Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε προς Αλ. Τσίπρα : Μονόδρομος η λιτότητα
  • [02] Υπογράφηκε η σύμβαση για επέκταση του τραμ
  • [03] Πρόγραμμα 456 εκατ. ευρώ με κονδύλια ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [04] Ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας
  • [05] Η ισοτιμία του ευρώ έφθασε σε υψηλό 11μήνου έναντι του δολαρίου
  • [06] ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης
  • [07] Αυξήθηκε στα 82 εκατ. ο πληθυσμός της Γερμανίας το 2012 λόγω εισροής μεταναστών

  • [01] Β. Σόιμπλε προς Αλ. Τσίπρα : Μονόδρομος η λιτότητα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.

    "Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ... εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

    Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Υπογράφηκε η σύμβαση για επέκταση του τραμ

    Τον Μάρτιο ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με στόχο να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015. Η απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα καλύπτεται σε μόλις 8 λεπτά και σε καθημερινή βάση προβλέπεται να εξυπηρετούνται 35.000 επιβάτες.

    Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου παρουσία του υπουργού Κ. Χατζηδάκη και του αναπλ. υπουργού Στ. Καλογιάννη, υπογράφηκε, έπειτα από καθυστέρηση τεσσάρων ετών, η σύμβαση μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ». Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    Πρόκειται για επέκταση συνολικού μήκους 5,4 χλμ. με 12 σύγχρονες στάσεις. Ξεκινάει από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά, στον τερματικό σταθμό «Ακτή Ποσειδώνος» μέσω των οδών Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλίτση.

    Παράλληλα με την κατασκευή της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα υλοποιήσει σειρά εκτεταμένων μονοδρομήσεων στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και σημαντικά έργα ανάπλασης σε ελεύθερους χώρους και πλατείες της πόλης, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Πειραιά.

    [03] Πρόγραμμα 456 εκατ. ευρώ με κονδύλια ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Πρόγραμμα ύψους 456 εκατ. ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανακοίνωσαν πριν λίγο οι γενικοί γραμματείς Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Γιαννούσης, Σπ. Ευσταθόπουλος και Γ. Πυργιώτης.

    Οι γενικοί γραμματείς τόνισαν ότι στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων και η ίδρυση νέων 10.000 επιχειρήσεων καθώς και η δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας.

    Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% επί του ύψους των επενδυτικών σχεδίων, ανάλογα με την περιφέρεια. Ο οδηγός του προγράμματος θα βρίσκεται από σήμερα 14 Ιανουαρίου στο διαδίκτυο και το εύρος των επενδυτικών σχεδίων ανά κλάδο κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο- υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

    Οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων είναι από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Απριλίου του 2013 και τα σχέδια θα στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.

    [04] Ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας

    Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα προημιτελικά του φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ισπανίας. Η κληρωτίδα έβγαλε... "el clasico" νωρίς στο θεσμό, με την τελική φάση του να φιλοξενείται στη Βιτόρια το διάστημα 7-10 Φεβρουαρίου.

    Ο Κυπελλούχος Ισπανίας θα αναδειχθεί δηλαδή την ίδια ημέρα που θα προκύψει και ο Κυπελλούχος Ελλάδας, αφού στις 10 Φεβρουαρίου διεξάγεται και ο τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο Ελληνικό.

    [05] Η ισοτιμία του ευρώ έφθασε σε υψηλό 11μήνου έναντι του δολαρίου

    Το ευρώ έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών έναντι του δολαρίου και διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του γεν, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση εντείνει την πίεση στην κεντρική τράπεζα της χώρας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) περιόρισε τις πιθανότητες μείωσης του επιτοκίου του ευρώ.

    Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3374 δολάρια, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα στα 1,3404 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012.

    Έναντι του γεν, το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,4% και η ισοτιμία του διαμορφωνόταν στα 119,40 γιεν, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα στα 120,13 γεν, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011.

    Οι πιο θετικές αναφορές από την ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης άφησαν περιθώριο για μεγαλύτερη άνοδο του ευρώ, δήλωναν επενδυτές και αναλυτές, ιδιαίτερα σε αντίθεση με τις προσδοκίες μαζικής νομισματικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [06] ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης

    Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης, μετά από μια περίοδο επιβράδυνσης, κυρίως στις τρεις σημαντικότερες οικονομίες της --Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία--, αλλά και της αναθέρμανσης της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με εξειδικευμένους δείκτες που εκπονεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), και οι οποίοι δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού αυτού, μετά από μια περίοδο επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, "οι ενδείξεις αναστροφής (της πτωτικής της πορείας) είναι περισσότερο ισχυρές" από ό,τι το Δεκέμβριο του 2012.

    Ομοίως, σύμφωνα με τους δείκτες αυτούς, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προβλέπουν την μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας στη βάση της παρατηρούμενης οικονομικής δραστηριότητας, σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκονται οι ΗΠΑ αλλά και η Βρετανία.

    Επίσης, σε ότι αφορά στην Ιαπωνία, η οποία εμφάνιζε αδύναμη ανάπτυξη αλλά και τη Βραζιλία, η οποία σημείωνε στασιμότητα, καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των προοπτικών ανάπτυξης.

    Τέλος, ο Καναδάς και η Ρωσία εμφανίζουν αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης, σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ.

    [07] Αυξήθηκε στα 82 εκατ. ο πληθυσμός της Γερμανίας το 2012 λόγω εισροής μεταναστών

    Ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξήθηκε το 2012 για δεύτερη συναπτή χρονιά, φθάνοντας περίπου τα 82 εκατ. πολίτες στα τέλη του Δεκεμβρίου, χάρη στην ταχεία αύξηση της μετανάστευσης, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

    Ο πληθυσμός της Γερμανίας ανερχόταν σε 81,8 εκατ. κατοίκους στα τέλη του 2011. Αυξήθηκε το 2012 με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι το προηγούμενο έτος, όταν είχε γνωρίσει μια άνοδο περίπου 50.000 ανθρώπων, έπειτα από οκτώ συναπτά έτη δημογραφικής μείωσης, σύμφωνα με την Destatis.

    Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κατοικούν στη Γερμανία εξηγείται από την ταχεία άνοδο της μετανάστευσης, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2013 - 13:30:22 UTC