Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Τρίτη
  • [02] Δεκατρία τα μέλη της Προανακριτικής
  • [03] Σταϊκούρας: Αυξήθηκαν τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [04] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου
  • [05] Την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου, ζητά ο Πάνος Καμμένος
  • [06] Αντιπαράθεση δικαστών με τον Ν. Δένδια

  • [01] Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Τρίτη

    Χωρίς μετρό θα είναι και αύριο, Τρίτη, η πρωτεύουσα καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

    Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

    Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    [02] Δεκατρία τα μέλη της Προανακριτικής

    Δεκατρία θα είναι τελικά τα μέλη που θα απαρτίζουν την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Επίσημα τα ονόματα θα ανακοινωθούν αύριο και αφού πρώτα η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει την νέα σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία δεν θα εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Ειδικότερα, από τη ΝΔ θα συμμετέχουν 5 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ 3 ενώ από ένα βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Αν.ΕΛ., Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

    [03] Σταϊκούρας: Αυξήθηκαν τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης

    Η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όχι μόνον δεν μείωσε τα δημόσια έσοδα αλλά καταγράφηκε και αύξηση κατά 20% το α' εικοσαήμερο του Ιανουαρίου, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα. Τα στοιχεία, όμως, δεν δείχνουν αντίστοιχη πορεία για τα έσοδα από το πετρέλαιο κίνησης αλλά ούτε και για την κατανάλωση του καυσίμου.

    Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, το α' 20ήμερο του 2013 τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασαν σε 44,5 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν ολόκληρο τον Ιανουάριο του 2012. Η αύξηση εσόδων οφείλεται, πάντως, στην κατακόρυφη αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, αφού οι ποσότητες κατέγραψαν κάθετη πτώση, η οποία ξεπερνά το 80%. Από το πετρέλαιο κίνησης τον Ιανουάριο του 2012 εισπράχθηκαν 72,9 εκατ., ενώ το α' 20ήμερο του τρέχοντος φετινού μήνα εισπράχθηκαν 38,9 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας μείωση περίπου 30%.

    [04] Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου

    Σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές.

    Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων για ανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες, ωστόσο κανονικά θα φύγουν στις 9 το βράδυ, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Χανιά και «Κνωσός Παλάς» και «Blue Star 1» για Ηράκλειο.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια για Κυκλάδες.

    Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου «Ταξιάρχης» για Αγ. Ευστράτιο- Λήμνο- Καβάλα και του «Aqua Maria» για Ψαρά- Μεστά.

    [05] Την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου, ζητά ο Πάνος Καμμένος

    Την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου.

    Παράλληλα, υποστηρίζει ότι και η Βουλή είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, παραπέμποντας στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την πρόσφατη διαδικασία παραπομπών σε προανακριτική.

    «Η ομολογία Λοβέρδου ότι υπήρχε σχέδιο εντάξεως της χώρας από τον κ. Παπανδρέου στο μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι απαιτεί τώρα ο ελληνικός λαός να προχωρήσουμε στη μία και μόνη εξεταστική που είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς. Η τακτική τού να καλύπτει ο πρωθυπουργός της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του.

    [06] Αντιπαράθεση δικαστών με τον Ν. Δένδια

    Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδιας, σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του, μεταξύ των άλλων, κάνει λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης», αναφερόμενος στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης σε συλληφθέντες στο πλαίσιο εκκρεμούς σχετικής ποινικής υπόθεσης.

    Οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, προερχόμενες από μέλος της κυβέρνησης που έχει, μάλιστα, διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, δεν συνάδουν με τον αυτονόητο ?προεχόντως για εκπρόσωπο μιας από τις λειτουργίες της Πολιτείας? απόλυτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία αυτής και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους λειτουργούς της (δικαστές και εισαγγελείς) καθώς και την πεποίθησή τους ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται καθ' υπαγόρευση ή κατ' αρέσκειαν της εκτελεστικής ή όποιας άλλης πολιτειακής εξουσίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2013 - 19:30:21 UTC