρα έξω από τα γραφεία της φιλελεύθερης ν είσοδο μιας εξέχουσας περιοδικής έκδοσης στη νότια πόλη Γκουναγκζού, καθώς οι αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος δείχουν σημάδια ότι υιοθετούν μια πιο σκληρή γραμμή εναντίον των δημοσιογράφων που αψηφούν επιθεώρησης Southern Weekly, η οποία έχει εμπλακεί σε μια άκρως συμβολική ανοικτή εξέγερση εναντίον του ελέγχου του Τύπου στην Γκουανγκντόνγκ, την πιο ευημερούσα και φιλελεύθερη κινεζική επαρχία, αλλά πολλοί δημοσιογράφοι είναι απρόθυμοι να κηρύξουν πλήρη απεργία.

    Η Γκουανγκντόνγκ υπήρξε η κοιτίδα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες άρχισαν πριν από τρεις δεκαετίες και έδωσαν στην Κίνα την ώθηση για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Το πώς το κόμμα θα απαντήσει στη μάχη του εν λόγω εντύπου εναντίον της ανάμιξης των υπηρεσιών προπαγάνδας στην έκδοσή του, θα αποτελέσει ένα σημαντικό δείκτη για τις μεταρρυθμιστικές τάσεις του νέου ηγέτη του κόμματος Σι Τζινπίνγκ.

    Οι συμπλοκές ξέσπασαν αφού υποστηρικτές της επιθεώρησης, η οποία κυκλοφορεί τις Πέμπτες, αποδοκίμασαν μια μικρή ομάδα ανθρώπων που κρατούσαν αφίσες του Προέδρου Μάο Τσετούνγκ και πανό στα οποία η Southern Weekly χαρακτηριζόταν "προδοτική εφημερίδα" επειδή αψηφά το κόμμα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 11:30:27 UTC