Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "χαράτσι" έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ
  • [02] Θέματα εξωτερικής πολιτικής στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Επείγουσες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας προτείνει η ΔΗΜΑΡ
  • [04] Κοινό αίτημα Ιρλανδίας - Πορτογαλίας στο Eurogroup για επιμήκυνση δανείων του ΕΤΧΣ
  • [05] Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στο Ιράκ

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "χαράτσι" έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «χαράτσι» έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου 5 στην Αθήνα, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, ομάδα ατόμων από επιτροπές αγώνα κατοίκων, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις.

    Τα γραφεία της ΔΕΗ αυτή την ώρα συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς όμως να δέχονται το κοινό, ενώ τα συνθήματα στα πανό των συγκεντρωμένων γράφουν: «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και «Φτάνει πια με τα χαράτσια, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό».

    Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βγει το ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να μην γίνονται διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί το κομμένο ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά, με δεδομένο ότι θα γίνουν διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα, "ώστε να έχουν ρεύμα οι άνεργοι και οι άποροι και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ" όπως σχολιάζουν οι συγκεντρωμένοι.

    Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν: η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, η Ανοικτή Συνέλευση Περάματος, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου, η Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, η Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, η Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων- Περισσού, η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης, η Αλληλεγγύη- Ανυπακοή- Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α., οι Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» και η Επιτροπή «Δεν χρωστάμε- Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε».

    Κάλεσμα απηύθυνε και η Ανοιχτή Πόλη, στο οποίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι: όπως αναγκάστηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις να τα «μαζέψουν» με το χαράτσι, με τη μαζική άρνηση πληρωμής και τους αγώνες του κόσμου, «έτσι μπορεί να γίνει και τώρα».

    [02] Θέματα εξωτερικής πολιτικής στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Ευ. Βενιζέλου

    Τη "θεμελίωση της εθνικής συναίνεσης" οικοδομούν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε μια ενημερωτική συνάντηση, όπου συμμετέχουν επίσης στενοί συνεργάτες του και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε σχετικά, πως απαιτείται εθνική συνεννόηση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η σημερινή συνάντηση ήταν απαραίτητη, καθώς "ο όρος πατριώτης παραπέμπει σε μια πιο δύσκολη ερμηνεία".

    Στη συνάντηση μετέχουν (πλην του υπουργού), ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας, ο γγ Αρ. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από πλευρά ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ Γ. Μανιάτης, ο ε.τ. πρέσβης Δ. Καραϊτίδης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και η Χρ. Μανωλοπούλου.

    [03] Επείγουσες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας προτείνει η ΔΗΜΑΡ

    Εκτεταμένες παρεμβάσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα με στόχο τη δημιουργία θέσεων κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης και υποστήριξης της εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού προτύπου προτείνει η ΔΗΜΑΡ, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

    Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι, μαζί με τις δράσεις υποστήριξης της απασχόλησης των νέων, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε δράσεις που θα αφορούν ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι προστάτες οικογενειών και οι άνεργοι νοικοκυριών, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

    Για τη χρηματοδότηση αυτών των πολιτικών, η ΔΗΜΑΡ προτείνει να γίνουν με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεσμεύεται δε, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

    [04] Κοινό αίτημα Ιρλανδίας - Πορτογαλίας στο Eurogroup για επιμήκυνση δανείων του ΕΤΧΣ

    Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία υπέβαλαν στο χθεσινό συμβούλιο Eurogroup από κονού αίτημα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής μέρους των δανείων που έλαβαν από την Ευρωζώνη, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσής τους.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παρουσίασε, μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του, το αίτημα για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

    Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν θέματα σχετικά με την επέκταση των ωριμάσεων των δανείων της Πορτογαλίας.

    Ο κ. Νούναν είπε ότι μία τέτοια επιμήκυνση θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση στην Ιρλανδία. «Μιλάμε για εξοικονόμηση ποσού κάποιων δις. ευρώ», πρόσθεσε.

    Με το πρόγραμμα διάσωσής της, η Ιρλανδία έλαβε την υπόσχεση βοήθειας ύψους 17,7 δις. ευρώ από το ΕΤΧΣ.

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας χορήγησε στην Ιρλανδία επιπλέον 22,5 δις. ευρώ και ο κ. Νούναν δήλωσε ότι θα υποβάλει ξεχωριστό αίτημα για επιμήκυνση των δανείων αυτών στο σημερινό συμβούλιο Ecofin.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [05] Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη από τρεις εκρήξεις, μεταξύ των οποίων και μία επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκαν κοντά σε στρατιωτική βάση, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2013 - 11:30:21 UTC