Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη εισφορά στις ναυτιλιακές με πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία
  • [02] Επιβεβαίωσε ο Βραζιλιάνος Νένε για τη μεταγραφή του στην Αλ Γκαράφα
  • [03] Στα 9 δισ. ευρώ ετησίως οι ζημίες από εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη
  • [04] Νέες συλλήψεις για κλοπές μετάλλων στη Βόρεια Ελλάδα
  • [05] Παρέμβαση εισαγγελέα για την πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων ζητεί η ΠΟΠΕΚ
  • [06] Στην Κρήτη το υπερτυχερό δελτίο Τζόκερ, που κερδίζει 2.700.000 ευρώ
  • [07] Εμπρηστικές επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών και στο υποθηκοφυλακείο Πάτρας
  • [08] Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα
  • [09] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα κατέρρεε αν εγκατέλειπε την ΕΕ
  • [10] Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έκαψαν τελικά μέρος του Διαστημικού Παρατηρητηρίου

  • [01] Έκτακτη εισφορά στις ναυτιλιακές με πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία

    Έκτακτη κλιμακωτή εισφορά για τέσσερα χρόνια, επί του συνολικού ετήσιου ποσού εισαγόμενου συναλλάγματος, βάζει η κυβέρνηση στις ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες είναι εγκαταστημένες στη χώρα, με βάση τις διατάξεις του ν. 27/1975 και διαχειρίζονται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία χωρητικότητας άνω των 500 κόρων.

    Από τη ρύθμιση, που βρίσκεται στο άρθρο 45, μεταξύ των νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες συζητούνται σήμερα στη Βουλή, εξαιρούνται οι ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και των εμπορικών πλοίων που εκτελούν εσωτερικούς πλόες .

    Σύμφωνα με το άρθρο, για την εισαγωγή συναλλάγματος μέχρι 200.000 δολαρίων ΗΠΑ ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 10% και το σύνολο του φόρου θα είναι 20.000 δολάρια.

    Για την εισαγωγή συναλλάγματος από 200.000- 400.000 δολάρια ΗΠΑ ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 8% και το σύνολο του φόρου για ποσό 400.000 δολαρίων το σύνολο της εισφοράς θα είναι 36.000 δολάρια.

    Για ποσά άνω των 400.000 δολαρίων ο συντελεστής θα είναι 6%.

    Ο φόρος υπολογίζεται σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις στους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του έτους υποβολής της δήλωσης σε ευρώ με βάση την επίσημη ισοτιμία των νομισμάτων αυτών κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης.

    Σε περίπτωση παράλειψης επίδοσης, από τον υπόχρεο, της δήλωσης που προβλέπεται από το νόμο,και υποβολής εκπρόθεσμης ή ανακριβούς δήλωσης, επιβάλλεται πρόσθετος φόρος και πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2523/1997.

    Η έκτακτη εισφορά στις ναυτιλιακές εταιρείες αποτελεί μέρος της συμφωνίας που είχε που έχει γίνει ανάμεσα σε κυβέρνηση και τους εφοπλιστές με στόχο να καταβληθούν από τις εταιρείες συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2016.

    [02] Επιβεβαίωσε ο Βραζιλιάνος Νένε για τη μεταγραφή του στην Αλ Γκαράφα

    Τη μεταγραφή του στην Αλ Γκαράφα, επιβεβαίωσε ο Νένε με δηλώσεις του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Telefoot.

    «Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Αλ Γκαράφα. Είχα όνειρο να επιστρέψω στην Βραζιλία και την ομάδα της οικογένειάς μου. Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία με την Σάντος, όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή», είπε ο Νένε.

    Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εδώ και καιρό είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, κάτι που τελικά θα συμβεί αφού υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Κατάρ, προπονητής της οποίας είναι ο Γάλλος, Αλέν Περέν. Οι συνολικές αποδοχές του παίκτη με την ολοκλήρωση της μεταγραφής έφτασαν τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

    [03] Στα 9 δισ. ευρώ ετησίως οι ζημίες από εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη

    Οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη στοιχίζουν έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως καθώς μειώνουν τις πνευματικές ικανότητες των παιδιών, επισημαίνουν ερευνητές σε έκθεση που προετοίμασαν ενόψει των τελικών συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο, οι οποίες άρχισαντην Κυριακήστην Γενεύη και αποσκοπούν στην σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου.

    Κάθε χρόνο, από 1,5 ως 2 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έκαναν διάφορες εθνικές υπηρεσίες υγείας και δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην επιθεώρηση Περιβαλλοντική Υγεία. Καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών, οι έγκυες στην νότια Ευρώπη είχαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου.Ο υδράργυρος, ο οποίος εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα.

    Στόχος των συνομιλιώνστη Γενεύηείναι η μείωση των εκπομπών υδραργύρου από τα ορυχεία και την βιομηχανία, ο έλεγχος των προϊόντων που περιέχουν υδράργυρο και η αντιμετώπιση του προβλήματος των μολυσμένων εγκαταστάσεων.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [04] Νέες συλλήψεις για κλοπές μετάλλων στη Βόρεια Ελλάδα

    Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν στη Βόρεια Ελλάδα οι κλοπές μετάλλων.

    Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στον Κορινό Πιερίας πέντε άτομα, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, διότι μετέφεραν πέντε μεταλλικές ράγες (μήκους επτά μέτρων η καθεμία) και οκτώ μεταλλικούς στρωτήρες (μήκους 1,5 μέτρου ο καθένας), που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από παλιά σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ με χρήση φιαλών υγραερίου-οξυγόνου και σκαπτικών εργαλείων.

