Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός για το stick
  • [02] Κεδίκογλου: Απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης
  • [03] Διαμαντόπουλος: Στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς
  • [04] Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΣ

  • [01] Προβληματισμός για το stick

    Δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, να διαβιβάζεται από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη το επίμαχο στικάκι (USB) με τη νοθευμένη λίστα Λαγκάρντ στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να βρει «τα ίχνη» και «την διαδρομή» που διήνυσε.

    Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται από εισαγγελικούς κύκλους ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση των αρμοδίων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, όντως το επίμαχο στικάκι αναπαρήχθη (μεταγράφηκε) στις 8 Ιουλίου 2011. Όμως εμφανίζει το παράδοξο να καταγράφει ώρα μετεγγραφής 14:20 και ώρα τελευταίας αποθήκευσης 13:33, δηλαδή προηγήθηκε η αποθήκευση της μετεγγραφής. Κάτι όμως που τεχνικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονος προβληματισμός στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για το αν πρέπει ή όχι να διαβιβάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το επίμαχο στικάκι, καθώς οι προθεσμίες είναι αρκετά ασφυκτικές από την πλευρά της Βουλής. Και αυτό γιατί στις 17.1.2013 θα αποφασίσει αν θα συγκροτηθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

    Σε περίπτωση που συσταθεί προανακριτική επιτροπή πρέπει αμέσως η δικογραφία να διαβιβαστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στη Βουλή. Η τελευταία θα αποφασίσει τόσο για την τύχη των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, όσο και για τους συμμετόχους μη πολιτικά πρόσωπα, εφόσον υπάρξουν. Δηλαδή, εάν θα δικαστούν οι συμμέτοχοι μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα στο Ειδικό Δικαστήριο (εφόσον παραπεμφθούν) ή θα δικαστούν ανεξάρτητα από την Ποινική Δικαιοσύνη.

    Εάν οι δύο εισαγγελείς διαβιβάσουν το επίμαχο στικάκι στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απαιτούνται περίπου 7 με 8 ημέρες για να γνωμοδοτήσει για την νόθευσή του.

    Παράλληλα, όμως υπάρχει η πιθανότητα ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να ασκήσει ένσταση ότι κατά την επεξεργασία δημιουργήθηκε παρέμβαση στο αποδεικτικό υλικό (στικάκι) που μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα του και πιθανά ανεπανόρθωτα. Την ίδια στιγμή όμως απαιτείται χρόνος για να εξεταστεί από τον αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό η ένσταση του εμπλεκόμενου προσώπου. Δηλαδή, η Βουλή θα αναμένει την δικογραφία αλλά εκείνη δεν θα μπορεί να διαβιβαστεί, καθώς θα υπάρχει εκκρεμείς ένσταση.

    [02] Κεδίκογλου: Απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης

    Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδικογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει βήμα σε κάθε άποψη και γνώμη στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, "στον οποίο δεν έχουν θέση πρακτικές τσαμπουκά και βίας, όπως η σημερινή εισβολή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3".

    Παράλληλα σημείωσε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης, επειδή δεν συμφωνείς, "όπως επιχείρησαν οι γνωστοί πλέον κουκουλοφόροι στον Real FM".

    "Επιπλέον απαράδεκτο είναι να στοχοποιείς τα γραφεία των πολιτικά αντίθετών σου, πρακτική που συνεχίστηκε και σήμερα, με την κατάληψη στο γραφείου του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

    Φυσικά δεν περιμένουμε πια από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις νέες καταπατήσεις στοιχειωδών κανόνων δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας μιας κοινωνίας. Τους μάθαμε πια", πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.

    [03] Διαμαντόπουλος: Στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Διαμαντόπουλος σε δήλωσή του διευκρινίζει ότι στηρίζει το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Προσθέτει επίσης ότι αυτοπροσδιορίζεται από αυτή την ιδιότητά του και μόνο και καταλήγει ότι «για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους»

    Σημειώνεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος σε προηγούμενη τοποθετήσή του είχε αναφέρει ότι ανήκει στον χώρο των αναρχικών.

    [04] Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΣ

    Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του Φωστήρα με 2-0, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τσουκαλά στο 41΄ και διπλασίασαν με τον Ντε Βινσέντι στο 48΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στον Ταύρο, στις 24 Ιανουαρίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 19:30:20 UTC