Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις"
  • [02] Συνελήφθη 29χρονος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"
  • [03] Μπερσάνι: Οι κεντρώοι να μη διευκολύνουν τον Μπερλουσκόνι
  • [04] Κατατέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προανακριτική
  • [05] Παπανδρέου: Τιμή μου να με στοχοποιούν ακροδεξιοί και νεοναζί
  • [06] Επίσκεψη Τσίπρα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη
  • [07] Ψηφίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

  • [01] "Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις"

    «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ενώ έχουμε πάει τόσο καλά, δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων.

    Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες επί μακρόν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής και των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και την οργάνωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου και της συνεδρίασης του ΔΝΤ.

    [02] Συνελήφθη 29χρονος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"

    Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δακτυλικό αποτύπωμα του 29χρονου είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της οργάνωσης, στην οδό Ελλησπόντου 53, στο Βόλο.

    Πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, βάση του οποίου συνελήφθη σε επαρχιακή πόλη όπου εντοπίστηκε.

    Ο 29χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

    [03] Μπερσάνι: Οι κεντρώοι να μη διευκολύνουν τον Μπερλουσκόνι

    «Είμαστε ανοικτοί σε μετεκλογική συνεργασία με τις κεντρώες δυνάμεις, αλλά ο [υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο] Μόντι δεν πρέπει να βοηθά τον [ηγέτη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Σίλβιο] Μπερλουσκόνι βγάζοντας τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό του», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

    Ο Μπερσάνι αναφερόταν στις φήμες που θέλουν τον κεντροδεξιό υποψήφιο περιφερειάρχη του Μιλάνου Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι να είναι έτοιμος να δεχθεί πρόταση του Μόντι για εκλόγιμη θέση στη γερουσία της Ρώμης.

    Η εξέλιξη θα διευκόλυνε έμμεσα την εκλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι, που έχει συμμαχήσει, πλέον, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το μετριοπαθές κέντρο θα πρέπει να μας πει ποιον ακριβώς μάχεται» συμπλήρωσε ο Μπερσάνι, για τον οποίο «το σημαντικό είναι να αποφευχθεί μια επιστροφή στο λαϊκισμό του Μπερλουσκόνι και της Λέγκας».

    [04] Κατατέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προανακριτική

    Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αφορά τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

    Η πρόταση θα συζητηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

    Σε δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις παρανόμησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν στα χέρια και στα νύχια της τρόικας τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικογένεια, εκείνοι που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό».

    [05] Παπανδρέου: Τιμή μου να με στοχοποιούν ακροδεξιοί και νεοναζί

    Ενορχηστρωμένη στοχοποίησή του που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, καταγγέλλει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ως τελευταίο «και τον πιο θλιβερό κρίκο» αυτής, τη «στοχοποίησή» του μέσω της πρότασης -αν και χωρίς να την κατονομάσει- που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στηρίζει η Χρυσή Αυγή, για παραπομπή και του ίδιου σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «είναι τιμή του να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες» και, παράλληλα, σημειώνει πως «ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ» και ότι δεν θα πάψει ποτέ να αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες του, τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

    [06] Επίσκεψη Τσίπρα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη

    Την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution την Τρίτη 22 Ιανουαρίου (9:15 το βράδυ, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση του εν λόγω ινστιτούτου.

    Όπως αναφέρεται, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, ότι ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, επισημαίνεται, ότι θα μιλήσει για τον ρόλο, που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματά τους.

    [07] Ψηφίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

    Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μετά από συνεννόηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

    Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντώνης Μπέζας προκειμένου να βρεθεί λύση, καθώς από αύριο ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

    Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για συνεδρίαση της Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, και το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί η συζήτηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και τη Δευτέρα να κυρωθούν σε μία συνεδρίαση από την Ολομέλεια της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 17:30:23 UTC