    Τα κλοπιμαία, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου σε 8.000 ευρώ, αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

    [05] Παρέμβαση εισαγγελέα για την πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων ζητεί η ΠΟΠΕΚ

    Tην παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για την πάταξη της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης καυσίμων και των φαινομένων νοθείας και "πειραγμένων" αντλιών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

    Η ΠΟΠΕΚ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων των πρατηρίων καυσίμων και όλων των εμπλεκομένων στο λαθρεμπόριο καυσίμων και υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι "τα δημοσιεύματα περί έξαρσης λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καυσίμων επαληθεύουν τις καταγγελίες μας περί δράσης οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης καυσίμων και λαθρεμπορίας, που λυμαίνεται την αγορά".

    Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι δεν επιτρέπεται η κρατική ανοχή σε οικονομικά εγκλήματα δισεκατομμυρίων, "την ώρα που η κοινωνία μας αιμορραγεί οικονομικά και ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται" και προσθέτει ότι "οι οδυνηρές συνέπειες του λαθρεμπορίου πλήττουν όχι μόνο την οικονομία της χώρας μας και τους καταναλωτές αλλά και τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου μας που λειτουργούν και προσπαθούν να επιβιώσουν υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού".

    Η ομοσπονδία εκτιμά ότι απαιτείται δραστική παρέμβαση της πολιτείας, ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών, επιτάχυνση διαδικασιών, εποπτεία και επιβολή αυστηρότατων ποινών.

    [06] Στην Κρήτη το υπερτυχερό δελτίο Τζόκερ, που κερδίζει 2.700.000 ευρώ

    Σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο, παίχτηκε το υπερτυχερό δελτίο Τζόκερ, που κερδίζει 2.700.000 ευρώ.

    Το δελτίο, παίχτηκε στο πρακτορείο του Απόστολου Τουφεξή στην οδο Παπαναστασίου 132 και ήταν τυποποιημένο σύστημα 26 στηλών αξίας 13 ευρώ.

    [07] Εμπρηστικές επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών και στο υποθηκοφυλακείο Πάτρας

    Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πάτρα, με στόχο δύο υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και το υποθηκοφυλακείο της πόλης. Από τις επιθέσεις σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά οι εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση στις περιοχές που σημειώθηκαν.

    Ειδικότερα, περίπου στις 3.20 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά, με τη βοήθεια εύφλεκτου υλικού, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς και της Μαρφίν, στην οδό Έλληνος Στρατιώτου. Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές στα μηχανήματα και στην εξωτερική πρόσοψη των υποκαταστημάτων.

    Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η τρίτη εμπρηστική επίθεση στο υποθηκοφυλακείο της Πάτρας, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Μιαούλη, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην εξωτερική πόρτα.

    Και στις τρεις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πρόλαβε την επέκταση της φωτιάς στο εσωτερικό των τραπεζικών υποκαταστημάτων και του υποθηκοφυλακείου. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλεξαν στοιχεία από τα σημεία των επιθέσεων και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [08] Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα

    Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank, η τραπεζική χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και νοικοκυριά) μειώθηκε κατά -4,6%% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2012, έναντι πτώσης της κατά -4,8% τον Οκτώβριο του 2012, -4,5% τον Σεπτέμβριο του 2012 και -2,4% τον Νοέμβριο του 2011.

    Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 722 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2012 από αρνητική ροή 1,04 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2012.

    [09] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα κατέρρεε αν εγκατέλειπε την ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποβάθμισε σήμερα τη σημασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του για το θέμα αυτό.

    Ο Κάμερον είπε στο ραδιόφωνο του BBC πως η διεξαγωγή σύντομα δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελούσε "λανθασμένη επιλογή" και κατέστησε σαφές πως, αν και δεν πιστεύει ότι η Βρετανία θα "κατέρρεε" αν εγκατέλειπε της ΕΕ, είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραμείνει.

    Ο Κάμερον τόνισε πως σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ και θα ζητήσει τη συγκατάθεση του κόσμου για τη νέα συμφωνία.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε στο BBC πως πιστεύει ότι έχει συμμάχους στις προσπάθειές του να ανακαλέσει ορισμένες εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [10] Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έκαψαν τελικά μέρος του Διαστημικού Παρατηρητηρίου

    Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέστρεψε 33 σπίτια και προκάλεσε ζημίες στο Διαστημικό Παρατηρητήριο Siding Sping στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου εξακολουθούν να μαίνονται 170 μεγάλες πυρκαγιές, τροφοδοτούμενες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Τουλάχιστον 30 πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου.

    Η φωτιά που έφθασε στις εγκαταστάσεις του Διαστημικού Παρατηρητηρίου ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν το προσωπικό. Αν και η φωτιά έπληξε πολλά κτίρια των εγκαταστάσεων, φαίνεται ότι τα μεγάλα τηλεσκόπια δεν έχουν υποστεί "σοβαρές ζημίες".

    Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Διαστημικού Παρατηρητηρίου έφθασε σε ύψος 14 χιλιομέτρων, εμποδίζοντας τα αεροπλάνα παρακολούθησης να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

    Πέντε κτίρια του Διαστημικού Παρατηρητηρίου έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες. Ωστόσο, ούτε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Αυστραλίας, διαμέτρου 3,9 μ., ούτε τα υπόλοιπα τηλεσκόπια του κέντρου έχουν πληγεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Australian National University, "οι συνέπειες της φωτιάς επί των οργάνων δεν μπορεί να εκτιμηθεί πριν από τον τεχνικό έλεγχο στα τηλεσκόπια, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί όταν το κέντρο θα είναι ασφαλές".

    Πυρκαγιές κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις και στη Βικτόρια και την Τασμανία, όπου ένας πυροσβέστης βρέθηκε χθες νεκρός.

    Χιλιάδες πυροσβέστες βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς στην Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτόρια και την Τασμανία και χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί άλλος θάνατος από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2013 - 9:30:22 UTC