Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις ξένες επενδύσεις
  • [03] Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων
  • [04] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΤΟΕ στις 16 Ιανουαρίου
  • [05] Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας καλεί τον Ντεπαρντιέ να γίνει μέλος του

  • [01] Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθεί το σχέδιο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός πώλησηςαπέβη άγονος καθώς καμία τράπεζα δεν κατέθεσε δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Κατά συνέπεια η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα προχωρήσουν στον διαχωρισμό του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.

    Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα μετά από αίτημα επανεξέτασης του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της λεγόμενης "καλής τράπεζας" που υπέβαλε η Τρόικα.

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις ξένες επενδύσεις

    Νέα οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, κατά των ξένων επενδυτών, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε σε επανακτήσεις Οργανισμών, στις οποίες έχουν μπει ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το λιμάνι του Πειραιά (COSCO).

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βίτσα, λέγοντας ότι όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα μιλώντας για «σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις», «τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του».

    «Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

    [03] Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων

    Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση, τα ξημερώματα με γκαζάκια, σε βάρος δημοσιογράφων, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

    Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς που δέχθηκαν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι Πέτρος Καρσιώτης, Χρήστος Κώνστας, Αντώνης Λιάρος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και η σύζυγος του Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Αποτελούν συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων, που έχουν στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση.

    Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

    Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στους συναδέλφους. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η «στρατηγική της έντασης» δεν θα περάσει, η δημοκρατία δεν απειλείται».

    [04] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΤΟΕ στις 16 Ιανουαρίου

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).

    Ακόμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, την ημέρα της 24ωρης απεργίας, στις 11.00 το πρωί, έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και, στη συνέχεια, πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν, την προηγούμενη ημέρα, συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις τράπεζες.

    [05] Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας καλεί τον Ντεπαρντιέ να γίνει μέλος του

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκάλεσε σήμερα τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε ρωσικό διαβατήριο, να ενταχθεί στις τάξεις του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα στέλεχος της παράταξης αυτής.

    "Σήμερα έστειλα στον Ντεπαρντιέ μια επίσημη επιστολή προτείνοντας του να γίνει μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας" (ΚΚΡΟ), δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Μόσχα, Βαλέρι Ράσκιν, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    Ο 64χρονος Ντεπαρντιέ απέκτησε στις αρχές Ιανουαρίου τη ρωσική υπηκοότητα με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη Γαλλία και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές για να γλιτώσει από τους φόρους που θεωρεί δυσβάστακτους.

    Αμέσως μετά, ο ηθοποιός χαιρέτισε την κίνηση του Πούτιν σε επιστολή του προς ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία εξέφρασε την αγάπη του για τη Ρωσία, μια "μεγάλη δημοκρατία" κατά τον ίδιο, και για τον Ρώσο Πρόεδρο.

    "Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής της εποχής, άκουγε Ράδιο Μόσχα! Είναι κι αυτό ένα μέρος της κουλτούρας μου", τονίζει ο Ντεπαρντιέ στην επιστολή αυτή.

    Ο Ράσκιν εκτίμησε ότι ο ηθοποιός μοιράζεται τις ιδέες του πατέρα του, αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχει θέσει προς το παρόν το θέμα αυτό στον Ντεπαρντιέ.

    "Πιστεύω ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πατέρα του, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος (σ.σ. της Γαλλίας) και μοιράζεται την (πολιτική) θέση του. Θα αναμείνουμε την απόφαση του", είπε ο Ράσκιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 17:30:21 UTC