Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς Μετρό και αύριο η Αθήνα
  • [02] ΔΝΤ: Η ύφεση στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί και το 2013
  • [03] Πλατανιάς Χανίων-Παναθηναϊκός 1-0
  • [04] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [05] Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε.

  • [01] Χωρίς Μετρό και αύριο η Αθήνα

    Για όγδοη ημέρα θα μείνει χωρίς Μετρό αύριο η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοί του (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό) αποφάσισαν πριν από λίγο νέα εικοσιτετράωρη απεργία.

    Στο μεταξύ,η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία χθες παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

    Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Στο μεταξύ, στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

    Με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ Fm», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διεμήνυσε: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες».

    «Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα» απάντησαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [02] ΔΝΤ: Η ύφεση στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί και το 2013

    Η ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση και το 2013 καθώς η οικονομία της θα υποχωρήσει κατά 0,2% φέτος, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το τρέχος έτος.

    Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 3,5% (η πρόβλεψη του Οκτωβρίου ήταν για 3,6%) και κατά 4,1% το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφευχθούν οι "σημαντικοί" κίνδυνοι στις ΗΠΑ και ιδίως στην Ευρώπη.

    "Η ευρωζώνη εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό κίνδυνο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας", σημειώνεται στην έκθεση του Ταμείου, το οποίο ωστόσο αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί "πρόοδος" στο χειρισμό της κρίσης χρέους.

    Το ΔΝΤ εκτιμούσε μέχρι σήμερα ότι φέτος η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα έφτανε το +0,2%, όμως πλέον προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 0,2%. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από φέτος.

    [03] Πλατανιάς Χανίων-Παναθηναϊκός 1-0

    Ο Πλατανιάς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας των «πρασίνων» με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16», χάρις σε γκολ του Αναστασάκου στο 87ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη συνάντηση του ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά η ομάδα των Χανίων προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

    [04] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου επρόκειτο να λάβουν σήμερα απόφαση για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους, όμως, λόγω έλλειψης απαρτίας η γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε.

    [05] Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε.

    Η Τουρκία θέλει να βάλει «φρένο» στις εισαγωγές από την Ε.Ε., αναφέρει -σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη- το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Eurοpolitique, επισημαίνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές. Οι τομείς που αφορούν τα μέτρα είναι διάφοροι, όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα, το αλκοόλ κ.ά. Ορισμένοι από τους περιορισμούς εφαρμόζονται, ήδη, από τις αρχές του 2013.

    Παρά ταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Eρντογάν, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη λυγίσει. «Η Δύση δε θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου, σε ομιλία του.

    Τα σχόλια του κ. Ερντογάν προκάλεσαν αμηχανία, σημειώνει η Europolitique. «Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Τουρκία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τής Τουρκίας -το βασικό πρόβλημα της οικονομίας της- δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική Τράπεζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 17:30:22 UTC