Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Επικίνδυνη η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας
  • [02] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ
  • [03] "Όχι στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού"

  • [01] Τσίπρας: Επικίνδυνη η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας

    Επικίνδυνη, όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αδιέξοδο πρόγραμμα», σημείωσε ότι η Ελλάδα χρησιμεύει ως πειραματόζωο και προειδοποίησε για τον κίνδυνο της ενίσχυσης των νεοναζιστικών οργανώσεων.

    «Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πλέον η απογοήτευση του κόσμου» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι οι Έλληνες, μαζί με την ανεργία και τη φτώχεια, αντιμετωπίζουν και την έλλειψη ελπίδας, «ότι υπάρχει στο εγγύς μέλλον έξοδος από το καταστροφικό πρόγραμμα». Ανέφερε δε ότι τόσο κατά τις τελευταίες εκλογές όσο και κατά την ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή, δεν κατέστη δυνατό να ανατραπεί αυτή η πολιτική, ενώ έκανε λόγο για ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκαν, τελικά, τα μέτρα.

    [02] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ

    Με τον Αντώνη Πετρόπουλο να σκοράρει το πρώτο τέρμα του σε επίσημο αγώνα της ΑΕΚ, στο 68΄, η Ένωση σημείωσε πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο των «κιτρινόμαυρων» για το 2013, ύστερα από τρεις αναμετρήσεις.

    Πανθρακικός-Πλατανιάς 1-1

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας της Κομοτηνής ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Πλατανιά, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ναζλίδη στο 51΄, για να ισοφαρίσει ο Παπαδόπουλος στο 66΄.

    [03] "Όχι στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού"

    «Όχι» στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική, που προκαλούν σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον, την υγεία, τον τουρισμό και τις παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες, «φώναξαν» σήμερα με πορεία και συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

    «Με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες που σχεδιάζει η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" το ένα έκτο της Χαλκιδικής θα είναι μεταλλείο. Ολόκληρα βουνά θα αλεστούν και αφού επεξεργαστούν θα μείνουν στην περιοχή ως τοξικά απόβλητα επ' άπειρον» υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Ζουμπάς, μέλος των επιτροπών κατοίκων Χαλκιδικής ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σχεδιαζόμενη μεταλλευτική δραστηριότητα ως «μια φαραωνική διεργασία σε 317.000 στρέμματα που θα μετατρέψει τη Χαλκιδική από τουριστική- αγροτική περιοχή, σε βιομηχανική».

    «Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης του χώρου που πλήττεται» εξήγησε ο Τόλης Παπαγεωργίου, από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το εθνικό όφελος από τη μεταλλευτική δραστηριότητα για τη χώρα θα είναι μηδενικό, καθώς τα μεταλλεύματα θα εξάγονται μέσω συμπυκνωμάτων και το κράτος δεν θα μπορεί να εισπράττει φόρους από αυτά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 January 2013 - 17:30:21 UTC