Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος: Εμπνευστής της πολιτικής σκευωρίας ο Τσίπρας
  • [02] Στο νοσοκομείο ο Μιχ. Λιάπης
  • [03] Στη Μπάγερν Μονάχου ο Γκουαρντιόλα
  • [04] Βρέθηκε χειροβομβίδα στην οδό Πειραιώς
  • [05] ΚΚΕ: Μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης η πρόταση του προεδρείου της Βουλής
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ:: Η πρόταση για 3 κάλπες παραβιάζει το Σύνταγμα
  • [07] Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά - Ραφήνα - Λαύριο
  • [08] Απεργούν αύριο οι ιδιώτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • [01] Βενιζέλος: Εμπνευστής της πολιτικής σκευωρίας ο Τσίπρας

    Σκληρή κριτική προς τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς τον «εμπνευστή» και «αυτουργό» της «πολιτικής σκευωρίας».

    Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και αναφερόμενος στις χτεσινές εξελίξεις στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για την υπόθεση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις που κατέθεσαν πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να είχαν σπεύσει να αποσύρουν τις προτάσεις τους.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αύριο, στη Βουλή, «λήγει και τυπικά η προσπάθεια του πολιτικού ρεσάλτο», ενώ αναφερθείς στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε το «πολιτικό θράσος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «που αντί να πάρει πίσω την πρόταση, είπε το αμίμητο ότι αυτοενοχοποιούμαι επειδή γίνεται συζήτηση για τις κάλπες και ότι είμαι όμηρος του κ. Σαμαρά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ότι ο κ. Σαμαράς είναι όμηρος δικός μου».

    «Ο κ. Τσίπρας που συκοφαντεί, συνομωτεί και σκευωρεί και στρέφεται κατά ενός στόχου, κατηγορεί τώρα το στόχο ότι αυτοενοχοποιείται», πρόσθεσε.

    [02] Στο νοσοκομείο ο Μιχ. Λιάπης

    Σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ανευρύσματος αναμένεται να υποβληθεί απόψε ο πρώην υπουργός της ΝΔ. Μιχάλης Λιάπης.

    Ο κ. Λιάπης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», στο οποίο μεταφέρθηκε με έντονη αδιαθεσία και ισχυρούς πονοκεφάλους.

    Μετά από σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία, λόγω ρήξης ανευρύσματος και κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

    [03] Στη Μπάγερν Μονάχου ο Γκουαρντιόλα

    Ο προπονητής που κατέκτησε τα πάντα σε διασυλλογικό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θα είναι ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου την προσεχή τριετία, καθώς η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ανακοινώθηκε επίσημα.

    Ο 41χρονος Ισπανός τεχνικός θα οδηγήσει τη βαυαρική ομάδα έως το 2016, με τον Γιούπ Χάινκες να αποτελεί παρελθόν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

    [04] Βρέθηκε χειροβομβίδα στην οδό Πειραιώς

    Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πειραιώς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, μετά την ανεύρεση χειροβομβίδας έξω από κέντρο διασκέδασης στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Περσεφόνης.

    Η αστυνομία έχει "κόψει" την κυκλοφορία στο τμήμα της Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη έως Ιερά Οδό και αναμένεται συνεργείο του στρατού για να παραλάβει την χειροβομβίδα.

    [05] ΚΚΕ: Μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης η πρόταση του προεδρείου της Βουλής

    «Πραξικοπηματική απόφαση, εντασσόμενη στη μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης», χαρακτηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο προεδρείο της Βουλής, να προτείνει την διεξαγωγή της αυριανής ψηφοφορίας για την προανακριτική επιτροπή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, με τη μέθοδο της μίας κάλπης ανά πρόταση.

    «Με την τακτική της αυτή, η κυβέρνηση αποκλείει από τους βουλευτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για κάθε πρόσωπο που ζητείται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του αποδίδονται. Η μεθόδευση αυτή, αποσκοπεί να ελέγξει τυχόν διαρροές και ενέχει τον κίνδυνο τελικά να μην παραπεμφθεί κανένας», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ:: Η πρόταση για 3 κάλπες παραβιάζει το Σύνταγμα

    Τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει η πρόταση της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων που θα κατατεθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής να στηθούν 3 κάλπες κατά την ψηφοφορία και οι βουλευτές να ψηφίσουν ανά κατηγορία και ανά πρόσωπο.

    «Αυτή η πρόταση παραβιάζει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την ελεύθερη έκφραση του βουλευτή. Πρέπει,σε κάθε περίπτωση,να τηρηθεί το Σύνταγμα και η απόλυτη μυστικότητα της ψήφου», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει είτε να στηθούν τέσσερις κάλπες,όσα και τα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα, είτε να στηθεί μία κάλπη και οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους τα 4 ψηφοδέλτια, όπου θα αναγράφονται όλα τα αδικήματα,σύμφωνα με τις τρεις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα.

    [07] Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά - Ραφήνα - Λαύριο

    Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ από το απόγευμα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό. Επίσης, έκλεισε η γραμμή Πέραμα, Παλούκια Σαλαμίνα και η γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

    Πριν απο λίγο η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βόρειο και νότιο Ιόνιο, βορειοανατολικό κεντρικό Αιγαίο και θάλασσα Σάμου.

    [08] Απεργούν αύριο οι ιδιώτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Κοινό μέτωπο συγκροτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην υποβάθμιση του Συστήματος Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κήρυξαν για αύριο 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    Ο ΠΙΣ ζητά να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού, να μην εξοντωθούν μισθολογικά οι γιατροί, να μην περιθωριοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να μην διαλυθεί η δημόσια περίθαλψη και να μην υποβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους.

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία, επιπλέον, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, στις 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, διεκδικεί «άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2013 - 17:30:22 UTC