Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραπομπή Γ. Παπαντωνίου για ανειλικρινές "Πόθεν Έσχες"
  • [02] Έντονες αντιπαραθέσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής
  • [03] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - Ευ. Βενιζέλου για το σχέδιο «Αθηνά»
  • [04] Καταλωνία: Ανοίγει ο δρόμος για δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0

  • [01] Παραπομπή Γ. Παπαντωνίου για ανειλικρινές "Πόθεν Έσχες"

    Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε και η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, παραπεμπόμενος από τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

    Ο κος Παπαντωνίου ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής. Ο κος Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό - κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του. Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κου Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.

    [02] Έντονες αντιπαραθέσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής

    Αντιπαραθέσεις από την αρχή της πρώτης της συνεδρίασης σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Η πρώτη διαφωνία εκδηλώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

    Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ προκάλεσε την κατηγορηματική διαφωνία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος έκανε λόγο για «πρακτικές σε εξέταση μαρτύρων που ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα».

    Νέα ένταση σημειώθηκε όταν η κ. Κωνστατοπούλου έθεσε θεμα αμεροληψίας του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, επικαλούμενη αυτά που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αρένα η Προανακριτική.

    «Μίλησα πολύ προσεκτικά και πριν ακόμα εκλεγώ πρόεδρος. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου» φέρεται να σχολίασε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    [03] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - Ευ. Βενιζέλου για το σχέδιο «Αθηνά»

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το σχέδιο της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστό ως σχέδιο «Αθηνά».

    «Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας είναι εθνική υπόθεση. Γι΄αυτό χθες συναντήθηκα και συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σήμερα με τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συζητήσω και να παρουσιάσω το σχέδιο «Αθηνά» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, πριν την παρουσίασή του και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας.

    [04] Καταλωνία: Ανοίγει ο δρόμος για δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας

    Το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλωνίας, της πλούσιας Αυτόνομης Περιφέρειας στη βορειοανατολική Ισπανία, ενέκρινε σήμερα τη διακήρυξη που προλειαίνει το έδαφος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, παρά τις αντιδράσεις της κεντρικής κυβέρνησης στην Ισπανία.

    Η διακήρυξη απέσπασε το 70% των ψήφων των κομμάτων του Κοινοβουλίου. Οι παρατάξεις που την υπερψήφισαν ήσαν: το εθνικιστικό κόμμα Σύγκλιση και Ένωση (CiU) του προέδρου Αρτούρ Μας, το αριστερό αποσχιστικό κόμμα ERC και δύο μικρότεροι σχηματισμοί που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, οι Σοσιαλιστές και το μικρότερο κόμμα των Ciutadans (Πολίτες) ψήφισαν κατά.

    Ο Αρτούρ Μας χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή ψήφο του Κοινοβουλίου.

    Ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως το δημοψήφισμα θα προκηρυχθεί μέσα στο 2014.

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0

    Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού Βόλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντε Μπλάσις (62΄) και Φορμίκα (77΄). Στο πρωτο αγώνα οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 21:30:22 UTC